Zelenskys oppstigning fra komiker til president i Ukraina – spenn fast!

0

Av Rhoda Wilson.

Hvordan kom Volodymyr Zelensky seg opp fra å være en komiker som spilte president i et TV-program til å bli president i Ukraina? Hvem står bak fremgangen hans? Dette er legitime spørsmål, spesielt siden Zelensky ble et kjent navn i USA for nøkkelrollen han spilte i den første riksrettsaken mot president Trump, som også var knyttet til Trump-Russland-svindelen og det diskrediterte Steele-dossieret.

Aristophanes Tragedy, en selverklært tidligere tungt bevæpnet parkeringsvakt, gravde litt på denne fremveksten av Volodymyr Zelensky og skrev om funnene sine i en twittertråd. Denne artikkelen er delvis basert på denne tråden. For å bevare den i tilfelle den blir fjernet fra Twitter har vi lagt ved en kopi av den nedenfor.

Komikeren Zelensky

Zelensky ble først kjent som skuespiller og komiker, og opprettet deretter et produksjonsselskap, Kvartal 95 grunnlagt i 1997, som blant annet produserte et TV-program kalt Folkets tjener, der Zelensky spilte Ukrainas president.

Fra og med oktober 2015 gikk showet i 3,5 år og er tilsynelatende umåtelig populært, uavhengig av kvaliteten på showet. «Jeg får et tydelig inntrykk av at det var astroturfed,» twitret Aristophanes. Astroturfing er når det skapes et inntrykk av utbredt grasrotstøtte der det er lite støtte.

Folkets tjener ble sendt på 1+1 TV-kanalen som har den nest største geografiske rekkevidden av noen kanal i Ukraina og hvorav 70 prosent eies av Ihor Kolomoyskyi, som også er grunnleggeren av Privatbank.

Kolomoyskyi den korrupte

Ihor Kolomoyskyi ble for to år siden rangert av Forbes som den 1941. rikeste personen i verden. Han var en nær alliert av Ukrainas tidligere statsminister Yulia Tymoshenko og tidligere president, og sentralbankmann, Victor Yushchenko. Selv om forholdet til Tymosjenko ifølge RIA Novosti ok en stygg vending da Kolomoisky nektet å finansiere valgkampen hennes i 2010.

Kolomoyskyi har også, angivelig, en kontrollerende eierandel i Burisma, det ukrainske olje- og gasselskapet som satte Joe Bidens sønn, Hunter, inn i styret i 2014. I 2016, på et tidspunkt da statsadvokat Viktor Shokin, etterforsket det notorisk korrupte Burisma Holdings, erkjente Joe Biden på kamera at han, da han var visepresident og ledet Obama-administrasjonens Ukraina-politikk, med suksess presset Ukraina til å sparke Shokin.

Ihor Kolomoyskyi


I og med at han gir en god oversikt over Kolomoyskyis bakgrunn, hovedsakelig fra Kolomoyskyis Wikipedia-side, i stedet for å skrive den på nytt, har vi ganske enkelt kopiert teksten fra Aristophanes’ twittertråd nedenfor.

Kolomoyskyi er en interessant karakter, og det er mye å pakke ut her. Han ble utnevnt til guvernør i Dnipropetrovsk Oblast, svært nær Donetsk, etter at krigen med separatistene startet, hjalp han med å finansiere flere av de frivillige bataljonene, inkludert den nynazistiske Azov Bat.

Dette til tross for at han i høy grad er ekstremt jødisk – han har ukrainsk og israelsk statsborgerskap, samt kypriotisk statsborgerskap – og brukte pengene sine til å overta den jødiske samfunnsorganisasjonen i Ukraina med makt.

Han kunne ikke opprettholde folkelig støtte etter dette trekket, og som enhver god milliardær sa han bare «F**k it, jeg skal bygge min egen landsomfattende jødiske organisasjon og fylle den med folk som ikke vil drive dissens.»

La oss snakke om hvilken absolutt kjeltring denne karen er.

Kolomoyskyi stjal milliarder av dollar fra ukrainske banker og overførte det til USA under påskudd av å finansiere et stålselskap, bare for at pengene skulle gå under jorden og atter en rustbelteindustri skulle lukke dørene.

