Meningsmåling: Amerikanerne støtter rask diplomatisk slutt på krigen i Ukraina

0
Utenriksminister Antony J. Blinken møter den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov, i Reykjavik, Island, 19. mai 2021. [Foto av utenriksdepartementet av Ron Przysucha]

Flere velgere sa også at de vil at Washington aktivt skal engasjere seg i diplomati som en betingelse for å sende militær hjelp.

Av Ben Armbruster, Responsible Statecraft.

Nesten 60 prosent av amerikanerne vil støtte at USA engasjerer seg i diplomatisk innsats «så snart som mulig» for å få slutt på krigen i Ukraina, selv om det betyr at Ukraina må gjøre innrømmelser overfor Russland, ifølge en ny meningsmåling.

Undersøkelsen, utført av Data for Progress på vegne av Quincy Institute for Responsible Statecraft, fant også at et flertall (49 prosent) sa at Biden-administrasjonen og Kongressen ikke har gjort nok diplomatisk for å bidra til å avslutte krigen (37 prosent sa at de hadde det).

Meningsmålingen er publisert etter at Vladimir Putin økte innsatsen i Russ-lands krig i Ukraina ved å mobilisere reserver og utstede trusler om å bruke atomvåpen etter at det ukrainske militæret har tatt landområder, nær landets østlige grense med Russland.

Moskva har også nylig orkestrert folkeavstemninger i noen russiskkontrollerte områder i Ukraina om hvorvidt borgere der ønsker å løsrive seg og bli en del av Russland, noe som leder eksperter til å tro at uansett utfall, planlegger Putin å ulovlig annektere deler av Ukraina.

Undersøkelsen fant også at 47 prosent sa at de støtter videreføring av amerikansk militærhjelp til Ukraina, bare hvis Washington er involvert i pågående diplomati for å avslutte krigen, mens 41 prosent sa at de ville støtte bistand uavhengig av om USA er engasjert i forhandlinger.

Bare seks prosent sa at Russlands krig i Ukraina er blant de tre viktigste sakene USA står overfor i dag, der de tre øverste er inflasjon (46 prosent), arbeidsplasser og økonomi (31 prosent) og våpenvold (26 prosent).

Poll: Americans support quick diplomatic end to war in Ukraine


Ben Armbruster er administrerende redaktør for Responsible Statecraft. Han har mer enn ti års erfaring med å jobbe i skjæringspunktet mellom politikk, utenrikspolitikk og media. Ben har tidligere hatt seniorredaktør- og lederstillinger i Media Matters, ThinkProgress, ReThink Media og Win Without War. Arbeidet hans har blitt publisert i Guardian, Salon, LobeLog, Globe Post og andre utsalgssteder. Han har en bachelor i kunst i historie fra Ohio University og en master i kunst i internasjonale relasjoner fra King’s College London.


Oversatt for Steigan.no av Hans Snøfjell.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelPressens rolle i krig
Neste artikkelUSA og Storbritannia saboterte fredsavtalen fordi de «ikke bryr seg om Ukraina»: Tidligere NATO-rådgiver
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.