Forskere til sak mot Biden-administrasjonen for sensur mot covid-fakta

0

Professor Martin Kulldorff (tidligere Harvard Medical School) har sammen med professorene Jay Bhattacharya fra Stanford og Aaron Kheriaty reist søksmål mot amerikanske myndigheter og sosiale medier for politisk sensur rettet mot dem selv, samt andre av landets mest kompetente epidemiologiske forskere.

Les: NCLA Clients Join Missouri and Louisiana Suit Challenging Gov’t-Directed Social Media Censorship

Kulldorff og Battacharya var blant initiativtakerne til Great Barrington-erklæringa, som tok til orde for klassiske epidemiologiske strategier som fokusert beskyttelse og forebyggende behandling i stedet for vilkårlige nedleggelser av samfunnet og eksperimentell massevaksinering. Erklæringa er signert av 16 000 medisinske og helseforskere fra hele verden.

Les: Den store Barrington-deklarasjonen

«Sensur er alltid dårlig, men enda mer pinlig er det at det var de av oss som forsto pandemien som ble sensurert, mens de som tok feil var de som ble forfremmet», som Martin Kulldorff uttrykker det på Twitter.

Den tidligere lederen av avdelinga for medisinsk etikk ved University of California, Aaron Kheriaty, fikk sparken etter å ha uttrykt kritikk om koronastrategien i 2020. Samme skjebne rammet Peter McCollough, den mest publiserte vaksineforskeren i USA, da han ble sparken fra University of Texas etter å ha uttalt seg kritisk mot strategien for nedleggelse og massevaksinering og for forebyggende behandling med billige, kjente og velprøvde produkter.

Dermed sluttet de tre toppforskerne seg til søksmålene mot Biden-regjeringa og de store internettplattformene som er anlagt av statsadvokatene i Missouri og Louisiana.

Anklagene indikerer en konspirasjon mellom regjeringa og teknologigigantene med tanke på systematisk sensur av kritisk forskning og fri debatt.

Det har nylig dukket opp dokumenter som viser hvordan helsemyndighetene fra CDC konspirerte med de store teknologiselskapene, inkludert Google, Facebook, Linkedin og Twitter, og ga dem konkrete råd om hvilket innhold de skulle merkes som feilinformasjon på nettsidene deres.

Mye av informasjonen som ble spredt gjennom CDC og andre offentlige etater i de første dagene av pandemien har imidlertid vist seg å være feilinformasjon. CDC-direktør Rochelle Walensky uttalte for eksempel at vaksinerte mennesker ikke kunne overføre covid-19-infeksjonen til andre, og direktøren for National Institute of Health, Dr. Anthony Fauci, uttalte at de vaksinering ville bety «slutten» for viruset. Disse har siden vist seg å være påstander uten grunnlag i virkeligheten.

«Biden-administrasjonens delaktighet i å kneble dem som har uttrykt kritikk av regjeringas svar på Covid-19, og presset fra sosiale medieselskaper, er uten sidestykke både i sin natur og sitt omfang», sier en advokat fra New Civil Liberties Alliance, som behandler saken på vegne av professorene.

«Regjeringas radikale kampanje for å undertrykke synspunktene som er uttrykt av klagerne og andre som dem, utgjør det mest alvorlige bruddet på The First Amendment i moderne tid, og vi ser fram til å se dette avskyelige konstitusjonelle bruddet gjenopprettes i en domstol.»

Mye kunne tyde på at de har en virkelig god sak.

(Denne kommentaren er publisert på Facebook av Uffe Jonas.)


Kommentar: Et eksempel til etterfølgelse.

Også den norske regjeringa og helsebyråkratiet har begått så mange lovbrudd og gitt så mye feilinformasjon siden 2020 at grunnlaget for en hel serie rettssaker, også mot enkeltpersoner, burde være det beste.

Forrige artikkelNår det offentlige og forvaltningen blir “menings- og tankepoliti” – Del 2
Neste artikkelFaktasjekk av Jens Stoltenberg
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.