Italienske bønder: – Vi krever verdighet og respekt

0
Fra bondeopprøret i Italia i juli 2022

Italienske bønder reiser seg også. Hundrevis av traktorer blokkerer Caserta i massevis for å protestere mot tvangsslakting av 140.000 storfe og økningen i energiprisene. Den siste tida har 400 bedrifter gått konkurs og 8000 arbeidsplasser har gått tapt: «Vi vil ha verdighet og respekt!»

«Vi er ikke mot noen eller mot byen Caserta, men vi er for dialog og konfrontasjon, og vi har ventet i over 260 dager på å bli møtt av guvernøren i Campania for å diskutere de nødvendige endringene i planen for utryddelse av brucellose, som i virkeligheten bare er svindel for å desimere buskapen og gårdsbrukene uten å løse problemet, faktisk! forverre det».

Dette sa Gianni Fabbris, koordinator for la oss redde bøffelbevegelsen som tirsdag 13. september igjen vil invadere gatene i Caserta-provinsen med traktorer.

Dette skriver CasertaPrimaPagina.it

«Respekt for arbeidet og jorda» er hovedparolen for arrangementet, sier Gianni Fabbris, «framtida til en viktig økonomisk sektor står på spill og derfor står den produktive og sivile framtida til hele provinsen på spill. Alle som trodde at oppdrettere ville bli lei av å slåss, har regnet feil. Gårdsbrukene, som er truet av den truende risikoen for avliving, som et resultat av en ubrukelig og skadelig plan, har forstått at bare gjennom enhet i sektoren og involvering av lokalsamfunnene er det mulig å snu kursen og endelig være i stand til for å oppnå ønsket resultat. : endre utryddelsesplanen «.

Kommentar:

Bondeopprøret i Italia føyer seg til bondeopprøret i land etter land i Europa. Stilt overfor planer fra regjeringer og EU om faktisk talt å rasere landbruket, ødelegge det, legge det ned, ser de ingen annen mulighet enn å gå til kamp med de midlene de har.

Men det er jo på tide at resten av befolkninga våkner og skjønner hva som er i ferd med å skje.

Les om bondeopprøret på steigan.no

Forrige artikkelFordummingssystemet
Neste artikkelTeslafabrikk i Berlin – vannforsyninga i fare