Lyumila Denisova har fått sparken

0

Lyumila Denisova har fått sparken. Hvem er Denisova og hvem ga henne sparken og hvorfor?

Av Eva Thomassen.

Lyudmyla Denisova  var Ukrainas ombudsmann for menneskerettigheter.  Denisova var budbringeren av historiene om de påståtte seksuelle overgrepene begått av russiske soldater.

Det var det ukrainske parlamentet  (Verkhovna Rada of Ukraine) som ga henne sparken. Hvorfor? Fordi hun har løyet. Det er ikke sant at russiske soldater har begått seksuelle overgrep mot kvinner og barn rundt Kiev og i Bucha. Når man ba om bevis for disse grove påstandene hun kom med i ulike fora i vesten, hadde hun ikke noen bevis å komme med. Hun kunne ikke bekrefte påstandene.

https://www.newsweek.com/lyudmila-denisova-ukraine-commissioner-human-rights-removed-russian-sexual-assault-claims-1711680

https://caitlinjohnstone.substack.com/p/ukrainian-official-behind-western?fbclid=IwAR0LMoyMTLcnG95A-QfhzzAdeF1mLL6Mleh2dkKTcUM0FesPBAIQPXI-Iag&s=r

Da avskjeden var et faktum begrunnet hun løgnene med «Kanskje jeg gikk for langt. Men jeg prøvde å oppnå målet om å overbevise verden om å skaffe våpen og legge press på Russland.»

Her eksempler på hva Denisova presenterte for en hel verden:

Mener russerne bruker voldtekt som våpen i Ukraina.

Traumer fra voldtekt og seksuelle overgrep under krigen kan prege Ukraina i lang tid fremover, frykter ukrainske organisasjoner. Ukrainske kvinner må leve med frykten for å bli utsatt for voldtekter som en del av den russiske krigføringen mot Ukraina. Etter hvert som russiske styrker trekker seg tilbake fra områder Ukraina tar tilbake, avdekkes nye bevis på omfattende seksualisert vold mot kvinner. Det rapporterer den britiske avisen The Guardian.

Mens russiske tropper har trukket seg tilbake fra småbyer og forsteder utenfor den ukrainske hovedstaden, angivelig for å styrke innsatsen i østlige deler av Ukraina, har kvinner stått frem, og meldt fra til politiet, media og menneskerettsorganisasjoner om de forbrytelsene de er utsatt for av russiske styrker. Gjengvoldtekter, angrep under trusler med skytevåpen og voldtekter begått foran barn er noen av forbrytelsene som har kommet frem og som er registrert av etterforskere. – Vi har fått flere telefoner til vår nødlinje fra kvinner og jenter som ber om assistanse, men i de fleste tilfeller har det vært umulig for oss å nå dem fysisk. Vi har ikke vært i stand til å nå dem på grunn av kampene, sier Kateryna Cherepakha, som er president i La Strada Ukraine, en organisasjon som jobber med å støtte ofre for trafficking, vold i hjemmet og seksuelle overgrep, til The Guardian.– Voldtekt er en underrapportert kriminell handling og et stigmatisert problem selv i fredstid. Jeg er bekymret for at det vi får vite om bare kommer til å være toppen av isfjellet, fortsetter hun.Den ukrainske regjeringsadvokaten og den internasjonale straffedomstolen har erklært at de vil starte etterforskning av de seksuelle overgrepene. Voldtekt og overgrep regnes som krigsforbrytelser i denne sammenhengen.

Bekymret for traumer

Organisasjoner som La Strada Ukraine og andre aktører i et landsdekkende nettverk kalt Feminist Workshop frykter at traumene som forårsakes i de omtalte seksuelle overgrepene vil lede til store lidelser i det ukrainske samfunnet i årevis fremover. Når en kvinne kommer seg unna, ser det ut som om hun er trygg. Hun er langt vekk fra skytevåpen og mannen som voldtok henne, sier Sasha Kantser, sjef for eksterne affærer ved Lviv-avdelingen i Feminist. Men traumet er som en bombe inni henne, som følger henne. Omfanget av det som skjer nå er hjerteskjærende.

25 unge jenter skal ha blitt holdt fanget og blitt systematisk voldtatt av russiske soldater i Ukraina.

The New York Times rapporterer at innbyggerne i Bucha har fortalt om sine lidelser, og grufulle ugjerninger de er utsatt for, under Russlands okkupasjon av byen.Lyudmyla Denisova, som er Ukrainas ombudskvinne for menneskerettigheter, slår fast at myndighetene har registrert en rekke grusomme voldtekter og overgrep utført av russiske tropper, blant annet i Bucha. Flere jenter og unge kvinner skal ha blitt holdt innesperret i en kjeller i Butsja i 25 dager, ifølge Denisova.

BBC skriver at det ifølge Denisovas opplysninger var snakk om 25 jenter og unge kvinner i alderen 14 til 24 år, som ble holdt fanget av russiske soldater. Ni av kvinnene skal ha blitt gravide som følge av de seksuelle overgrepene.De ble systematisk voldtatt, sier Denisova til BBC.Hun har en mistanke om at seksuelle overgrep bevisst brukes som våpen, av Russland mot Ukraina.

