Den store Barrington-deklarasjonen

30
Dr. Martin Kulldorff, Dr. Sunetra Gupta og Dr. Jay Bhattacharya er initiativtakerne til Den stor Barrington-deklarasjonen.

Opphev lockdown umiddelbart. La folk arbeide, gå på skole og leve sine liv. Beskytt de utsatte!

Dette er en erklæring fra 1379 medisinske eksperter og eksperter på folkehelse, samt 1524 helsearbeidere.


Som epidemiologer og eksperter på smittsomme sykdommer og folkehelse har vi alvorlige bekymringer for skadelige fysiske og mentale helsevirkninger av den gjeldende COVID-19-politikken, og anbefaler en tilnærming vi kaller Fokusert beskyttelse.

Vi kommer fra både venstre og høyre, og over hele verden, vi har viet karrieren vår til å beskytte mennesker. Gjeldende politikk for lockdown gir ødeleggende effekter på kort- og langsiktig folkehelse. Resultatene (for å nevne noen) inkluderer lavere vaksinasjonsevne for barn, forverring av kardiovaskulære sykdommer, færre kreftundersøkelser og forverret mental helse – noe som fører til større overdødelighet i årene som kommer, med arbeiderklassen og yngre medlemmer av samfunnet som vil bære den tyngste byrden. Å holde elevene borte fra skolen er en alvorlig urettferdighet.

Å holde disse tiltakene på plass til en vaksine er tilgjengelig, vil forårsake uopprettelig skade, og de underprivilegerte blir uforholdsmessig skadet.

Heldigvis vokser vår forståelse av viruset. Vi vet at sårbarhet for død fra COVID-19 er mer enn tusen ganger høyere hos eldre og svake enn de unge. For barn er COVID-19 faktisk mindre farlig enn mange andre sjukdommer, inkludert influensa.

Når immuniteten bygger seg opp i befolkningen, faller risikoen for smitte for alle – inkludert de utsatte. Vi vet at alle populasjoner til slutt vil oppnå flokkimmunitet – dvs. det punktet hvor frekvensen av nye infeksjoner er stabil – og at dette kan assisteres av (men ikke er avhengig av) en vaksine. Målet vårt bør derfor være å minimere dødelighet og sosial skade til vi når flokkimmunitet.

Den mest hensynsfulle tilnærmingen, som balanserer risikoen og fordelene ved å oppnå flokkimmunitet, er å la de som har minimal dødsrisiko leve sine liv normalt og bygge opp immunitet mot viruset gjennom naturlig infeksjon, samtidig som de bedre beskytter de som er i størst fare. Vi kaller dette Fokusert beskyttelse.

Å vedta tiltak for å beskytte de utsatte bør være det sentrale målet for folkehelsemessige tiltak på COVID-19. Som et eksempel, bør sykehjem bruke ansatte med ervervet immunitet og utføre hyppig PCR-testing av annet personale og alle besøkende. Rotasjon av personalet bør minimeres. Pensjonister som bor hjemme, bør få dagligvarer og andre nødvendigheter levert hjem til seg. Når det er mulig, bør de møte familiemedlemmer utenfor i stedet for inne. En omfattende og detaljert liste over tiltak, inkludert tilnærminger til flergenerasjonshusholdninger, kan implementeres, og ligger godt innenfor folkehelsepersonellets omfang og evne.

De som ikke er sårbare, bør umiddelbart få lov til å gjenoppta livet som normalt. Enkle hygienetiltak, som håndvask og å være hjemme når man er syk, bør praktiseres av alle for å redusere terskelen for flokkimmunitet. Skoler og universiteter bør være åpne for personlig undervisning. Fritidsaktiviteter, som sport, bør gjenopptas. Unge voksne med lav risiko bør jobbe normalt, snarere enn hjemmefra. Restauranter og andre virksomheter bør åpne. Kunst, musikk, sport og andre kulturelle aktiviteter bør gjenopptas. Mennesker som er mer utsatt, kan delta hvis de ønsker det, mens samfunnet som helhet nyter beskyttelsen de sårbare blir gitt av de som har bygget opp flokkimmunitet.

4. oktober 2020 ble denne erklæringen forfattet og signert i Great Barrington, USA, av:

Dr. Martin Kulldorff, professor i medisin ved Harvard University, biostatistiker, og epidemiolog med ekspertise i å oppdage og overvåke smittsomme sykdomsutbrudd og vaksinesikkerhetsvurderinger.

Dr. Sunetra Gupta, professor ved Oxford University, en epidemiolog med ekspertise innen immunologi, vaksineutvikling og matematisk modellering av smittsomme sykdommer.

Dr. Jay Bhattacharya, professor ved Stanford University Medical School, en lege, epidemiolog, helseøkonom og folkehelsepolitisk ekspert med fokus på smittsomme sykdommer og sårbare befolkninger.

Erklæringen er undertegnet i første omgang av ytterligere 34 medisinske eksperter og har fått tilslutning av svært mange andre.

Man kan også undertegne den som privatperson her.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Mange gode momenter her, en tradisjonell tilnærming til et virus!
  "

  Viktig, kanskje et menneske med svekket immunforsvar skal kunne velge isolasjon og smittefrihet eller sosialt samvær selv? Ønsker man å leve et liv med mer innhold og noe høyere risiko vil vel det være greit i et demokrati?

