Sterke reaksjoner i italienske medier på at Zelensky leide ut sin villa i Toscana til rike russere for en formue

0
Zelensky og villaen hans i Toscana / Il Tirreno

En halv million kroner (50.000 €) for en måneds utleie skal Zelensky ha fått for å leie ut sin luksuseiendom i Italia. Den samme mannen som nå ber europeiske regjeringer om milliardgaver til krigføring på bekostning av deres egne innbygger, håvet altså inn to italienske årsinntekter på å utleie til russere en måned. Dette er den samme mannen som uttalte umiddelbart etter den russiske invasjonen i Ukraina:

«Nesten alle av dem bruker Italia som et sted for ferie. Så ikke vær et feriested for mordere,» sa den ukrainske presidenten i mars. 

Villaen i Forte dei Marmi, en kystby i Toscana, sies å være eid av «et italiensk selskap som tilhører et annet på Kypros, og tilhører Zelenskys kone», ifølge  la Repubblica

Det var den 31. august at avisa  Il Tirreno skrev «Zelensky affitta a russi» (oversatt til norsk: «Zelensky leier ut til russere»). Et bilde av luksusvillaen ble også vist på forsida. 

La Repubblica bemerket at det har brutt ut en mediestorm i Italia etter rapporter om et «påstått russisk par som ville ha leid villaen til den ukrainske lederen.» 

«Nyheten om det angivelige russiske paret som ville ha leid villaen til den ukrainske lederen, hadde sirkulert i noen dager i Versilia og ble rapportert av Il Tirreno, som skriver om noen bilder som dukket opp på sosiale medier som portretterer en russisk turist i parken til villaen, i Vittoria Apuana.»

Husk at i de første dagene av den russiske invasjonen av Ukraina, oppfordret Zelensky Italia til å stoppe russiske oligarker fra å bruke landet som en trygg havn. 

«Nesten alle av dem bruker Italia som et sted for ferie. Så ikke vær et feriested for mordere,» sa den ukrainske presidenten i mars. 

Zelensky overbeviste nylig Europa om å suspendere 2007-avtalen om forenkling av visum med Moskva for å dempe tilstrømningen av russiske turister som kommer inn i unionen.

Folk har protestert foran villaen og holdt opp plakater som sier: «Stopp våpnene til krigskomikeren (Zelensky)».

Også de statskontrollerte mediene i Italia har hatt denne saka:

Dobbeltmoral og kynisk spekulasjon

De europeiske sanksjonene mot russisk gass og mot turisme fra Russland har skapt enorme økonomiske problemer i Italia. Millioner av italienere vil oppleve fattigdom for første gang i sitt liv på grunn av denne vanvittige politikken. Skattepenger, som kunne ha vært brukt til å ruste opp den forfalne infrastrukturen i Italia, blir sluset til Ukraina og til de store våpenprodusentene.

Og så kommer mannen som alltid poserer i militærgrønn t-skjorte og håver inn en formue på utleie av en luksuseiendom til nettopp russere.

Komikeren som ble president og oligark

Hvordan kom Volodymyr Zelensky seg opp fra å være en komiker som spilte president i et TV-program til å bli president i Ukraina? Hvem står bak fremgangen hans? Dette er legitime spørsmål, spesielt siden Zelensky ble et kjent navn i USA for nøkkelrollen han spilte i den første riksrettsaken mot president Trump, som også var knyttet til Trump-Russland-svindelen og det diskrediterte Steele-dossieret.

Les Rhoda Wilsons artikkel som vil publiserte her:

Zelenskys oppstigning fra komiker til president i Ukraina – spenn fast!

Aristophanes Tragedy, en selverklært tidligere tungt bevæpnet parkeringsvakt, gravde litt på denne fremveksten av Volodymyr Zelensky og skrev om funnene sine i en twittertråd. Denne artikkelen er delvis basert på denne tråden. For å bevare den i tilfelle den blir fjernet fra Twitter har vi lagt ved en kopi av den nedenfor.

Komikeren Zelensky

Zelensky ble først kjent som skuespiller og komiker, og opprettet deretter et produksjonsselskap, Kvartal 95 grunnlagt i 1997, som blant annet produserte et TV-program kalt Folkets tjener, der Zelensky spilte Ukrainas president.

Fra og med oktober 2015 gikk showet i 3,5 år og er tilsynelatende umåtelig populært, uavhengig av kvaliteten på showet. «Jeg får et tydelig inntrykk av at det var astroturfed,» twitret Aristophanes. Astroturfing er når det skapes et inntrykk av utbredt grasrotstøtte der det er lite støtte.

Det var den korrupte oligarken Ihor Kolomoyskyi som skapte Zelensky. Kolomoyskyi stjal milliarder av dollar fra ukrainske banker og overførte det til USA under påskudd av å finansiere et stålselskap, bare for at pengene skulle gå under jorda og dukke opp i skatteparadiser. Shadowy money-built steel empire – with bank’s help.

Kolomoyskyi eier det medieselskapet som ansatte komikeren Zelensky til å spille «folkets tjener» og samme oligark sørget for å løfte komikerpresidenten opp i oligarkklassen.

Pandora Papers avslører at han og hans nære krets nøt fruktene av et nettverk av offshore-selskaper, inkludert noen som eide dyre eiendommer i London, ifølge Pandora Papers nettsted.

«Midt under kampanjen publiserte en politisk alliert av president Poroshenko et diagram som påsto at Zelensky og TV-produksjonspartnerne hans var begunstigede av et nett av offshorefirmaer som angivelig mottok 41 millioner dollar i midler fra Kolomoiskys Privatbank.»

Pandora Papers Reveal Offshore Holdings of Ukrainian President and his Inner Circle

Og de dyre eiendommene som eies av Zelensky og hans medarbeidere er ikke begrenset til Toscana og London. George Webb, undersøkende journalist, tvitret en videoreportasje med beskrivelsen: «Å bryte ned Ukraina – la oss starte med Zelenskys herskapshus på 35 millioner dollar i Sunny Isles, Florida, bygget av Kolomoisky og Pinchuk. 1,3 milliarder dollar i banken!!»

Zelensky er en bløff skapt av dyktige mediefolk

Zelenskys turné over hele verden har vært en gigantisk suksess. Han og hans bakmenn har fått verdensledere (og Rødts stortingsgruppe) til å reise seg i stående ovasjoner og øse ut milliarder av dollar til en krig som kunne ha vært unngått. Så består da også apparatet hans stort sett av folk fra film og TV, som åpenbart kan dette med å manipulere opinionen. Og som fører krig som om det var en TV-serie. Uten hensyn til egne soldaters liv eller landets framtid kommanderer de infanterister inn i ildmørja fra den russiske militærmaskinen.

Så langt har de sluppet unna med dette i Vesten. Folk som burde vite bedre (eksempel de tidligere lederne av Rød Valgallianse Jørn Magdahl og Torstein Dahle) har blitt fullstendig starstruck av denne bløffen.

Men nå sprekker det. En del folk burde forlate skipet nå framfor å bli med bløffmakeren til bunns.

Forrige artikkelForvaltninga av våre naturressurser legger store hindringer for beiting i utmark og seterdrift
Neste artikkelEuropa sitt økonomiske og sosiale sjølvmord