Stordalen fikk 850 millioner kroner i koronastøtte fra nordiske land

0
Petter Stordalen har grunn til å juble. News Oresund - Wikimedia. CC 2.0

Petter Stordalens selskaper fikk 342 millioner kroner i koronastøtte fra den norske stat i fjor. Men svenske skattebetalere bidro med enda mer. Dette skriver E24 som fortsetter:

Petter Stordalen er hotellkonge i Norden. Hans selskaper driver over 200 hoteller spredt rundt i de nordiske landene. Nå er han også helt i den nordiske toppen når det gjelder mottak av koronastøtte.

Fire nordiske land bidro med til sammen nær 850 millioner kroner i koronastøtte til Stordalens selskaper i fjor.

Det viser tall hentet fra offentlige norske oversikter over koronastøtte samt årsrapporten til et av hans selskaper, Nordic Choice Hospitality Group.

Kilde: E24

Lockdownpolitikken er ekstrem klassekamp

Dette er enda et eksempel på hvordan lockdownpolitikken var et ekstremt tilfelle av omvendt Robin Hood-politikk. Det var å plyndre de fattige og gi i bøtter og øsekar til de ekstremt rike. Det gjelder på internasjonalt plan og det gjelder i Norge.

Kulturstøtte til Vanguard og BlackRock

Solbergregjeringas lockdownpolitikk smadret langt på vei utelivet og det frie kulturlivet. Men for å sette plaster på åpne sår har regjeringa lovt å gi kompensasjon for å dekke tapene. Men så viser det seg at det jo ikke vra de små, de kreative og de lokale kulturstedene som fikk støtte. Solberg & co skyflet titalls millioner over til de aller rikeste. Festivalen Tons of Rock får et rekordstort overskudd for 2020 ved hjelp av statlig koronastøtte.

Kulturrådet betalte ut mer enn 120 millioner kroner i kompensasjonsmidler til store festivalaktører som måtte avlyse i 2020. Tons of Rock får mest med 36,1 millioner kroner, etterfulgt av Palmesus med 27,1 millioner kroner og Live Nation Norway, som har fått 24,7 millioner som arrangør.

Live Nation er hovedeier av Tons of Rock, så de har både første- og tredjeplass på lista.

Hvem eier Live Nation?

Live Nation Entertainment, Inc er et globalt amerikanske underholdningsselskap som oppsto gjennom fusjonen av Live Nation og Ticketmaster i 2010. Største eier i selskapet er Liberty Media som har BlackRock og Vanguard blant sine tre største eiere. Live Nation Entertainment omsetter for 11,5 milliarder dollar årlig og blant de største eierne finner vi – du gjettet riktig – Vanguard, BlackRock og State Street.

Så klasseinnholdet i regjeringa Solbergs lockdownpolitikk er krystallklar: smadre det lokale utelivet, smadre den kreative kulturbransjen og øse titall millioner i kompensasjon over til de rikeste finansinstitusjonene i verden og deres norske partnere. 

Mens dette ranet pågikk satt venstresida lojalt i sine zoommøter eller gjemte seg bak munnbind

Det som en gang var ei opprørsk venstreside har lojalt godttatt alt dette. De har støttet lockdownpolitikken til minste detalj og ikke forstått at de dermed har støttet det groveste ranet mot verdens arbeiderklasse noensinne.

Klassekamp i koronatider – største nedgang i reallønna på 75 år

Det kommer til å bli knallhardt for svært mange

Inkassotopp advarer: – Vi får en kjempesmell utover høsten og neste år

Nettavisen har intervjuet Geir Grindland i InkassoPartner AS og han sier:

– Det er ingen tvil om at det kommer til å bli trangt for mange nordmenn den kommende tiden.

Et lån på 3 millioner kroner vil bli flere titusener dyrere i året fra 2021 til 2023. Renta kan havne opp mot 5 prosent. Mange av de som kontakter inkassobyråene forteller at de har prioritert strømregningene og latt andre krav ligge.

Lockdownpolitikken har kostet verdens befolkning et eller annet sted i overkant av 30.000 milliarder dollar, og taksameteret løper fortsatt. På kort sikt taklet regjeringene dette vanvittige tiltaket gjennom å ta opp lån, svært store lån. (Hos finansinstitusjonene, hvem ellers?)

Men dette rammer ikke folk som Petter Stordalen og hans klasse. De kan le hele veien til banken, vel vitende om at verken medier eller politikere kommer til å avsløre den politikken som har gitt dem disse enorme inntektene.

Forrige artikkelRettferdig og fair kraftpolitikk?
Neste artikkelKinas forsvarsdepartement med en sterk og sjelden advarsel mot Pelosis planlagte besøk på Taiwan