USA og Storbritannia saboterte fredsavtalen fordi de «ikke bryr seg om Ukraina»: Tidligere NATO-rådgiver

0

Av Aaron Maté , The Grayzone.

Tidligere sveitsisk etterretningsoffiser og NATO-rådgiver, Jacques Baud, om neste fase av Russland-Ukraina-krigen og nye påstander om at USA og Storbritannia undergravde en fredsavtale som kunne ha avsluttet krigen.

Vestens mål «er ikke Ukrainas seier, det er Russlands nederlag», sier Baud. – Problemet er at ingen bryr seg om Ukraina. Vi har nettopp instrumentalisert Ukraina for USAs strategiske interesser – ikke engang europeiske interesser.»

Gjest: Jacques Baud. Tidligere etterretningsoffiser i den strategiske etter-retningstjenesten i Sveits, han har tjenestegjort i en rekke sikkerhets- og rådgivende seniorstillinger i NATO, FN og i det sveitsiske militæret.

Rettelser:

  • I sin tale den 21. september kom ikke Putin med en eksplisitt trussel om å bruke atomvåpen. Han lovet å «gjøre bruk av alle våpensystemer som er tilgjengelige for oss», i tilfelle «en trussel mot vårt lands territoriale integritet og for å forsvare Russland og vårt folk».
  • Når det gjelder atomvåpen, hadde ikke USA en «No First Use»-politikk. Under presidentkampanjen i 2020 sa Joe Biden at han støttet ideen om «No First Use». Han forlot ideen i sin tale om presidentens politiske holdning til atomvåpen; men det var å reversere hans kampanjeholdning, ikke offisiell amerikansk politikk.
YouTube player

The Grayzone: US, UK sabotaged peace deal because they ‘don’t care about Ukraine’: fmr. NATO adviser – The Grayzone

Oversatt for Steigan.no av Hans Snøfjell.

Forrige artikkelMeningsmåling: Amerikanerne støtter rask diplomatisk slutt på krigen i Ukraina
Neste artikkelDyrtida er over oss
Aaron Maté
Aaron Maté er journalist og produsent. Han er vertskap for Pushback med Aaron Maté på The Grayzone. I 2019 ble Maté tildelt Izzy-prisen (oppkalt etter I.F. Stone) for enestående prestasjon i uavhengige medier for sin dekning av Russiagate i magasinet The Nation. Tidligere var han vert/produsent for The Real News and Democracy Now!.