Rapport: Amerikanske spesialstyrker er på bakken i Ukraina

0
Shutterstock

Tilstedeværelsen er en del av en bred hemmelig operasjon som inkluderer CIA.

 Av Dave DeCamp, Anti-War, 7. oktober 2022

USAs spesialstyrker er på bakken i Ukraina som del av en bred, skjult operasjon som inkluderer CIA-personell, rapporterte The Intercept på onsdag, med henvisning til ikke-navngitte amerikanske etterretnings- og militære tjenestemenn.

Rapporten sa at USA trakk tilbake sine ressurser for CIA- og spesialoperasjoner fra Ukraina kort tid før Russlands invasjon, selv om en amerikansk tjenestemann sa at CIA «aldri helt forlot landet».

CIA spådde først at Kiev raskt ville falle under Russlands angrep, men etter at det ble klart at det ikke ville skje, sendte Biden-administrasjonen sitt personell for hemmelige etterretnings- og spesialoperasjoner tilbake til Ukraina.

Rapporten sa at amerikanske hemmelige operasjoner inne i Ukraina «nå er langt mer omfattende enn de var tidlig i krigen, da amerikanske etterretningsrepresentanter fryktet at Russland ville valse over den ukrainske hæren».

Flere nåværende og tidligere etterretningsrepresentanter sa at det «er en mye større tilstedeværelse av både CIA og amerikansk personell for spesial-operasjoner og ressurser i Ukraina enn det var på tidspunktet for den russiske invasjonen i februar».

Tilbake i juni rapporterte The New York Times at det var CIA-nærvær i Ukraina, men amerikanske spesialstyrker ble ikke nevnt. Times-rapporten sa at flere amerikanske allierte har spesialstyrker i Ukraina, inkludert Storbritannia, Frankrike, Canada og Litauen.

Intercept-rapporten sa at de skjulte operasjonene i Ukraina blir gjennomført under et hemmelig memorandum fra presidenten, som indikerer at president Biden i det stille har varslet Kongressen om et «bredt program for hemmelige operasjoner inne i landet». Rapporten sa at memorandumet president Biden bruker er en endret versjon, opprinnelig fra Obama-administrasjonen.

Det er ikke klart hva det amerikanske personellet gjør inne i Ukraina eller hvor de opererer, men tilstedeværelsen risikerer å provosere Russland. De skjulte operasjonene motsier president Bidens løfte om ikke å sende tropper inn i Ukraina, som han uttalte før Russlands invasjon – kunne utløse en «verdenskrig».

Av Dave DeCamp


Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp: https://news.antiwar.com/author/dave_decamp/

Report: US Special Operations Forces are on the Ground in Ukraine – News From Antiwar.com

Oversatt for Steigan.no av Hans Snøfjell.


Les også: USA-etterretning bekrefter: Har hatt spesialsoldater i Ukraina lenge

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelOPECs knyttneveslag mot Biden-administrasjonen
Neste artikkelUSA innrømmer at våpen levert til Kiev kan nå russisk territorium
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.