Bondeprotestene fortsetter i Europa

0
Fra en bondedemonstrasjon i Pamplona, Spania. Shutterstock

Mens den europeiske befolkninga går svært harde tider i møte, bønder og småbedrifter legges ned på grunn av høye mat- og energipriser feirer EU -politikere, som er ansvarlige for den økonomiske katastrofen, sin månedslønn på € 10 000 med sang og dans. De bør kastes.

Av Romy Rohmann

I Mainz, Tyskland var det store bondeprotester mot landbrukspolitikken og prisøkningen på bøndenes innsatsfaktorer. Dette går utover matforsyningen

Men dette skjedde ikke bare i Mainz, Tyske bønder reiser seg i Stuttgart, Hamburg, Hannover, Dresden, Würzburg og mange andre byer i Tyskland. Masseprotester mot EUs klimapolitikk som ødelegger den europeiske landbrukssektoren. Det blir nok mange protester utover høsten i Europa.

I Belgia protesterte også bøndene og blokkerte Hoogstraten. Noen av dem gikk også inn i offentlig bygninger og fortsatte demonstrasjonen.

Dette var bare en knippe av de protestene som foregår mot politikernes omlegging av landbruket og hele vårt matsystem, som vi har skrevet om her på steigan.no tidligere.

Planen for transformeringa av vårt matsystem er det institusjoner som World Economic Forum, Bill og Melinda Gates Foundation, Rockefeller Foundation og en rekke transnasjonale selskaper som står bak, de  som presser fram en politikk i ulike stater over hele kloden. Disse organisasjonene later om de har et klimafokus og er opptatt av matforsyningen i verden.

EU har utarbeidet sin egen plan for å endre vårt matsystem som er svært «inspirert» dette som ble presentert på FNs «food system summit» som de kaller Farm To Fork – strategien som er en «grønn bærekraftig» strategi som sjølsagt krever massiv endring av verdens matsystemer i tråd med FNs bærekrafts mål innen 2030.

Les: Bondeprotestene i Nederland – et opprør mot en omlegging av våre globale matsystemer

I Norge er Bondeopprøret i gang igjen,

og sjøl om bonden på Toten som vi bla så på NRK Dagsnytt på Fredag, ikke ville kalle det han gjorde for en aksjon, men en konsekvens så sier denne «konsekvensen» sitt og han er ikke aleine. Det er flere grønnsaksbønder som melder om at dette blir en «konsekvens».

https://www.nrk.no/innlandet/hoye-strompriser-fikk-bonden-til-a-harve-ned-egen-gronnsakavling-pa-ostre-toten-1.16089191

Disse videoene over er delt bare de siste 2-3 dagene, så helt avslutningsvis en liten snutt; No Farmers No food, sett gjerne på lyden 😊

https://www.nrk.no/innlandet/hoye-strompriser-fikk-bonden-til-a-harve-ned-egen-gronnsakavling-pa-ostre-toten-1.16089191

Disse videoene over er delt bare de siste 2-3 dagene, så helt avslutningsvis en liten snutt; No Farmers No food, sett gjerne på lyden 😊

Forrige artikkelMen oppfatningen kan jo være riktig
Neste artikkelDen internasjonale gruppa for de uvaksinerte rapporterer sine funn