Stor kursendring – CDC nedgraderer covid til nivå med influensa

0

Det er en nesten total kursendring, forkledd i byråkratisk språk som skal få det til å se ut som detaljer. Men i virkeligheten har nå USAs Centers for Desease Control and Prevention (CDC) lagt om covid-reglene totalt. Det kalles en «strømlinjeforming» for å ««hjelpe publikum til å beskytte seg sjøl», men allerede her ligger nøkkelen til å forstå hvor stort skille dette er: publikum skal beskytte seg sjøl, det er ikke snakk om lockdown, karantene og skolestenginger. Uten at de sier det, så er dette anbefalinger som ved en litt kraftig sesonginfluensa.

  • Ingen symptomer? Ikke noe problem.
  • Vaksinerte eller ikke-vaksinerte? Samme retningslinjer.
  • Utsatt? Ikke behov for karantene.
  • Studenter og elever kan gå på skole.

NPR skriver With new guidance, CDC ends test-to-stay for schools and relaxes COVID rules

Den reviderte veiledningen – utgitt av Centers for Disease Control and Prevention på torsdag – opphever kravet til karantene hvis de blir utsatt for viruset, legger vekt på screening av personer uten symptomer og oppdaterer COVID-19-protokoller i skoler, og eliminerer en anbefaling om test-til- opphold etter potensiell eksponering.

Den bringer også anbefalingene for uvaksinerte personer på linje med folk som er fullvaksinerte.

Innrømmer at vaksinene ikke virker – «derfor må man fortsette å vaksinere seg»

CDC innrømmer at vaksinene ikke virker: «Beskyttelsen som den nåværende vaksinen gir mot symptomatisk infeksjon og overføring er mindre enn den mot alvorlig sykdom og avtar over tid, spesielt mot de variantene som for tiden sirkulerer.«

CDC opprettholder illusjonen om at vi fortsatt er i en «pandemi», sjøl om det ikke gir noen mening å kalle det en pandemi. Men nå legges hovedvekta på personlige tiltak som den enkelte kan ta for å unngå smitte. Og fortsatt er CDC naturligvis veldig glade i maskene, sjøl om det ikke finnes noe vitenskapelig grunnlag for dem. Men det nye er at nå er det den enkelte og ikke helsebyråkratene eller statens tvangsorganer som skal avgjøre bruken av masker. Det må kunne kalles en helomvending.

De nye reglene slår beina under argumentene for koronapass. De sier helt tydelig at det ikke er noen vits i å skille mellom vaksinerte og uvaksinerte.

Denne kuvendinga vil ha mye å si for de rettssakene som er kommet opp og vil komme opp etter hvert. Det er ingen tvil om at de som har stått ansvarlige for denne forbrytelsen mot menneskeheten som hele koronadiktaturet har vært og fortsatt er, må stilles til ansvar, også personlig.

Men Nakstad ser fram til å komme i rampelyset igjen

På fotografiet i VG folder Espen Rostrup Nakstad hendene. Ber han om en ny høst og vinter der han igjen kan være i rampelyset morgen, middag og kveld for å gi oss ordre om hva vil skal gjøre, hva vi ikke skal gjøre, hvem vi kan treffe og ikke kan treffe?

Nakstad til VG: Smittespredningen vil trolig øke.

– Om vi ser et halvt år fram i tid, tyder mye på at nye og mer smittsomme varianter fortsatt vil kunne bidra til å opprettholde pandemien, og at vi enda ikke vil ha kommet i en likevekt mellom viruset og befolkningsimmuniteten i verden.

– Derfor tror jeg dessverre ikke coronaviruset vil bli et typisk «vinter-virus» helt enda, slik forkjølelse- og influensavirus jo er, skriver Nakstad.

Nakstad forteller også at myndighetene har skaffet rundt 50 millioner hurtigtester som er gratis tilgjengelige for nordmenn.

Han skriver også det vil få alvorlige konsekvenser hvis vi får nye varianter som vaksinene ikke lenger beskytter mot.

Smittevernstaten er ikke avskaffet – den er bare gått i sommerdvale

Legg merke til at man opprettholder forestillinga om at vi er i en alvorlig krisesituasjon, en «pandemi», som i prinsippet setter rettsstaten til side og etablerer en smittevernstat som ikke styres etter demokratiske spilleregler og Grunnloven, men der helsebyråkratiet nasjonalt og internasjonalt styrer samfunnet etter dekret.

Støre viderefører smittevernstaten til Erna Solberg

Hans Petter Graver: Smittevernstaten 2.0 – Det handler om demokratiet

Med de nye retningslinjene til CDC skulle man egentlig kunne skrote alt dette, men har byråkratiet fått seg et redskap for å styre diktatorisk, så gir det ikke det fra seg uten kamp.

Medienes fantasifulle forklaringer på «uforklarlige» dødsfall

Forrige artikkelJa til kontanter – nei til overvåking og kontroll
Neste artikkelRussland kjøper 1000 droner fra Iran og høyner nivået på det strategiske samarbeidet