Erna Solberg gir 13 milliarder skattekroner til Gates-alliansen

16
Erna Solberg på det årlige møtet for SDG i 2018. Shutterstock.

Statsminister Erna Solberg har vært ute med håndveska igjen. Av den har hun dratt opp totalt 13 milliarder skattekroner som går til Koalisjonen for forebygging av epidemier, CEPI, og Vaksinealliansen Gavi. Dette går fram av pressemelding fra regjeringa. Både CEPI og Gavi er dominert av milliardæren Bill Gates.

Penger til hvem?

I en erklæring som er undertegnet av Italias statsminister Giuseppe Conte, Frankrikes president Emmanuel Macron, Tysklands forbundskansler Angela Merkel, president i Det europeiske råd Charles Michel, EU-president Ursula von der Leyen og Norges statsminister Erna Solberg, heter det at de sammen vil ta et initiativ for å skaffe 7,5 milliarder euro eller 85 milliarder kroner for å utvikle en vaksine mot covid-19. Erklæringa i fulltekst finnes her.

Erklæringa sier i klartekst hvem pengene skal gå til, så det behøver ingen være i tvil om:

«Vi støtter WHO, og vi er glade for å gå sammen med erfarne organisasjoner som Bill og Melinda Gates Foundation og Wellcome Trust.

Hver eneste euro eller dollar som vi samler inn, kanaliseres først og fremst gjennom anerkjente globale helseorganisasjoner som CEPI, Gavi, the Vaccines Alliance, Global Fund og Unitaid til å utvikle og distribuere så raskt som mulig, for så mange som mulig, diagnostikk, behandlinger og vaksiner som vil hjelpe verden med å overvinne pandemien.
«

Og hvem er så CEPI, Gavi, the Vaccines Alliance, Global Fund og Unitaid?

CEPI sier om seg sjøl at de er «a innovative global partnership between public, private, philanthropic, and civil society organisations.» CEPI ble grunnlagt i Davos av regjeringene i Norge og India, Bill & Melinda Gates Foundation, Wellcome Trust og World Economic Forum.

Gavi, the Vaccine Alliance, sier om seg sjøl at deres sentrale partnere er «the World Health Organization, UNICEF, the World Bank and the Bill & Melinda Gates Foundation».

The Global Fund ble grunnlagt ved hjelp av startpenger fra Bill & Melinda Gates Foundation. De sier på sine nettsider at deres viktigste partner i privat sektor er Bill & Melinda Gates Foundation. Andre private partnere er Chevron, Coca-Cola, Google, Microsoft, Unilever…

Unitaid sier om seg sjøl at de er et partnerskap med WHO. Deres viktigste donorer er «Frankrike, Storbritannia, Norge, Bill & Melinda Gates Foundation, Brasil, Spania, Sør-Korea og Chile».

Altså: Bill & Melinda Gates Foundation har en kontrollerende posisjon i alle de instansene som skal få disponere disse enorme summene. Vi har tidligere spurt: Er dette greit for norske skattebetalere, som jo skal betale denne regninga? Er det greit for alle partiene på Stortinget?

Interessekonflikt

Statsminister Erna Solberg har på seg litt for mange hatter i denne forbindelsen. Hun har en usunn dobbeltrolle som det må ryddes opp i.

Hun sitter nemlig som toppansvarlig i FN for å gjennomføre de såkalte «bærekraftsmålene», eller Sustainable Development Goals, som det heter. Fra 2014 har hun hatt jobben som co-chair, altså en av to ledere. Den andre er Ghanas president Akufo-Addo. Solberg ble gjenutnevnt til denne jobben i 2017.

Hennes oppgave for FN er blant annet å drive fram større bidrag fra verdens regjeringer til å gjennomføre disse «bærekraftsmålene». Eller som det heter på FNs nettsider om dette:

«All stakeholders: governments, civil society, the private sector, and others, are expected to contribute to the realisation of the new agenda.«

Og deres mål for 2030 er som det heter i erklærínga fra 2015:

enhanced global economic governance

Norges statsminister sitter altså i lederposisjon for å drive gjennom disse 17 målene på verdensbasis, altså også overfor Norge og Norges regjering og Storting. I den stillingen er hun også innsamlingsansvarlig for at regjeringer og nasjonalforsamlinger over hele verden bidrar med mer penger til disse programmene. Et av de programmene hun er ansvarlig for å støtte er vaksineprogrammet.

Dermed er hun i en interessekonflikt. Som FN-sjef skal hun drive fram bevilgninger til programmene og som statsminister sørger hun for at det gis økte bevilgninger. Hvem representerer hun, FN eller Norge?

Dette blir enda mer uryddig fordi hun også har opptrådt som en nøkkelfigur for å forsterke posisjonen til Bill & Melinda Gates Foundation i dette arbeidet, slik hun gjorde på møtet i milliardærklubben World Economic Forum i 2017.

Fra opprettelsen av CEPI på World Economic Forum. Man gjenkjenner blant annet Erna Solberg og Bill Gates. Kilde: CEPI

Kjøper seg en plass i rampelyset

Erna Solberg har også tidligere brukt norske skattemilliarder til å kjøpe seg en plass i rampelyset, ikke minst på giverlandskonferansen for krigen mot Syria da hun forpliktet Norge til å bidra med til sammen 13 milliarder kroner som i hovedsak har gått til å støtte terroristgruppene som driver en hensynsløs krig mot det syriske folket.

