EU-parlamentariker ber om sanksjoner mot journalisten Vanessa Beeley

0
Nathalie Loiseau og Vanessa Beeley

EU-parlamentariker, Nathalie Loiseau fra Frankrike, driver lobbyvirksomhet for individuelle sanksjoner mot alle observatører av de russisk-organiserte folkeavstemningene i Donbass-regionen. Hun har trukket ut journalisten Vanessa Beeley, ikke bare for hennes dekning av avstemningen, men for hennes rapportering om utenlandsk-støttede krigen mot Syrias regjering.

ENatalie Loiseau har levert et brev til EUs høye representant for utenrikssaker, Joseph Borrell, der de krever at EU innfører personlige sanksjoner mot alle internasjonale observatører av de nylige avstemningene i folkerepublikkene Donetsk og Lugansk. og visse russiskkontrollerte territorier i det østlige Ukraina.

Brevet, som er skaffet av The Grayzone fra en EU-kilde, blir for tida sirkulert blant europeiske parlamentarikere i håp om å sikre rt nødvendig antall støtteunderskrifter.

«Vi, som valgte medlemmer av Europaparlamentet, krever at alle de som frivillig hjalp til på noen måte med organiseringen av disse illegitime folkeavstemningene blir individuelt målrettet og sanksjonert,» erklærte Loiseau.

Brevet til den franske MEP-en kom etter at en gruppe formelt ukrainske territorier holdt en avstemning om hvorvidt de offisielt skulle innlemme seg i Russland i slutten av september. Gjennom folkeavstemninga stemte de uavhengige folkerepublikkene Donetsk og Lugansk, som kunngjorde sine respektive arvefølger fra Ukraina i 2014 etter et utenlandskstøttet kupp mot regjeringen Kiev, samt regionene Kherson og Zaporozhia, overveldende for å bli med i Ukraina. Den russiske føderasjonen.

Loiseau trakk fram Vanessa Beeley, en britisk journalist som reiste til regionen for å overvåke avstemninga. For å utvide klagen langt utover folkeavstemninga, anklaget den franske MEP Beeley for «kontinuerlig å spre falske nyheter om Syria og fungere som et talerør for Vladimir Putin og Bashar el [sic] Assad i årevis».

Loiseau, en nær alliert av den franske presidenten Emanuel Macron, krevde spesifikt Beeley «inkludert på lista over de sanksjonerte».

Beeley svarte på Loiseaus brev i en uttalelse til The Grayzone: «Å pålegge sanksjoner mot globale borgere for å være vitne til en juridisk prosess som reflekterer selvbestemmelsen til folket i Donbass er fascisme. Skulle EU fortsette med denne kampanjen, tror jeg det vil få alvorlige konsekvenser fordi essensen av ytrings- og tankefrihet er under angrep.»

Vanessa Beeley – The Role of the So-called White Helmets in Syria

Vanessa Beeley: Den grove politivolden mot de gule vestene i Frankrike

Journalister som utfordrer NATO-narrativer er nå ‘informasjonsterrorister’

Innfelt Vanessa Beeley. Bakgrunnsbilde Shutterstock / zef art
KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkel66 nasjoner i FN krever: «Stans krigen i Ukraina nå!»
Neste artikkelTjue tonn pornografi
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).