Bli bedre kjent med World Economic Forum

0
World Economic Forum fortsetter å presse på for mer globalisering.

Milliardærklubben World Economic Forum er allerede god kjent for lesere av steigan.no. Glenn Richard Bergstø har oppsummert hva som er kjent om denne milliardærenes internasjonale og presentert det i en serie på fire artikler. Her kommer første del.

Av Glenn Richard Bergstø.

Del 1. World Economic Forum og nettsiden 

Hvis du er interessert i nasjonal og internasjonal politikk, hvorfor verdens tilstand er slik den er, og hvor den er på vei, burde du bli bedre kjent med World Economic Forum (WEF) og personene/selskapene som eier planten vår.

Den skjulte hånd

WEF er en slags skjult hånd bak de viktigste retningslinjene og politiske beslutninger i Norge og de fleste andre land på jorden. 

Det er selvsagt flere slike «skjulte hender», men WEF er mer åpen om sin plan og ideologi enn de fleste andre, og dermed lettere å studere. WEF er helt åpne om at de vil forme politikken, veilede befolkningen og redesigne vår verden.

WEF er best kjent for de årlige møtene i Davos, Sveits. Hvor noen av de rikeste og mektigste mennesker på jorden flyr inn med privatfly for å diskutere hvor mye dumt vi skattebetalere gjør og hvordan de kan tjene mest mulig penger på å redde oss fra oss selv. Med egen væpnet sikkerhetsstyrke, noflyzone, og dekadente middager, på vår regning, er Davos møtet den mest åpne og best kjente konferanse for jordens selvutnevnte frelsere. (Som oftes ikke er folkevalgte). I tillegg til Davos finnes det mange andre slike internasjonale og kontinentale møter og konferanser som FN, G7 , WTO eller Bildenbergermøtene, som de første 60 årene var den villeste konspirasjonsteori.

Konspirasjonsteori

Bildenbergermøtene består også av de rikeste og mektigste. Men selv om vår kongefamilie, våre folkevalgte og journalister deltar der så lekkes det svært lite om hva disse hemmelige møtene egentlig dreier seg om. World economic forum derimot er betydelig mer åpne. Selvom det de mener burde være hemmelig er selvsagt fremdeles hemmelig og hva de er åpne om er bare hva de selv ønsker å være åpne om.

Den store planen, eller visjonen, til WEF er «den fjerde industrielle revolusjon», også kalt «The Great Reset». Denne store tilbakestillingen var også, inntil nylig, en konspirasjonsteori som journalister og private faktasjekkere latterliggjorde. The Great Reset er sammenkoblet med Build Back Better og FNs agenda 2030, også kalt det grønne skiftet, som er en forlengelse av agenda 21. Den overordnede visjonen heter Den Nye Verdensorden. Og selvom dette nå er kjente begreper og ting vanlig folk, media og politikere snakker åpent om så var alt dette inntil nylig bare konspirasjonsteorier.

Du burde absolutt bli bedre kjent

Og siden dette inntil nylig bare var konspirasjonsteorier vil det ikke bli forklart eller diskutert på tv eller i aviser. En annen grunn dette er at de eier de fleste aviser og tv kanaler (se del 2). Det er derfor viktig å selv bli kjent med de personene og organisasjonene som styrer våre liv, vårt levesett og vår livskvalitet. Så istedenfor å bare lese min analyse av milliardærklubbene så oppfordrer jeg dere til å selv bli bedre kjent med WEF. 

Man kan finne mange informative norske og internasjonale artikler om emnet i søkemotorer. Og spesielt her på steigan.no er det skrevet mange gode artikler om WEF og man finner dem lett ved å skrive: «world economic forum» i søkefeltet.

En god start er artikkelen :

Monopolkapitalens verdenskongress

Monopolkapitalens verdenskongress.[1]

Kilden

Og man kan besøke kilden. Som man burde gjøre mens det er mulig. Fordi WEF sitt forum og nettside fjerner stadig tilgjengelighet, innhold og verktøy. Og noe innhold gjemmer de bak betalingsmur eller ekslusivt medlemskap. I den tiden når “alle” trodde the great reset bare var en konspirasjonsteori så lå det betydelig mer ute på denne nettsiden. 

For kort tid siden, 12. juli, fjernet de nettopp en viktig artikkel skrevet av Sri Lankas statsminister Ranil Wickremesinghe som het: “This is how I will make my country rich by 2025.”[2] Hvis du ikke i forkant forventet at de ville fjerne artikkelen og lagret den, kan du finne den med web.archive.[3] Om WEF fjernet denne opplysende artikkelen på grunn av hva som nå skjer i Sri Lanka eller fordi folk begynte å dele artikkelen er noe man kan spekulere i.

weforum.org

WEF har en utrolig innholdsrik nettside, som de stadig justerer med å legge til eller fjerne funksjoner, linker og artikler. Det finnes også en egen WEF podcast og youtube kanal. Forumet har tre typer medlemskap. Public som er gratis, premium som er 30 euro i mnd og pro som er 90 euro i mnd. Før kunne man abonnere på spesifikke oppdateringer omkring great reset for 30 euro i mnd, men den funksjon er nå borte eller skjult.

