Portraying Zelensky

0

Av Niels Gerhard.

Ukraniums president Zelenskryt har tatt Vesten med mediestorm og har trått frem som verdens frelser. 2000 år med venting på Salvator Mundi er over og 80-talls-nostalgikere opplever samme forløsning: Her har vi Kristus og Rambo gjenoppstanden i samme person. Endelig er Frelseren tilbake for å bekjempe verdens ondskap – de fæle russere.

At han også er idealet på en ektemann og familiefar ser vi tydelig på det slett retusjerte bildet av Zelenskryt og frua i siste utgave av motebladet Voque.

Å se seg selv på denne måten i Vestens mediespeil må være ekstatisk og noe nær den ultimative skuespillerbedrift. Men alle speil sprekker og virkelighetens brutalitet har en tendens til å brøyte seg frem. Og hvem er da Zelenskyt sine venner? Da er vi tilbake ved Shakespeares essensielle spørsmål: To be or not to be…

Med vennlig hilsen

Niels Gerhard 

Samfunnsengasjert satirekunstner

Forrige artikkelNesten halvparten av alle voksne i Storbritannia frykter for å havne i energifattigdom før året er omme
Neste artikkelHøyre vil ha ungdom til å jobbe om natta
Niels Gerhard Johansen ble født i Danmark, bokstavelig talt i et kunstgalleri - faren var en profesjonell kunstner og drev et galleri og et verksted i kjelleren i familiens hjem. Som kunstner er han sjøllært og han legger vekt på sin egen observasjonssans og mitt ønske om å lage portretter og surrealistiske motiver. Han studerte på konservatorskolen ved Det Kongelige Kunstakademi i København. Av yrke er han malerikonservator har nå en stilling ved Norsk Folkemuseum. Hans nettside er her: https://nielsgerhard.wixsite.com/website