Toppsjefen i Nokia: 6G-teknologien vil bli bygd inn i kroppene våre

0

Nokia-sjef Pekka Lundmark forventer at 6G-mobilnettverk vil være i drift innen slutten av tiåret, men han tror ikke smarttelefonen vil være det mest «vanlige grensesnittet» da. Dette skriver CNBC, som fortsetter:

Lundmark sa i et panel på World Economic Forum i Davos i mai at han forventer at 6G vil treffe det kommersielle markedet rundt 2030, noe som sammenfaller omtrent med når Huawei forventer å se teknologien på markedet.

Med hovedkontor i Finland bygger Nokia telekommunikasjonsnettverk som gjør det mulig for telefoner og andre internettaktiverte enheter å kommunisere med hverandre. På spørsmål om når han tror verden vil gå bort fra å bruke smarttelefoner til å bruke smarte briller og andre enheter som brukes i ansiktet, sa Lundmark at det vil skje før 6G kommer.

«Inn den tid vil definitivt smarttelefonen slik vi kjenner den i dag ikke lenger være det vanligste grensesnittet,» sa han. «Mange av disse tingene vil bli bygget direkte inn i kroppene våre.»

Han spesifiserte ikke nøyaktig hva han refererte til, men noen selskaper, som Elon Musks Neuralink, jobber med å produsere elektroniske enheter som kan implanteres i hjernen og brukes til kommunikasjon med maskiner og andre mennesker. På et mer grunnleggende nivå kan sjetonger implanteres i folks fingre og brukes til å låse opp ting.

Også Meta, Google og Microsoft jobber med liknende løsninger.

For å overføre alle datamaskinbitene som metaverset vil kreve, må nettverk være minst 100 ganger eller til og med 1000 ganger raskere enn de er i dag, sa Lundmark.

Verken Lundmark eller noen andre i Davos sa noe om hvilke vanvittige mengder energi dette vil kreve, eller hvor de skal ta den fra i et Europa som knapt vil klare å holde boligene varme om vinteren.

Det var heller ingen som snakket om de gigantiske strålingsproblemene denne vidunderlige nye verdenen deres vil skape.

Og for all del var det ingen som på noe nivå forsøkte å problematisere det at de nå prøver å leke Gud og bygge om mennesket til et hvem vet hva.

Davos-mennesket skal leke Gud, men har egentlig ingen anelse om hva konsekvensene vil være. Man risikerer å skape et Frankensteins monster, slik Mary Shelley skrev om i den berømte romanen fra 1818.

World Economic Forum ser for seg et Internet of Bodies:

Vi går inn i æraen med «kroppenes internett»: samler inn våre fysiske data via en rekke enheter som kan implanteres, svelges eller bæres.
Resultatet er en enorm mengde helserelaterte data som kan forbedre menneskers velvære rundt om i verden, og vise seg å være avgjørende for å bekjempe COVID-19-pandemien.

Det de ikke nevner er hvor praktisk det vil være for våre herskere å plante instrukser direkte inn i hjernene våre i stedet for å gå den tunge veien gjennom å bestikke medier, journalister og politikere til å manipulere oss.

Forrige artikkelSamarkand ved veiskillet: fra Timur til BRI og SCO
Neste artikkelOm hvordan «russofreni» har ført antatt smarte mennesker inn på veien mot en europeisk storkrig