  Ellers diskutere Stortinget om “sandpåstrøingen”(coronakommisjonen) skal kunne hemmeligholde sine funn. Vet noen om det finnes poitikere lokalt eller sentralt som har stilt spørsmål om nedstengingas nødvendighet? Eller de autoritære tiltakene denne smittetellehøsten?

 2. Avatar for Enebak Enebak says:

  På et halvt år har føre var-prinsippet blitt en naturlov som trumfer både lover og sunn fornuft. Ingen tør å stille spørsmål i et totalitært samfunn.

  Det som er litt morsomt er definisjonen av totalitarisme i Store norske leksikon. Der bruker de som eksempel at i et totalitært samfunn kan myndighetene til og med invadere ditt private hjem og bestemme hva du kan gjøre der.

  Som for eksempel å bestemme hvor mange som kan sitte rundt middagsbordet, da kanskje? Er det ikke 10 i Oslo, eller ble det fem?

 3. Avatar for Enebak Enebak says:

  Kjenner du noen som tør å opponere med navn og bilde også? For ikke å snakke å protestere in persona? Som politiker!

  Å syte anonymt på et diskusjonsforum er ikke å protestere.

  Det finnes ingen politiker som tør å åpne kjeften mot totalitaristene. Jeg tror ikke egentlig at det er flere fanatikere på banen nå enn det var medlemmer i NS under krigen, men de fremstår som en kompakt masse. Også av samme grunn som under krigen: mediene var fulle av nazipropaganda.

  I Norge var det ingen som turte å opponere mot nazistene, for da kunne folk dø. I Hellas døde 400.000, hele byer i slengen, fordi de nekta å underkaste seg nazistenes totalitarisme.

  Vi lever i en nasjon stappfull med anonyme feiginger. Runeulv.

 4. Avatar for FMD FMD says:

  Jeg var nettopp i Oslo en tur. Nesten ingen bruker maske på offentlig transport, bare noen få lydige bikkjer gjorde det.
  Det finnes ingen tvil om at totalitære krefter er løs i samfunnet vårt, og det er ekstremt viktig å ikke være konformister nå.
  Maskepåbudene er hysteri, og det finnes ingen vitenskapelig grunn til å følge dem.
  Det finnes heller ingen moralsk grunn til å følge dem.

 5. Avatar for Enebak Enebak says:

  Hvis du med det mener å si at det er greit med inngrep og overgrep, så lenge det ikke fører til verdens undergang, så du om det.

  Hva er det som er kjerringhysteri med å ville verne barna og mødrene deres mot overgrep?

  I min verden er det kvinner og barn først. Mulig det er gammeldags å beskytte de som fører arvematerialet videre, men i så fall er jeg stolt over å være gammeldags.

 6. Ojjj så lettlurte folk her, skulle tror all hjerneaktivitet hadde stoppet opp.
  Ingen som husker hvordan vi skulle ha nedstengning og nasjonaldugnad i 2 uker for å flate ut kurven ?
  Nå er det gått 7 mnd og jeg tror den kurven er flat så det holder, ikke bare er farene for total kollaps av helsevesenet og sykehusene over, men sykehusene står faktisk helt tomme.

  En PCR test som gir falsk positiv på 14 av 15 tester.

  Ansatte på sykehjem sier at alt er som det alltid har vært, eneste forskjellen er at de som dør nå får stemplet covid i dødsattesten istedenfor de dem egentlig døde av.

  Oddsen for å dø av en kokkosnøtt i hodet er langt høyere enn å dø av Covid 1984, et virus så farlig at stadig flere ikke tror det eksisterer engang. Det er fortsatt ingen i verden som har kunnet vise frem et bilde eller annet som beviser eksistensen av et virus. De til tross for at det er utlovet store dusører på over 1 million dollar til den som kan gi et lite bevis på at viruset faktisk eksisterer.
  Men nå som folk frivillig har dødlagt sitt immunforsvar med masker, spritvask og sosial distancing så vil den årlige influensen ta enormt med liv og de vil skylde på Covid for å lure folk til å ta befolkningsreduksjons vaksinen, en vaksine som vil være inaktiv i flere mnd til alle har fått den og så dør du.
  1 des starter vaksineringen i Norge.

  Vi kommer ALDRI til å få friheten tilbake av psykopatene med mindre vi tar den tilbake.

  utiureuet

 7. Avatar for Enebak Enebak says:

  Tuller du med meg??? Dette skjer oftere og oftere. En unge blir forkjøla og så blir 70 unger satt i husarrest i ti dager og trues med at hvis de ikke hører etter nå, så vil bestefar DØ!

  Hvor er barnevernet?

  Hvis jeg hadde behandla ungene mine sånn da de var små ville barnevernet ha grepet inn.

 8. Avatar for tjatta tjatta says:

  Mange mener at Isis er skapt av CIA og Mossad. Kan det være slik at ytre høyre også er det? For å skape et skikkelig dualistisk skremmebilde for den gemene hop. Ser at Resett og Document kun er frontorganisasjoner for sionisme som bruker innvandringsmotstand som agn

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

22 flere kommentarer

Deltakere