Kulturstøtte til Vanguard og BlackRock

14
Foto: Shutterstock / Steve Sanchez Photos

Solbergregjeringas lockdownpolitikk har langt på vei smadret utelivet og det frie kulturlivet. Men for å sette plaster på åpne sår har regjeringa lovt å gi kompensasjon for å dekke tapene. Men så viser det seg at det jo ikke er de små, de kreative og de lokale kulturstedene som får støtte. Solberg & co skyfler titalls millioner over til de aller rikeste. Festivalen Tons of Rock får et rekordstort overskudd for 2020 ved hjelp av statlig koronastøtte.

Kulturrådet betalte ut mer enn 120 millioner kroner i kompensasjonsmidler til store festivalaktører som måtte avlyse i 2020. Tons of Rock får mest med 36,1 millioner kroner, etterfulgt av Palmesus med 27,1 millioner kroner og Live Nation Norway, som har fått 24,7 millioner som arrangør.

Den tildelte støtten gjør at festivalen går med et overskudd på 33,8 millioner kroner – noe den hadde budsjettert med. Det er likevel ti ganger så mye som resultatet på 3,3 millioner kroner i 2019. Det er også det beste resultatet noensinne for rockefestivalen.

Morten Valestrand, finansdirektør i Live Nation og kontaktperson for Tons of Rock, forteller til Klassekampen at festivalen kunne vise til et stort billettsalg før nedstengingen i mars i fjor – mer enn de det gjorde totalt i 2019. Live Nation er hovedeier av Tons of Rock, så de har både første- og tredjeplass på lista.

Og som om ikke det var nok: Det er avslørt at etter at kompensasjonsordninga ble kjent har de store konsertarrangørene i stillhet flyttet sine avlyste konserter fra små spillesteder til store, for da blir de bokførte tapene deres større og de offentlige overføringene deretter. Alt går i Solberg-staten, bare du har penger nok.

Les: Den som har skal få: Fem selskaper deler nesten halvparten av koronastøtten

Hvem eier Live Nation?

Live Nation Entertainment, Inc er et globalt amerikanske underholdningsselskap som oppsto gjennom fusjonen av Live Nation og Ticketmaster i 2010. Største eier i selskapet er Liberty Media som har BlackRock og Vanguard blant sine tre største eiere. Live Nation Entertainment omsetter for 11,5 milliarder dollar årlig og blant de største eierne finner vi – du gjettet riktig – Vanguard, BlackRock og State Street.

Så klasseinnholdet i regjeringa Solbergs lockdownpolitikk er krystallklar: smadre det lokale utelivet, smadre den kreative kulturbransjen og øse titall millioner i kompensasjon over til de rikeste finansinstitusjonene i verden og deres norske partnere. Det er på tide at noen våkner, er det ikke?

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for tjatta tjatta says:

  Ikke minst Steigan selv. Som går dypstatens ærend ved å nedlegge forumet og opprette et nytt hvor folk oppfordres til å henge seg selv ut til tørk. Du har mistet troverdighet i manges øyne Pål.

 2. Avatar for tjatta tjatta says:

  Dette er plattitudene som serveres av MSM og de “sosiale” mediene. Jeg har et mer holistisk syn på verden enn deg åpenbart. Finansindustrien styrer nå politikere, medier og kulturlivet. I samme slengen ønsker de å gjøre det svært kostbart å kritisere det. Men det er greit at du kun ønsker å debattere noe annet. Det burde det være rom for. Selv under eget navn

 3. Avatar for tjatta tjatta says:

  Gjorde det. Derfor plattitud i flertall

 4. Det er høyrepolitikk å gjøre de rike rikere og de fattige fattigere. Dette bare føyer seg inn i rekken av et utall saker, for eksempel Solberg-regimet ga 5200 millioner i skattelette til Norges rikeste, og kuttet 15 millioner til tannregulering for barn fra vanskeligstilte familier. Det kan ikke gjentas ofte nok.

