Amerikanske Politico retter kritisk søkelys på hvordan Bill Gates & co brukte covid-19 til å øke sin makt

0
Faksimile av oppslaget til Politico

Det farmasøytisk-industrielle komplekset, også kalt BigPharma, økte sin makt og sine inntekter gjennom «pandemien», og det har skjedd nesten uten offentlig innsyn. Til nå har det også mest vært oss i alternative medier som har avslørt dette. Mainstream media har enten holdt kjeft – eller forsøkt å glatte over det. Nå har hovedstrømsmediene Politico og Die Welt begnyt å sette kritiske søkelys på hvordan Bill Gates og hans allierte har økt sin makt og sin fortjeneste, nesten uten kritisk innsyn utenfra.

How Bill Gates and partners used their clout to control the global Covid response — with little oversight

Fire helseorganisasjoner, som jobbet tett sammen, brukte nesten 10 milliarder dollar på å svare på Covid over hele verden. Men de manglet gransking fra regjeringer, og kom til kort med sine egne mål, går det fram av en granskning fra POLITICO og WELT.

Mens nasjoner fortsatt diskuterte alvorlighetsgraden av pandemien, identifiserte gruppene potensielle vaksineprodusenter og målrettede investeringer i utvikling av tester, behandlinger og vaksiner. Og de brukte sin innflytelse hos Verdens helseorganisasjon for å hjelpe med å lage en ambisiøs verdensomspennende distribusjonsplan for spredning av disse Covid-verktøyene til trengende nasjoner, selv om den til slutt ikke skulle komme til å leve opp til de opprinnelige løftene.

De fire organisasjonene hadde jobbet sammen tidligere, og tre av dem delte en felles historie. Den største og mektigste var Bill & Melinda Gates Foundation, en av de største filantropiene i verden. Så var det Gavi, den globale vaksineorganisasjonen som Gates var med på å stifte for å inokulere folk i lavinntektsland, og Wellcome Trust, en britisk forskningsstiftelse med en kapital på flere milliarder dollar som hadde jobbet med Gates Foundation i tidligere år. Til slutt var det Coalition for Epidemic Preparedness Innovations, eller CEPI, den internasjonale vaksineforsknings- og utviklingsgruppa som Gates og Wellcome begge var med på å opprette i 2017.

De fire organisasjonene hadde så tette forbindelser seg i mellom at de nærmest opptrådt som ett syndikat. Wellcome Trust og Bill & Melinda Gates Foundation er partnere i en serie med initiativer som øker begges makt og innflytelse, som her og her og her.

I 2017 ble CEPI opprettet under møtet i milliardærklubben i Davos.

CEPI, eller Coalition for Epidemic Preparedness Innovations, ble proklamert i Davos 19. januar 2017 av Erna Solberg og Bill Gates som et resultat av enighet om at en koordinert internasjonale og tverrpolitisk plan trengs for å utvikle vaksiner og forebygge fremtidige epidemier. Tore Godal er omtalt som initiativtaker til CEPI. Godal var drivkraften bak opprettelsen av vaksinealliansen GAVI. CEPI ble grunnlagt med penger (4 milliarder NOK) fra Norge, India, Tyskland, Japan, Bill & Melinda Gates Foundation, britiske Wellcome Trust og World Economic Forum.

De største sponsorene til Gavi er Storbritannia, Bill & Melinda Gates Foundation, USA og Norge.

Les også: Erna Solberg gir 13 milliarder skattekroner til Gates-alliansen

6 diagrammer som viser hvordan penger og innflytelse formet verdens Covid-plan

Politico og Welt viser gjennom 6 diagrammer hvordan denne grupperinga har sikret seg makt over vardens covid-politikk:

Granskninga til Politico og Welt bekrefter det vi lenge har påvist på steigan.no:

Hvem har makt over verdens helseorganisasjoner?

Politico og Welt er så mainstream som det kan bli, så når de nå følger pengene og kommer fram til mye av det samme som vi har pekt på i flere år, må vi få si «velkommen etter». Vi har ikke bare opplevd at norske medier som Aftenposten, NRK og Klassekampen har vært totalt tause når det gjelder disse kapitalkreftenes makt over verdens helseorganisasjoner. Men vi har også blitt regelrett forfulgt av den såkalte «faktasjekkeren» Faktisk.no som har prøvd å diskreditere vår granskning av disse grupperingene. Og Faktisk eies av de store mediene i Norge, og deres største eier er Schibsted, og Shibsteds største eier er Wall Street-institusjoner som igjen har store eierandeler i BigPharma.

Her er forbindelsene så tette at de nærmest er insestiøse.

Se det mørke nettverket bak Faktisk.no

Er Faktisk.no habile når de rykker ut til forsvar for Bill Gates?

Bill Gates og kontrollen over verdens helseorganisasjoner

Hilsen til redaktørkolleger i Aftenposten, VG, NRK og Klassekampen: Nå er det trygt. Dere kan krype ut av hulene deres. Amerikansk og tysk mainstream bekrefter det vi har skrevet i flere år. Nå kan dere også tørre. (Og det er lurt å gjøre det nå, for det kommer mye mer.)

Vi vil også peke på at dette har vidtrekkende betydning når vi retter blikket den andre veien og ser på ikke bare hvordan noen få megakapitalister har tatt kontrollen over verdens helseorganisasjoner, men også hvor lett politikerne og mediene har falt til fote og blitt disse kreftenes underdanige redskaper.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelUSA: Økning av hjertebetennelse særlig hos unge menn som følge av vaksinering
Neste artikkelUkraina: CIAs 75 år gamle proxy – del 4
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).