Nettsiden er delt opp i flere seksjoner med forumet som hovedside og undersider/forum som: Strategic Intelligence [4], UpLink [5], Global Shapers [6], Young Global Leaders [7], Schwab Foundation for Social Entrepreneurship [8], Centre for the Fourth Industrial Revolution [9], New Champions [10].

weforum.org er en svært omfattende side som det vil ta måneder for å gå gjennom alt.

Agenda

Selve hovedforumet har flere undersider og funksjoner, men jeg vil fremheve “Agenda articles”.[11] Det er her man tidligere fant artikkelen til Sri Lankas Statsminister. Denne undersiden har en egen søkefunksjon med filter, som kan filtrere tre kategorier: tema, industri eller land. Så man kan enkelt finne andre artikler om Sri Lanka, eller andre eksempler som Norge, metaverse, covid-19, bankindustri eller matindustri. Jeg vil fremheve en artikkel av Espen Barth Eide og Anja Kaspersen om kunstig intelligens, krigføring og den fjerde industrielle revolusjon: “10 trends for the future of warfare”.[12]

Denne artikkel demonstrerer og illustrerer dedikasjonen til Klaus Schwab, den fjerde industrielle revolusjon, WEFs visjoner og menneskesyn. Jeg anbefaler å trykke på alle blå linker i artikkelen for en bredere innsikt i tankemønster.

Artiklene er meninger og analyser skrevet av medlemmer og støttespillere til WEF. Ofte svært rike eller mektige personer, som nettopp statsministere. Nettsiden har komplett liste med alle forfattere/bidragsytere, hvor man finner flere fra Norge.[13] Artiklene representerer agendaen slik navnet antyder, men må ikke forveksles med feks Davos Manifestet eller the great reset, som er mer spesifikt. The great reset sin egen underside er fjernet eller skjult, men man kan finne Davos manifestet ved å gå til “our mission”.[14]

Jeg håper bare at ingen vil bruke det mot meg

Den mest kjente Agenda artikkel heter “Here’s how life could change in my city by the year 2030” [15] og er skrevet i 2016 av Ida Auken, medlem av det danske folketinget.[16] Den har siden 2016 hovedsakelig sirkulert på sosial media med kommentarer som:“det står jo på WEFs egen side!” eller “WEF sier det rett ut”. Når oppmerksomheten rundt artikkel bare vokste og vokste valgte WEF å slette artikkel fra nettsiden.

Artikkel åpner med: “Velkommen til år 2030. Velkommen til byen min — eller skal jeg si «byen vår». jeg eier ikke noe. Jeg eier ikke bil. Jeg eier ikke et hus. Jeg eier ingen apparater eller klær”. Og avslutter med: “En gang i blant blir jeg irritert over det faktum at jeg ikke har noe reelt privatliv. Det er ingen steder jeg kan gå og ikke være registrert. Jeg vet at et eller annet sted blir alt jeg gjør, tenker og drømmer om registrert. Jeg håper bare at ingen vil bruke det mot meg”. Før WEF slettet artikkelen [17] så linket den til Davos møtet i 2017 og sesjonen: “What If: Privacy Becomes a Luxury Good?”.[18] 

Faktasjekk

Faktasjekkere har prøvd å “forklare” konspirasjonsteorister at det er forskjell på hva Ida skriver og hva som er WEFs offisielle holding eller visjon. Men overser, med vilje, at artikkelen er en agenda artikkel og at i november 2016, samme år og måned som artikkelen til til Ida, kommer WEF med en video kalt: “8 spådommer for 2030”. Hvor spådom 1 er: “Du vil ikke eie noe, og det vil gjøre deg lykkeligere”.[19] Denne ble også fjernet fra nettsiden i 2020, samme år og måned som artikkelen til Ida. 

Men siden WEF er så veldig stolte av disse spådommene vil de ikke helt fjerne dem fra nettsiden. Man finner fremdeles en artikkel fra november 2016, skrevet av WEFs “globale fremtidsråd”! [19] som heter: “8 predictions for the world in 2030” og er påfallende lik i innhold som videoer og artikler som er slettet.[20] Idas artikkel og wefs globale fremtidsråds artikkel ble begge publisert på samme dag, 12 november 2016 og video ble publisert på twitter 18. november.

Strategic Intelligence

WEF har også en slags interaktiv side med “kart” hvor vi kan se hvordan ting henger sammen.[4] Premium og pro medlemskap gir her tilgang til betydelig flere funksjoner enn public. Det finnes slike kart for de fleste emner innenfor helse, teknologi, politikk,  etikk, finans og ideologi. WEF beskriver kartene slik: “Transformasjonskart kan hjelpe deg med å utforske og forstå sammenhengene mellom ulike økonomier, bransjer og globale problemer. Det er en dynamisk måte å utforske transformasjonskreftene som er knyttet til et tema.”