  Regimet har gitt over 13500 millioner til Gates Foundation, og i hvert fall over 15 000 millioner til USAs krig mot Syria, som gitt til sosial infrastruktur til terroristene USA/NATO bruker for å styrte den lovlig valgte regjeringen. Så kuttet de 121 millioner til briller for svaksynte. Det mangler altså ikke ikke penger, men de vil heller gi dem til de rike enn til fattige.

  Jordbrukssubsidiene har for det meste gått til de største og rikeste gårdsbrukene, og lite til småbønder som vil drive økologisk. Høyre og de andre borgerlig vil kutte landbrukssubsidiene for eksempel til reindriftsnæringen, men gir store subsidier til vindkraftbaronene som stort sett er utenlandsk kapital.

  Hadde norsk MSM med NRK drevet journalistikk, så hadde nok den stort sett politisk uinteresserte befolkningen reagert, men det er MSMs, som eies og kontrolleres av storkapitalen sin oppgave, å unnlate å omtale det som er viktig for folk og land, og avlede oppmerksomheten ved å fokusere på uvesentligheter.

 5. Ikke sant John ?

  Når ikke alle marsjerer i takt så må de tvinges til å marsjere i takt, den frie tanken må drepes med alle midler.

  Kommer du fra en kjent Waffen SS eller Gestapo familie ?

 6. Hei kjære sannhetssøkere!
  Torsdag den 18. februar så gjennomførte en modig kvinne et stunt i Oslo, på Nationaltheatret.

  Hun heter Ann Helen Gjermundsen og er den modigste kvinnen jeg vet om, hun er født med et hjerte av gull.

  Hun stilte seg opp og ofret seg selv i kampen for frihet og menneskerettigheter, ved å gi bort gratis klemmer til tilfeldig forbipasserende mennesker.

  For litt over et år siden ville dette bli sett på som en hyggelig kjærlighetserklæring, men i disse dager sees det nesten på som en kriminell handling. Seriøst!

  Nå er det på tide å ta tilbake våre rettigheter og velge å spre kjærlighet og ikke frykt!

  Jeg klarer ikke å se på hvordan vi sakte men sikkert mister våre rettigheter, den kritiske debatten til restriksjoner og sosial avstand ifht covid-19 er totalt fraværende i mediene.

  I skrivende stund er YouTube videoen sett over 10 000 ganger.

  Vær så snill Steigan å skriv en omtale og del dette budskapet i en vanskelig og meget urettferdig tid, hvor vi blir gjort til kjeltringer, fremmede for hverandre og kneblet for å vise medkjærlighet og nærhet. Nå som vi faktisk trenger det mest!

  #freehugs
  #spreadlovenotfear
  #markeringerforfrihet :heart: :green_heart: :yellow_heart: :purple_heart: :blue_heart: :smiling_face_with_three_hearts:

  https://www.youtube.com/watch?v=-teQpWO1Vyc
 7. Avatar for Anki Anki says:

  Ja :heart: Fantastisk stunt. Så den og spredte den rundt til flere. Dette er det vi trenger. Ble egentlig litt overrasket av hvor mange som tok i mot - midt i fryktstyrte Oslo :slight_smile:

 8. Avatar for aford aford says:

  Jeg takker for tilliten, Paulsen! Men å drifte et slikt nettsted og være forumvert/ moderator for meg sjæl og resten av denne krevende pasientgruppa her, er nok noe som passer bedre for folk som har et liv å fylle. Dessverre er det heldigvis ikke plass nok i mitt til å kunne gjøre det. :blush:

  Men du kan få et blodferskt dikt som hører inn under et av dine kompetanseområder:

  SOCIAL ECONOMY

  Plenty of nothing, or nothing at all?
  Two ambiguous facts for the poor:
  The bigger they get, the harder they fall
  And less is well known to be more

  No matter how huge or how seemingly small,
  what comes in addition to that is
  one fact to remember, that’s still standing tall:
  Free is way more than just gratis


  Less-is-more I

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

6 flere kommentarer

Deltakere