Bjørn Nistad på ukrainsk dødsliste

0
Skjermdump fra Myrotvorets

Den amerikanske kongressen finansierer en organisasjon kalt «Ukrainsk senter for bekjempelse av desinformasjon» (CCD), med formål å «motvirke russisk desinformasjon». Dette senteret har laget en liste over påståtte forrædere, som patriotiske ukrainere føler at de har grønt lys til å myrde.

Av Terje Alnes.

Profilene til mange personer på «hitlisten» har blitt lagt ut på nettstedet Myrotvorets («fredsskaper» på ukrainsk), og domenenavn kan spores til Langley, Virginia, der CIA har sitt hovedkvarter. Nettstedet skal være lagret på NATOs server i Brussel.

Bjørn Ditlef Nistad har stått på listen siden 2018. Flere andre nordmenn er også oppført. Listen inkluderer slike «forrædere» som journalistene Chris Hedges og Glenn Greenwald, statsviteren John Mearsheimer, Pink Floyds Roger Waters, senator Rand Paul, tidligere presidentkandidat Tulsi Gabbard, og den gamle krigshauken Henry Kissinger, som er bekymret for utsiktene for en storkrig mellom USA og Russland.

Mange på Myrotvorets-listen er allerede blitt myrdet. Når dette skjer blir det ukrainske ordet ЛИКВИДИРОВАН (LIKVIDERT) stemplet over bildet deres med store røde bokstaver, slik det skjedde da den italienske journalisten Andrea Rocchelli og russiske Darja Dugina ble likvidert.

Hva vil norske myndigheter gjøre for å beskytte norske borgere mot slike dødstrusler fra Ukraina?


Denne artikkelen med video ble først publisert av Spartakus.

Les også om Myrotvorets på steigan.no.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.