Og nå kommer hun altså med nye 13 milliarder, og det kan ikke herske tvil om at hun dermed kommer i rampelyset sammen med folk som Macron og Merkel. Hun har derfor også helt opplagt sikret seg at hun beholder toppstillingen i FN også når hun går av som statsminister.

Det er veldig dyrt for Norge å ha en statsminister som er så til de grader sløsete med norske skattekroner.

En liten pin til besvær

En del folk har lagt merke til at Erna Solberg, hele regjeringa, kronprins Haakon og andre ledende politikere går omkring med en liten pin på jakkeslaget. Den ser ut som en fargeskala for å måle surhetsgrad eller pH-verdi, men den er noe helt annet, slik TV2 peker på.

Jakkemerket symboliserer programmet for FNs Sustainable Development Goals, som igjen betyr global governance.

Når også kronprinsen går med en slik pin flagger han sammen med regjeringa et politisk program som står for global styring. Det er mildt sagt problematisk for en kommende monark.

For Erna Solberg burde valget være enkelt: Enten må hun gå av fra FN-jobben eller så må hun gå av som statsminister i Norge. De to jobbene lar seg ikke kombinere moralsk eller politisk.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting. Og få gjerne med deg venner og kolleger.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. 13 milliarder til Gates-alliansen, 13,5 milliarder til USA/NATOs innleide terrorister for å krige mot Assads lovlig valgte regjering, og 500 millioner ga hun bort under et Beyonce show i New York, 27 000 millioner tilsammen.

  Men Solberg regjeringen kuttet 122 millioner til briller for svaksynte barn, og 15 millioner til tannregulering for barn fra svake grupper. Slikt finner ikke globalister som vil at helsetjenester skal betales for penger til.

  Solberg-regjeringen er rundhåndet not de rike og mektige og hard mot de svake, men det er globalismen i et nøtteskall. Det er bare å se hvordan det er i land hvor neo-liberal markedsøkonomi er implementert i dag. Sosiale rettigheter som gratis skole og helsevesen er borte, og erstattet med tjenester en må betale for, NWOs verden er en ren monetær verden.

  De 27 milliardene hun har tatt fra det norske folk og gitt til den globale storkapitalen, kunne for eksempel vært brukt som en god start til selvforsyning av mat og beredskapslagre for korn, kjøtt og fisk. Men det er det motsatte av globalisme, så regn ikke med det fra det Stortinget vi har i dag.

 2. Avatar for tjatta tjatta says:

  Dette er blitt en tradisjon. Hvor mye delte Ap ut til Clintonfondet?

 3. Avatar for Slangen Slangen says:

  Statsminister Erna har fått seg nytt flagg. Det er fargerikt, rundt og med eit stort hol i. Smiskarane rundt henne flaggar Ernas flagg med hol i.
  Erna held fram med ein norsk statsministertradisjon som er å bruke skattepengar til å kjøpe seg ein internasjonal toppjobb med høg løn.

  Bill Gates har truleg mista forstanden. Hans vaksineprogram i Inda lamma ein halv milion barn. Heile livet har han ønska global befolkingsreduksjon.
  Folk tilknytta korrupsjonsfondet, kalla Clinton-fondet, har uttalt at ekspresidenten brukte det som si eiga lommebok.

 4. Hva får deg til å tro at det ikke var med hensikt. De vil bli kvitt oss. Det holder med en halv million av oss vanlige dødlige for å sikre at eliten har nok manuell arbeidskraft.

 5. Avatar for tjatta tjatta says:

  Høres lite ut. Bare i Afrika jobber det fler enn 1 million i diamamantgruvene

 6. Det var nok tusen ganger flere, men de vi ikke lenger trenge noen i diamant-gruvene, for det har de mer enn nok av fra før. Det er service-personell de trenger. Til å bukke og skrape for dem.

 7. Det var din link jeg henviste til da jeg skrev :

  Fra din link :

  “Nobody knows who built it or why they were placed there”

  Når det gjelder koblingen det jeg skrev til tjatta, så må jeg føye til at denne boka er ikke til salgs, fordi den var ment til eliten, for å gi bort. Det handler om eugenics.

  Noen sporadiskee utdrag fra leseranmeldelser på Amazon og en annen side.

  This book is meant to be read only by the elite. SJEKK UT s.7. Boka er gitt ut i 1986.

  https://www.amazon.com/COMMON-SENSE-RENEWED/product-reviews/B0017GRBNK
  5.0 out of 5 stars Not published for sale

  Common sense renewed was published and given, not sold , to a limited amount of people . If you have a copy you are certainly privileged.

  5.0 out of 5 stars Great Read on Eugenics

  Reviewed in the United States on February 23, 2020
  The book is a tutorial for the business wise. It suggests the socioeconomic implications of overpopulation and the various markets that would benefit from eugenics, from oil to nuclear to birth control to pharmaceuticals.

  Se kommentar til tjatta.
  Jeg anbefaler å grave der.
  Sporet fra Georgia Guidstones fører altså i retning eugenics ( nå genetics )

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

8 flere kommentarer

Deltakere