Faktasjekk av Jens Stoltenberg

0

Vi gjør en faktasjekk av talen som NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg holdt for 700 AUFere på Utøya 4. august.

Av Lars Birkelund og Terje Alnes.

I rollen som NATOs generalsekretær blir Jens Stoltenberg spart for kritisk oppmerksomhet fra norske medier. Ingen «NATO-medier» vil finne på å faktasjekke påstander som Stoltenberg fremfører. Tvert imot. Norske medier heier på NATO og Jens Stoltenberg, og ser det som sitt samfunnsoppdrag å støtte opp under det verdensbildet som sekretæren for verdens suverent mektigste militærallianse formidler.

Frie og uavhengige medier må opptre annerledes. Sammen med medieovervåker Lars Birkelund tar vi derfor for oss Stoltenbergs tale på AUFs sommerleir på Utøya 4. august. Vi tar utgangspunkt i den engelske oversettelsen av talen som ligger ute på NATOs nettsider.


Denne presentasjonen ble først publisert av Spartakus.

Forrige artikkelForskere til sak mot Biden-administrasjonen for sensur mot covid-fakta
Neste artikkelUkrainske styrker bomber hotell i Donetsk