Er du forbannet på strømprisene? PST har deg i kikkerten

0
Innfelt: nestsjef Hedvig Moe i PST. Kjenner du noen som blir radikalisert av strømprisene kan du angi dem til henne...

Viser du offentlig frustrasjon pga av høye strøm og drivstoffpriser, og er du misfornøyd med politikerne som er ansvarlig for dette, så kan du nå få PST på døra. Derfor så er det viktig å holde fullstendig kjeft og godta alt myndighetene foretar seg. Å skulle du kjenne noen som uttaler seg kritisk om styresmaktene og deres inkompetanse, så kan du ta en anonym telefon til PST:

«Noen enkle søk på nettet viser at mange nordmenn føler frustrasjon over alt som blir dyrere. I nettfora er terskelen blant enkelte lav for å kalle myndigheter og politikere for «landssvikere», «løgnere» og «kjeltringer» når priser på strøm og drivstoff diskuteres. Noen oppfordrer til å ga til aksjon.»

Cathrine Thorleifsson har forsket på ekstremisme og vold i tjue år, og har sett en endring i språkbruken på nettet i det siste.

– Vi ser mye hat og oppfordringer til vold mot myndighetspersoner og myndigheter generelt, sier hun.

– Det er absolutt grunn til å følge med nå. Når vi ser at samfunnsendringer fører til misnøye i befolkningen, så er vi opptatt av å se om dette kan føre til sterk misnøye hos enkelte som føler seg berørt av det. Det igjen kan være en trigger til at en som allerede er i en sårbar situasjon faktisk utøver for eksempel terror, sier nestsjef i PST, Hedvig Moe.»

Og TV2s beregninger viser at forbannelsen kommer til å bli mye sterkere framover:

Tidligere i år utarbeidet analysebyrået Samfunnsøkonomisk Analyse AS et regnestykke for TV 2 Nyhetene, som viste at pålagte utgifter for bare det å ha et hjem, som kommunale avgifter, energi, vedlikehold og forsikringer ville øke med ikke mindre enn 38 % frem mot 2025.

– Ring oss

Det var en rekke demonstrasjoner i flere norske byer denne vinteren. Folk ropte slagord mot strømprisen. De åpne protestene mot drivstoffpriser og økte matpriser som en konsekvens av det, roet seg etter at Ukraina-krigen brøt ut, men fortsatte på nettet. Over tastaturet hjemme er det for noen lettere å ty til hardere og mer hatske uttrykk.

For å hindre at dette kan trigge en eller flere til å gjennomføre volds- eller terrorhandlinger, ber nå PST nordmenn om å være ekstra på vakt.

– Hvis det er en bekymring i forhold til en radikalisering av noen, så kan man jo kontakte oss, og der er vår vurdering at det er godt skjønn hos de som tar kontakt, sier Hedvig Moe.

Vil ikke senke prisene, men overvåke dem som er forbannet på prisene

Dette er en besnærende logikk fra myndighetenes side. Regjeringa har det i sin makt å senke strømprisene NÅ, men det vil ikke Jonas Gahr Støre. Da er det bedre å la prisene løpe løpsk til glede for kraftspekulantene, og så la PST ta seg av dem som protesterer. Og PST oppfordrer det norske folk til å være angivere. Er det Stasi som er forbildet?

Forrige artikkelElon Musk er ingen teknoopprører, han jobber for Pentagon
Neste artikkelLyumila Denisova har fått sparken