Nesten halvparten av alle voksne i Storbritannia frykter for å havne i energifattigdom før året er omme

0

En ny uavhengig undersøkelse av 2000 britiske voksne, bestilt av ZIPZERO, har avslørt hvor mye skade inflasjon og den pågående levekostnadskrisa skaper.

Den fant ut at:

  • 17 % av britiske voksne har ikke vært i stand til å betale for en energiregning i 2022 Dette stiger til 36 % for 18–34-åringer.
  • 47 % av britiske voksne er ikke trygge på deres evne til å betale energiregninger gjennom 2022 uten å komme i gjeld eller å sitte med ubetalte regninger.
  • Kvinner har vært mer aktive enn menn når det gjelder å finne pengebesparende løsninger.
  • Voksne i Storbritannia sier at det nåværende økonomiske klimaet er det tøffeste de har opplevd, med et betydelig antall som enten ikke kan eller snart ikke kan betale regninger, har ny forskning fra ZIPZERO avslørt.

ZIPZERO er en appbasert plattform for digital markedsføring fra merkevarer og forhandlere som også holder oppsyn med forbrukernes strømregninger. De gjorde en uavhengig undersøkelse av 2000 representative britiske voksne.

Undersøkelsen fant ut at for flertallet (53%) er de nåværende økonomiske forholdene de mest utfordrende de noen gang har opplevd. Tre av fem (60 %) sa at inflasjonen har hatt en negativ innvirkning på deres økonomi. Inflasjonen har nådd 9,4 % i Storbritannia, med årlige utgifter til mat som ventes å stige med £380 i år, mens energiregningen er på vei til å passere £3000 for første gang noensinne.

ZIPZEROs forskning viste at nesten en femtedel (17 %) av britiske voksne allerede har vært ute av stand til å betale en energiregning i 2022 – dette tallet stiger kraftig til 36 % blant 18–34-åringer.

Et større antall er bekymret for å være i samme posisjon seinere i år – 47 % sa at de ikke er trygge på sin evne til å betale strømregningene uten å komme i gjeld eller havne på etterskudd med betalingene før året er omme.

Funnene viser at kvinner har vært langt mer proaktive enn menn i å søke løsninger. Over en tredjedel (36 %) av kvinnene har samlet inn kuponger eller spesialtilbud i år, sammenlignet med 22 % av mennene.

I tillegg har 32 % av kvinnene begynt å undersøke grundigere for å finne den beste prisen før de foretar et nettkjøp, sammenlignet med 24 % av mennene; og 23 % av kvinnene har solgt ting de eier på nettet, sammenlignet med 15 % av mennene.

Mohsin Rashid, medgründer av ZIPZERO, sier:

«Disse funnene viser hvor aggressivt levekostnadskrisen rammer den britiske offentligheten, spesielt yngre voksne. Jeg er dypt bekymret over det svimlende antallet mennesker (47%) som ikke tror de vil være i stand til å betale strømregningene sine gjennom året. Det er et enormt tall, og det gjenspeiler noen av estimatene fra energisjefer som spår at så mange som fire av ti briter vil havne i energifattigdom til høsten. – Det kreves et presserende svar fra myndighetene, forhandlere og energileverandører nå.»

Kommentar: Rå klassekamp

Dette er rå klassekamp. Energikrisa er skapt av den herskende klassen, og den vil plyndre flertallet av befolkninga – og særlig de fattigste – og gjenskape et så brutalt klassediktatur som vi ikke har sett i vår del av verden i manns minne.

Lockdownpolitikken var første steg i dette plyndringstoktet. Den førte titusenvis av milliarder dollar fra flertallet av verdens folk og land over til finansfyrstene, som er blitt rikere enn noensinne.

Neste skritt var sanksjonspolitikken mot Russland, som i enda større grad er en sanksjonspolitikk mot Europas folk. På et halvt år har man skapt ei dyrtid som denne generasjonen aldri har opplevd.

Og parallelt med dette har vi det såkalte «grønne skiftet» som tar sikte på å gjøre energiforbuk så dyrt for vanlige folk at de knapt vil være i stand til å bære det.

For dem på toppen derimot er det glade dager:

Les: En av favorittene til å ta over statsministerposten etter Boris Johnson vil knuse fagbevegelsen

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.