– Det virker ikke som om Russland trenger en vinteroffensiv for å vinne krigen

0
Illustrasjon: Southfront

Paul Craig Roberts, som tjenestegjorde i USAs finansdepartement på 1980-tallet, hevder at USA bruker konflikten i Ukraina som et verktøy for å svekke Russland.

It Seems Russia Won’t Require a Winter Offensive to Win the War

Til tross for en rekke offentlige uttalelser om det motsatte, er administrasjonen under USAs president Joe Biden overhodet ikke berørt eller på noen måte bekymret for ukrainernes situasjon – og er følgelig forberedt på å ofre dette landet på et alter for å svekke Russland. Dette uttrykker tjenestemannen som tjenestegjorde under president Ronald Reagan.

Paul Craig Roberts

Paul Craig Roberts, påstår at det russiske militæret inntil nylig avsto fra å utløse sitt fulle militære potensial overfor Ukraina.

I en artikkel publisert på hans nettsted nå sist fredag, med tittelen «Det ser ut til at Russland ikke er avhengig av en vinteroffensiv for å vinne krigen», sier Roberts, at Moskvas siste missilangrep rettet mot kritisk infrastruktur over hele Ukraina et tegn på at Kreml «endelig har innsett at Russland er i krig».

I følge ham har Russland i åtte måneder siden starten av sin militære kampanje «beskyttet Ukraina mot angrep, og dermed hjulpet Ukraina til å føre krig mot de russiske styrker».

Til tross for at den påståtte strategien nå er revidert, ønsker Russland fortsatt ikke å «ødelegge Ukraina med mindre Vesten og de ukrainske marionetter ikke tar til fornuft».

Årsaken til at Moskva bestemte seg for å skåne naboen, hevder Roberts, er at «Ukraina og befolkningen der har vært en del av Russland i århundrer.»

Dessuten er det ikke i Russlands egen interesse å ha et fattig, utbombet land nær sin grense.

Imidlertid, «fra Washingtons ståsted, er det slik at jo mer Ukraina blir ødelagt, jo bedre», påstår Roberts, og forklarer at et slikt utfall vil ende opp med å bli et «økonomisk og finansielt sluk for Russland». Han insisterer på at den amerikanske ledelsen ikke bryr seg om den pris ukrainerne må betale ved et slikt scenario».

Det er urettferdig at det er Ukraina som betaler kostnadene for vestlig umenneskelighet og ikke Washington og de europeiske hovedstedene, hevder Roberts.

Han fortsetter med i avsky å ta for seg det han kaller «vestlige media som har latt seg prostituere», og anklager dem for å unnlate å rapportere om situasjonen ved fronten. Slik den virkelig er. Rapporter om Russlands store tap og forestående nederlag er alle totalt uten hold i verkeligheten, insisterer han.

Han advarer mot at «en slik absurd propaganda» og det å undervurdere Russlands militære kapasitet lett kan føre til at USA og NATO blir direkte involvert i konflikten, og ved det fremprovosere en tredje verdenskrig.

Siden starten av Russlands militære operasjon i Ukraina har Vesten gitt Kiev massiv bistand både med hensyn til våpen og penger. Moskva har gjentatte ganger advart mot at våpenforsendelser vil forlenge konflikten og øke risikoen for en direkte konfrontasjon mellom Russland og NATO. En rekke russiske tjenestemenn, inkludert utenriksminister Sergey Lavrov, har anklaget NATO for å føre krig mot Russland ved hjelp av stedfortreder. President Vladimir Putin har selv hevdet at hans land nå kjemper mot «hele den vestlige verdens militærmaskin».

Sammendraget er gjort av RT og er oversatt av Jørgen Thorkildsen

It Seems Russia Won’t Require a Winter Offensive to Win the War

Les også Moon of Alabama:

Ukraine – Lights Out, No Water And Soon No Heat

Forrige artikkelDødelig amerikansk hykleri om pressefrihet
Neste artikkelBjørn Nistad på ukrainsk dødsliste