Kinas forsvarsdepartement med en sterk og sjelden advarsel mot Pelosis planlagte besøk på Taiwan

0
Chinese Ambassador to the US Qin Gang Photo:VCG

Handling er det mektigste språket, sa det kinesiske forsvarsdepartementet torsdag da dets talsperson understreket følsomheten til Taiwan-spørsmålet igjen etter at Kina utstedte seks advarsler mot presidenten i USAs hus Nancy Pelosi sitt potensielle besøk til Taiwan-øya de siste dagene. Dette melder den offisielle kinesiske avisa Global Times.

Hyppigheten av kinesiske advarsler og bemerkningene som ulike avdelinger bruker, viser fullt ut Kinas besluttsomhet til å ta nødvendige militære tiltak for å motvirke amerikanske provokasjoner og ivareta nasjonal suverenitet og territoriell integritet, sa analytikere.

Global Times skriver videre:

People’s Liberation Army (PLA) vil ikke tolerere noen «Taiwan uavhengighet»-bevegelser eller innblanding fra eksterne styrker, og vil resolutt stoppe slike forsøk, sa Wu Qian, talsperson for forsvarsdepartementet, på torsdagens pressebriefing.

Grunnårsaken til det turbulente Taiwanstredet er samspillet mellom «Taiwan-uavhengighetsstyrker» og eksterne forstyrrende styrker, sa Wu, og oppfordret relevante parter til å lære å tilpasse seg den nye virkeligheten (PLA-operasjoner nær stredet), for å reflektere over sine egne gjerninger. og «viktigst av alt, å trekke seg tilbake fra kanten av stupet.»

Selv om Wu svarte på et spørsmål om PLA-operasjoner på Taiwanstredet, tolket analytikere Wus ord som nok en streng advarsel mot den amerikanske regjeringen og noen amerikanske politikere som presser på Pelosi sitt mulige besøk til Taiwan-øya.

Kommentar: Kan utløse storkrig

Det spillet Biden-administrasjonen driver er høy poker med menneskehetens framtid i potten. Det bør være velkjent, ikke minst for USA, som i prinsippet har godkjent at det finnes bare ett Kina, at Taiwan er et eksistensielt spørsmål for Kina.

Kina er fullt bestemt på å gjenforene Taiwan med fastlandet, og er innstilt på at det skal skje fredelig.

Men man må ikke mistolke Kinas tålmodighet. De har ventet i over 70 år, men det betyr ikke at Folkerepublikken ikke vil handle hvis den finner det nødvendig.

Kinas ledelse har gitt svært klare beskjeder om at landet vil ta øya med militær makt dersom de oppfatter situasjonen som truende, enten i form av at Taiwans ledelse vil ta sikte på definitiv løsrivelse, eller at USA på en kvalitativt ny måte støtter øya militært.

Da blir det krig, og krig mellom gigantene USA og Kina vil per definisjon være farlig for hele menneskeheten.

Forrige artikkelStordalen fikk 850 millioner kroner i koronastøtte fra nordiske land
Neste artikkelSøkemotor for nasjonal sikkerhet: Googles rangeringer er fylt med CIA-agenter