Ny studie viser langvarig beskyttelse etter koronainfeksjon

0

En ny studie fra USA har funnet viktige immunceller i beinmargen hos personer som har gjennomgått koronainfeksjon. Funnene indikerer at man utvikler god og langvarig immunitet. – Dette er veldig gode nyheter, sier stipendiat Lena Hansen ved Influensasenteret på UiB, melder Det medisinske fakultet i Oslo.

Funnene ble nylig publisert i det anerkjente tidsskriftet Nature. Gjennom beinmargsprøver har forskere ved Washington University i St. Louis i USA studert immunresponsen hos personer som har hatt koronainfeksjon med mildt sykdomsforløp. Studien viste at mange av deltakerne utviklet en type B-celler kalt «langlivede plasmaceller». Disse immuncellene kan leve i beinmargen i mange år hvor de jevnt produserer antistoffer som kjenner igjen SARS-CoV-2, viruset som forårsaker covid-19.

Det som gjør denne studien så unik er at beinmargsprøver ikke er lett å få tak i. Det vanligste er å måle antistoffer i blod, men her har forskerne også funnet disse immuncellene som fortsetter å lage antistoffer i lang tid etter infeksjon.

Stipendiat Lena Hansen ved Influensasenteret UiB bidro i arbeidet til denne studien da hun i fjor bodde i USA og jobbet hos biveileder Ali Ellebedy på universitetet i St. Louis.

Hun sier resultatene er veldig gode nyheter.

 – Dette betyr at vi kan ha antistoffer i blodet mange år etter infeksjonen, som kan forhindre at man blir smittet på nytt, sier Hansen.

Nature: SARS-CoV-2 infection induces long-lived bone marrow plasma cells in humans

Kommentar

Denne studien bekrefter andre studier vi har referert til, slik som denne: CDC: Naturlig immunitet seks ganger sterkere beskyttelse enn vaksinene under «deltabølgen».

Og denne: Studie i Israel: Naturlig immunitet 13 ganger mer effektivt enn vaksine

Og denne: Israelske data viser at naturlig immunitet er svært mye mer beskyttende enn vaksinering

Les også: En av Spanias fremste eksperter: «Nei, mine damer og herrer, kliniske studier har ikke vist at ‘vaksiner’ redder liv»

«Vaksinene» har vist seg å ikke være vaksiner i tradisjonell betydning, men eksperimentell genterapi.

De gir ikke beskyttelse mot å bli smittet og sjuk og hindrer heller ikke at man smitter andre. Når så de som er smittet får en langvarig immunitet faller hele grunnen ut under tvangsvaksinering, koronapass og hele den smittevernstaten som har regjert i Norge og de fleste andre land siden mars 2020.

Forrige artikkelBritiske ‘vaktbikkje’-journalister Mason og Cadwalladr avslørt som pudler for sikkerhetsstaten
Neste artikkelEU-kommisjonen «kan ikke finne» von der Leyens meldinger til Pfizers toppsjef