Shadowy money-built steel empire – with bank’s help, Pittsburgh Post-Gazette, 21 February 2022, hentet ut 3 Mars 2022

Han er også under etterforskning i Israel for å ha kjøpt 20 millioner dollar i kull, solgt det til noen andre og lagt ned selskapet sitt før sjekken han betalte med til den opprinnelige selgeren av kullet, som var en hviterussisk oligark, ble avvist.

Oligarch Kolomoisky allegedly faces criminal probe in Israel,
Kyiv Post, 9 July 2021, retrieved 3 March 2022


Denne fyren kom på Putins svarteliste for å ha svindlet en russisk oligark for flere milliarder dollar, og kom til og med på Poroshenkos (Zelenskys forgjenger) svarteliste for å ha skremt statstjenestemenn med sin egen milits.

Denne mannen er ganske åpenbart bare en svindler og en gangster, som lurer østeuropeiske oligarker med kontraktssvindel, og gjemmer seg bak den vestlige motviljen mot de samme oligarkene for å forhindre rettsforfølgelse av ham. Men vi nevnte at han var på Poroshenkos svarteliste, ikke sant?

Han ble avskjediget som guvernør for Dnipro-området oblast i 2014, og snudde umiddelbart og bidro til å sikre at «Folkets tjener», programmet der Zelensky fungerte som president, ble sendt på hans 1+1-nettverk i Ukraina, hvorav han eier 70 prosent.

Wikipedia: Ihor Kolomoyskyiretrieved 3 March 2022

Dette høres veldig ut som en liten milliardærhevn, ikke sant? Avskjediget fra dine guvernøroppgaver av en president som var din allierte fordi korrupsjonen din var for blatant og åpenbar, så du oppretter bokstavelig talt en president å erstatte ham med?

Hvis du vil ha en amerikansk analog, ville dette vært som om JB Pritzker, guvernøren i Illinois, ble kastet ut av Joe Biden til tross for at han fiansiserte ham, og i et ondskapsfullt langt spill finansierte en omstart av West Wing og hadde en Colbert/Trudeau -type fyr spille president og senere stille til valg.

(Jeg er klar over at presidenter ikke kan sparke guvernører; det fungerer annerledes her, men jeg gjør bare en sammenligning.)

Dette er imidlertid makten bak Zelensky, en svindler og gangster som har svindlet hviterussiske og russiske oligarker for milliarder, og se hva som skjer med marionetten hans …

Pandora Papers

Ukrainas president Volodymyr Zelensky skred til makten etter løfter om å rydde opp i det østeuropeiske landet, men Pandora Papers avslører at han og hans nære krets nøt fruktene av et nettverk av offshore-selskaper, inkludert noen som eide dyre eiendommer i London, ifølge Pandora Papers nettsted.

«Midt under kampanjen publiserte en politisk alliert av president Poroshenko et diagram som påsto at Zelensky og TV-produksjonspartnerne hans var begunstigede av et nett av offshorefirmaer som angivelig mottok 41 millioner dollar i midler fra Kolomoiskys Privatbank.»

«Zelensky har gjentatte ganger lovet å tøyle oligarker. Dagen etter angrepet på Shefir vedtok landets parlament et lovforslag som ville opprette et register over oligarker og hindre dem i å finansiere politiske partier eller delta i privatiseringer.»

Hvorfor skulle de opprette offshore-bankkontoer samtidig som Kolomoisky rett og slett opprettet en angivelig godartet TV-produksjonsavtale med Kvartal? Med mindre hele poenget med showet hele tiden var å astroturfe Zelensky inn i det *ekte* presidentskapet…?

Det er ganske åpenbart at Zelensky er marionetten hans, og mer urovekkende var hans «rolle» i Servant of The People helt fra starten ment å være «livs-imiterende kunst» på ekte wag the dog-manér.