På mange måter er disse kartene mer opplysende enn de fleste andre sider eller funksjoner på nettsiden. Før hadde også The Great Reset et eget “transformasjonskart” tilgjengelig for alle, som nå har blitt fjernet eller skjult. Men kartet over den fjerde industrielle revolusjon er fremdeles tilgjengelig, og vil gi rikelig innsikt i the great reset.[21] (Public medlemskap åpner opp mye av kart menyen).

Skjermdump fra World Economic Forum

The Great Reset

Utrykket “the great reset” har I stor grad blitt fjernet fra menyene på nettsiden. Som om det var en feilslått PR kampanje. Så det er ikke like strømlinjeformet som før å finne ut av hva den store tilbakestillingen egentlig går ut på. Men det betyr ikke at de har fjernet alt om tilbakestillingen eller hva de ønsker å oppnå med den. Ved å bruke nettsidens egen søkefunksjon får man opp 5870 resultater hvis en søker på the great reset.[22] Og med å starte fra toppen og lese seg nedover de 20 øverste treff vil man få en grundig innføring i The Great Reset. 

Eller en kan gjøre som de fleste statsledere på jorden og lese Klaus Schwab sin bok : Covid-19: The Great Reset.[23]

Det kan virke som Klaus har verdens raskeste penn og forlag siden han klarte å skrive, redigere og publisere en bok om covid-19 allerede 9. juli 2020!

Ser man forsiden på boken legger man merke til at han bruker skrifttegnet: kolon mellom covid-19 og the great reset.[24]

Boken har en egen presentasjonsside med video på nettsiden.[25] Siden alle statsledere fikk boken gratis så burde også vi kunne lett lese disse kloke og profetiske ord som våre folkevalgte sluker rått.[26]

Kunnskap er ikke farlig

Det er forskjell på å fortelle noen hva som er rett og galt og å oppfordre dem til å danne egen stilling. Det er forskjell på fortelle noen hva de skal tenke, mene, se eller lese og å oppfordre dem til å tenke, mene, se og lese. Ved å stille spørsmål og etterforske finner man svar og kunnskap. Ikke la noen bølle dere bort fra å bruke søkemotorer eller videodelings plattformer. Det er en viktig forskjell på å selv velge hva man leser og ser på og det å skru skru på tvn eller åpne en avis. Egeninnsats er viktig for å forbedre kunnskap, forståelse og visdom. Å kun være passiv mottaker av informasjon gjør oss programmerbare. 

Jorden blir ikke en smultring; flat, rund, og hul, fordi man ser og leser kilder som ikke er godkjent av sannhetsdepartementet.

Ved å selv gå gjennom WEFs nettside kan man få en bedre forståelse og danne sine egne meninger. 

Så spørsmålet er egentlig om World Economic Forum virker mer interessant enn kjendis sladder eller siste episode av farmen –

Glenn Richard Bergstø.

Menneskerettsforkjemper.

Kilder Del 1:

[1] https://steigan.no/2016/01/monopolkapitalens-verdenskongress/

[2] https://www.weforum.org/agenda/2018/08/this-is-how-we-will-make-sri-lanka-rich-by-2025/

[3] https://web.archive.org/web/20220710095906/https://www.weforum.org/agenda/2018/08/this-is-how-we-will-make-sri-lanka-rich-by-2025/

[4] https://intelligence.weforum.org

[5] https://uplink.weforum.org/uplink/s/

[6] https://www.globalshapers.org

[7] https://www.younggloballeaders.org

[8] https://www.schwabfound.org

[9] https://www.weforum.org/centre-for-the-fourth-industrial-revolution

[10] https://www.weforum.org/about/new-champions

[11] https://www.weforum.org/agenda

[12] https://www.weforum.org/agenda/2016/11/the-4th-industrial-revolution-and-international-security/

[13] https://www.weforum.org/agenda/authors/

[14] https://www.weforum.org/the-davos-manifesto/manifesto

[15] https://medium.com/world-economic-forum/welcome-to-2030-i-own-nothing-have-no-privacy-and-life-has-never-been-better-ee2eed62f710

[16] https://www.socialdemokratiet.dk/politikere/ida-auken/

[17] https://www.weforum.org/agenda/2016/11/how-life-could-change-2030/

[18] https://www.weforum.org/events/world-economic-forum-annual-meeting-2017/sessions/what-if-privacy-becomes-a-luxury-good-davos-2017

[19] https://rumble.com/vz2i87-wef-8-predictions-for-the-world-in-2030.html

[20] https://www.weforum.org/agenda/2016/11/8-predictions-for-the-world-in-2030/

[21] https://intelligence.weforum.org/topics/a1Gb0000001RIhBEAW?tab=publications

[22] https://www.weforum.org/search?query=the+great+reset

[23] https://www.amazon.com/dp/2940631123

[24] https://en.wikipedia.org/wiki/Colon_(punctuation)

[25] https://www.weforum.org/agenda/2020/07/covid-19-the-great-reset/

[26] https://carterheavyindustries.files.wordpress.com/2020/12/covid-19_-the-great-reset-klaus-schwab.pdf

Forrige artikkelBidens mislykkede forsøk på å snu Saudi-Arabia mot Russland
Neste artikkelFolkefinansiert krigsaktivisme stoppet av Spleis