Norske politikere og bedrifter i milliardærklubbens garn

0
Kilde: WEF

Milliardærklubben World Economic Forum er milliardærenes globale fellesorganisasjon. Der jobber de aktivt og konkret for å omskape verden i sitt eget bilde. Og de har kjøpt og smigret politikere og andre nøkkelpersoner til å være med på laget.

At norske Børge Brende er president i WEF, er gammelt nytt. Det vil også være godt kjent at Arbeiderpartiets Espen Barth Eide var administrerende direktør for World Economic Forum til han kom hjem for å drive valgkamp.

Men de er mange flere

Signaturen Alice W. har lett fram andre norske personer og bedrifter på nettsidene til World Economic Forum og skriver på Twitter.

Bedriftene

En av Norges aller rikeste menn, Johan H. Andresen, skriver entusiastisk i E24 om sitt møte med WEF i dialogen om Ukraina:

Jo, siste dag, og det siste møtet jeg var invitert til, het Special Public-Private Dialogue: CEOs for Ukraine. Jeg møtte opp, glad og uforberedt, og tenkte at jeg fikk sette meg bakerst mot veggen i det ganske lille møterommet. Men nei. En vennlig stemme sa: «Mr. Andresen, we have a seat for you.” Hm. Joda, det stemte, det. Og stolene var stilt mot hverandre … Og jeg satt på den ene første raden. Midt imot satt Yulia Svyrydenko, Ukrainas visestatsminister og økonomiminister, til høyre for henne, Vitalij Klitsjko, borgermester i Kyiv, og på den andre siden, Ursula von der Leyen, president for EU-kommisjonen, og Børge Brende, president for World Economic Forum. Ved siden av meg satt Vladimir Klitsjko, bror av Vitalij og også ex tungvektsbokser, nå «gentle giant», som takket meg for at Elopak hadde vært så lenge i Ukraina. Deretter Johannes Hahn, EUs budsjettkommisær, tydelig utskremt av von der Leyen, for han hadde et ansiktsuttrykk som sa: «Dette blir dyrt og kan komme helt ut av kontroll!» For ja, dette dreide seg naturligvis nettopp om hvordan vi skulle gjenoppbygge og modernisere det fremtidige Ukraina.

Politikerne

Enda så godt arbeid Alice W. har gjort, er lista neppe komplett.

Vi mottar gjerne tips om flere med tilknytning til WEF. Det er enkelt å sjekke en person, i nettleseren skriver du: http://weforum.org/people/<navn på person, små bokstaver, bindestrek for mellomrom, æ=ae, ø=o, å=a> Eksempel: jens-stoltenberg

Det er ikke bare sjølskryt når Klaus Schwab erklærer:

– Vi infiltrerer regjeringer over hele verden

Kapitalens klasseorganisasjon – monopolkapitalens verdenskongress

World Economic Forum (WEF), som har holdt sitt årlige toppmøte i Sveits, kalles med rette for «milliardærklubben». Det er viktig å være klar over at dette ikke er fleip eller sjikane. Hvis det er noe møte i verden som kan kalles monopolkapitalens verdenskongress, så er det nettopp det møtet som holdes hvert år i alpebyen Davos-Klosters. Det er derfor all mulig grunn til å legge vekt på hva miliardærene (og deres dresserte politikere) foretar seg på dette møtet, og hva slags linjer og politikk de legger fram. For dette vil etter all sannsynlighet vinne gjenklang i styrerom og parlamenter over hele jorda. De 0,01% rikeste har diskutert hvordan de skal bli enda rikere, og det er dumt å ikke studere hvordan de har tenkt å gjøre det.

Se liste over partnere.

Så sannelig finner vi ikke

Bill & Melinda Gates Foundation og BlackRock, Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson. Og Goldman Sachs, Citi, Deutsche Bank, Fidelity International, Morgan Stanley og naturligvis de største bankene i verden, de kinesiske: Industrial and Commercial Bank of China (ICBC), Bank of China, China Construction Bank og Bank of China.

Kapitalens politikerbasar

De politikerne som blir invitert til møtene i WEF føler seg opplagt svært smigret, og de blir så mjuke i kantene at de kunne egne seg som smørepålegg. Det gjelder også enkelte næringslivstopper som endelig får si det de egentlig mener, slik som Kjerstin Braathen i DNB:

Kjerstin Braathen i DNB: «Energiomstilling vil skape energiknapphet og smerte, men det er verdt det»

«Young Global Leaders»

Så har man naturligvis Klaus Schwabs egenrugekasse eller oppdrettsanlegg for nye politiske kaniner, Young Global Leaders.

Både kronprins Haakon og kronprinsesse Mette Marit er med, og før dem har blant annet Angela Merkel, Sarkozy, Barroso, Tony Blair, Gordon Brown, Eivind Reiten, Mona Sahlin og og Viktor Órban vært med. Hvor? Jo, i Young Global Leaders (YGL), som best kan beskrives som milliardærklassens oppdrettsanlegg. Det er et forum som er opprettet under World Economic Forum (WEF).