Og de dyre eiendommene som eies av Zelensky og hans medarbeidere er ikke begrenset til London. George Webb, undersøkende journalist, tvitret en videoreportasje med beskrivelsen: «Å bryte ned Ukraina – la oss starte med Zelenskys herskapshus på 35 millioner dollar i Sunny Isles, Florida, bygget av Kolomoisky og Pinchuk. 1,3 milliarder dollar i banken!!»

George Webb, 1 March 2022

Verdens økonomiske forum

Selv om det ikke er noen åpenbare bånd mellom Kolomoisky og World Economic Forum («WEF»), er det åpenbare bånd med Zelensky som har egen profil på WEFs nettside.

Det er da ingen overraskelse at World Economic Forum (WEF) støtter Ukraina, og lover å gjøre «alt mulig for å hjelpe» landet. Som RT rapporterte: Søndag sa Schwab og WEF-president Børge Brende at de «dypt fordømmer aggresjonen fra Russland mot Ukraina» og «angrepene og grusomhetene».

Men kan det være mer ved WEFs intervensjon enn bare å bygge nettverk med et av medlemmene? Kan deres holdning til Ukraina skyldes at WEF, eller snarere de utvalgte finansinstitusjonene, selskapene og enkeltpersonene den representerer, har egeninteresser i Ukraina?

Under en tale i februar 2020 til World Economic Forum, som fant sted bare noen få måneder før WEFs kontroversielle «Great Reset»-møte, sa den nyvalgte ukrainske presidenten Zelensky:

«Jeg vil fremheve prosjektene til Forum for Ukraine, og konkret: Scenarios for Ukraine – Fremtidens scenarier for Ukraina; Genève-initiativet for Ukraina; den nye økonomiske visjonen for Ukraina. Og jeg takker for det som allerede er gjort, og jeg regner med det videre fruktbare samarbeidet.

Når man ser på prosjektene Zelensky takket WEF for, får det en til å lure på hvem som faktisk styrer Ukraina og hvem som faktisk har skylden for at ukrainere nå befinner seg i sentrum av det Boris Johnson kaller «den største krigen i Europa siden 1945».

Scenarios for Ukraine er der 300 beslutningstakere, regjerings-, nærings- og sivilsamfunnsledere samt ledende eksperter skisserte ulike veier for Ukrainas fremtidige økonomiske utvikling. Disse WEF «beslutningstakere» publiserte sin rapport 11. april 2014.

Geneva Ukraine Initiative er der næringslivsledere fra Ukraina, Russland, Europa og USA samlet seg i Genève 14. september 2014 og utarbeidet 10 forslag for å hjelpe til med å løse konflikten. «Gruppen [av næringslivsledere] oppfordrer til et toppmøte av politiske toppledere så snart som mulig,» kunngjorde WEF.

Det er verdt å merke seg at på dette tidspunktet, mens bedriftsledere kartla fremtiden for Ukraina, spradet Zelensky på vei mot sin egen berømmelse.**

YouTube player

Zelenskys tale på Davos 2020 fortsatte:

«Temaene som diskuteres her i Davos fokuserer alltid på tilstanden til den moderne verden og belyser utfordringene menneskeheten står overfor. Og i år for forente ledere for å diskutere ekstremt viktig tema den sammenhengende og bærekraftige verden.»

Den største trusselen mot en sammenhengende og bærekraftig verden var sikkerhet, sa Zelensky til Davos. Han ba også om at «vestlige investorer» skulle bli «interessentene, aksjonærene i suksessen til et nytt Ukraina», og sa at Ukraina var «et sted hvor mirakler går i oppfyllelse».

YouTube player

Det ser ut til å være et åpenbart utgangspunkt for verdensfred: ikke la WEF, eller de det representerer, blande seg inn i eller ta avgjørelser for noe land. For, som det tydeligvis er tilfellet i Ukraina, akkurat som det har vært med Covid-skandalen over hele verden, er det selvutnevnte «forretningsmenn» og deres interesser som har forårsaket stridighetene.


Først publisert på The Exposé
Oversatt til norsk av Kari Angelique Jaquesson

Forrige artikkelBlødningsforstyrrelser etter vaksinen: − Vi må bli tatt på alvor
Neste artikkelFreedom Convoy: Intervju med Geir Ugland Jacobsen
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.