Hvert år plukker de ut ledere under 40 til å være med i forumet og året etter blir de fleste av dem med i det som kalles YGL Alumni Community. Dermed opprettholder de kontakten seg i mellom og blir knyttet sammen med tidligere kull av oppdrettsledere. Dette forumet sier om seg sjøl:

Etter en transformativ personlig og profesjonell reise som ung global leder, inviteres medlemmene våre til å bli med i YGL Alumni Community.

Som forvaltere av Forum of Young Global Leaders, legemliggjør og opprettholder YGL Alumni Community YGL-etoset. Fellesskapet fremmer medlemmenes fortsatte vekst som ansvarlige ledere, styrker livslange forbindelser og driver løsninger på komplekse sosiale, miljømessige og økonomiske globale problemer.

Som ei gruppe på over 600+ fagpersoner i over 90 land over hele verden, er YGL Alumni engasjert i aktiviteter som tar sikte på å forbedre verdens tilstand. De er administrerende direktører for Fortune 500-selskaper, i kongehus, i ledende frivillige organisasjoner og nasjonale ideelle organisasjoner, offentlige personer i sivilsamfunnet, sportspersonligheter og mer.

På denne måten sørger WEF, som jo består av de 1000 rikeste selskapene i verden, for at det produseres en jevn strøm av ledere som er alet opp til å føre deres globalistiske politikk, og som holder sammen ed andre av samme slag.

Les også: World Economic Forums «Young Global Leaders» avslørt

På toppen av dette kommer ungdomsklubben til WEF, The Global Shapers Community. Dette er per 6, juni 2022 et nettverk av 10.392 «shapers» og 4.120 «alumni» i 148 land.

Alumni are citizens of the world capable of building bridges across cultures and between business, government and civil society. Alumni serve as champions of the community, helping local hubs in ways large and small. Alumni volunteer their time and expertise to local hubs as board members, advisers and mentors, facilitating high-value connections and introductions in their cities and sharing best practices on processes like hub membership, governance, projects and partnerships.

Les: World Economic Forum lager kunstig ungdomsbevegelse

På møtene lages det allianser og partnerskap der multinasjonale selskaper, politikere og andre maktpersoner knyttes sammen for å drive gjennom bestemte agendaer, slik som for eksempel First Movers Coalition:

First Movers Coalition, lansert av World Economic Forum og USAs spesielle presidentutsending for klima John Kerry på COP26, har utvidet seg fra de første 35 selskaper til 55 selskaper, med en samlet markedsverdi på rundt 8,5 billioner dollar.

Og med alt dette er det ikke bare stormannsgalskap da Klaus Schwab kunne erklære på det siste møtet i i WEF: – Framtida bygges av oss, den mektige forsamlinga i dette rommet

Les også: Global Redesign Initiative – et initiativ for å nytegne den rådende verdensorden

«Det er mer mellom himmel og jord enn det som kan rommes i din filosofi, Horatio»

Det er karakteristisk for den konservative delen av venstresida at de ikke har fått med seg det enorme maktskiftet som har skjedd innenfor kapitalismen i retning finansoligarkene, særlig de siste 20 årene. Derfor skriver for eksempel skribenten Oscar Dybedal en «kritikk» av undertegnede og steigan.no, hvor han ikke et sekund går inn på vår dokumentasjon, men prøver å plassere oss, via stedfortreder, innenfor, hva ellers, en proto-fascistisk diskurs fra 1800-tallet. Fakta om dagens klasser og maktforhold, holder han seg for god til å røre ved. Eller som han skriver i sitt faktafrie essay:

«Om vi nå ser bort fra forvirringene i Steigans formuleringer, er det verdt å merke seg i hvilken grad de sammenfaller med teoriene til slike som Proudhon og Sorel. Han har utropt til hovedfiende en liten gruppe finansfyrster som ikke tilhører noen nasjon, og som dessuten fører krig mot nasjonalstaten.»

For Dybedal er tydeligvis ikke finansfyrstene noen hovedfiende, men det er de for alle oss andre. Dette viser ei side ved venstresidas tragedie. Vi har ikke hatt noen omfattende klasseanalyse på 40 år. Folk som bekjenner seg til venstresida veit ingenting om klasser og makt i dag, og kommer derfor ofte i skade for å støtte den internasjonale finanskapitalens agendaer, fordi den gjerne presenteres under «grønne» og «progressive» etiketter, mens hensikten bare er nettopp å knuse nasjonalstatene, og gjennom det også det regulerte arbeidslivet som arbeiderklassen måtte ha tilkjempet seg, for å tilrane seg ressursene og skape et globalt diktatur.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelUtryddelse?
Neste artikkelGuri Melby har valgt president i Hviterussland
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).