«Naziprostituerte»

Ukrainske kvinner i nød ringer til hjelpetelefoner eller forsøker å få hjelp gjennom meldingstjenesten Telegram, forklarer Denisova. En 25 år gammel kvinne ringte oss og fortalte at hennes 16 år gamle søster ble voldtatt på gaten foran henne. Hun sa at de skrek «dette kommer til å skje med alle naziprostituerte», sier hun.Politisjefen i Kyiv-regionen, Andrii Nebytov, deler en historie om en mann som 7. mars ble skutt, da han forsøkte å stanse russiske soldater som var i ferd med å voldta hans kone. Kvinnen ble truet med at soldatene ville skade sønnen hennes dersom hun motsatte seg overgrepet. Da soldatene til slutt dro, brant de ned familiens hjem og skjøt hundene deres, forteller Nebytov.

Fant sin mann skutt og drept

Den britiske statskanalen har snakket med «Anna» (50), som ikke ønsker å oppgi sitt ekte navn. Hun har en sterk historie hun har delt med BBC.Hun forteller at soldater tok seg inn i huset hun deler med ektemannen i Bucha, 7. mars.En soldat, som ifølge henne var «ung og tynn», rettet et våpen mot henne, og tvang henne med til et hus i nærheten.Han beordret meg: «Kle av deg, ellers skyter jeg deg». Han fortsatte å true med å drepe meg hvis jeg ikke gjorde som han sa. Så begynte han å voldta meg, sa hun.

Senere fant hun sin mann død, skutt i magen.Lyudmyla Denisova mener at man ikke kan fastslå omfanget på bruken av overgrep som krigsvåpen i Ukraina.Akkurat nå er det umulig. Ikke alle er villige til å fortelle oss hva som skjedde med dem. Flertallet av dem ønsker psykologisk støtte. Med mindre de gir oss sitt vitnesbyrd, kan vi ikke registrere det som kriminelle handlinger, sier hun.

Voldtekt som våpen

Historiene om påståtte seksuelle overgrep begått av russiske soldater gikk verden rundt.

Amnesty skrev om dem. FN hadde hastemøter om dette. Avisene over hele verden skrev om det. Ukrainske politikere brukte det. Denisova ble invitert inn i alle vestlige salonger hvor hun fremførte den ene historien mer usannsynlig enn den andre. Det ble tatt til orde for flere sanksjoner mot Russland. Støtten fra befolkningen til Ukraina og hatet mot Russland virket. Vi ble helt bevisstløse på grunn av disse grusomme russiske soldatene og despoten Putin. Vi nærmest krevde fra våre regjeringer å sende mer våpen.  Saken ble oversendt krigsforbryterdomstolen i Haag. Det var snakk om forbrytelser mot menneskeheten. I en appell til UN Commission for Investigation Human Rights Violations måtte disse overgrepene bli behandlet som folkemord og de ansvarlige må stilles til ansvar. Hillary Clinton har brukt løgnen. Hun drømmer om å gjøre Ukraina til en hengemyr for Russland, har hun sagt.

FNs Special rep. on sexual Violence in conflict Pamila Patten var rystet etter å ha vært I Kiev og snakket med regjeringen, NGOer osv. Riktignok var hun ikke i Kiev mer enn noen dager, men fikk «bevis» nok for at det som var blitt rapportert om seksuelle overgrep bare var toppen av isfjellet. Hun hadde riktignok ikke bevis, men mente det var underrapportering av tilfeller og ville ikke vente med å skrive rapporter om de påståtte overgrepene.

Oksana Polakchuk fra Amnesty Ukraine understøttet Patten. På spørsmål om soldater fra den ukrainske hæren kunne ha begått seksuelle overgrep svarte hun at det er vanskelig å bekrefte siden  Amnesty ikke har vært i områdene der den ukrainske hæren befinner seg…. Hun kunne jo nevne hvordan ukrainske soldater har mishandlet, torturert og drept russiske krigsfanger, filmet det og lagt det ut på nettet?

Det er krigsforbrytelser.

YouTube player

I NRK 31 mars 2022 kan vi lese dette om russiske soldater:

Russlands militære 

Russiske styrker har mange av de kjennetegnene som forskningen advarer mot; styrkene er satt sammen av en type soldater som veldig ofte begår seksuell vold i krig. 

Russland har etablert en Junarmina, en stor ungdomshær bestående av barnehjemsbarn og sårbare unge, som har blitt skrevet inn under mer eller mindre tvang.

En kilde gjengitt i Vårt Land indikerer at så mange som 50 000 barn under den russiske statens omsorg ble obligatorisk vervet i organisasjonen i 2019 alene. I denne hæren får barn militær og nasjonalistisk opplæring.

Amnesty International, Human Rights Watch og US State Department har også tidligere rapportert at russiske tropper begikk slike overgrep i Tsjetsjenia og under annekteringen av Krim-halvøya. 

Enkelte menneskerettighetsorganisasjoner i Ukraina har allerede advart om at dette nå skjer.

https://www.nrk.no/ytring/venter-en-bolge-av-seksuell-vold-i-ukraina-1.15898280

Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba har vært en flittig bruker av løgnen

LONDON, 4. mars (Reuters) – Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba sa fredag at russiske soldater hadde begått voldtekt i ukrainske byer.

Kuleba ga ingen bevis for påstanden sin. Reuters var ikke i stand til å bekrefte påstanden uavhengig.

«Når bomber faller over byene deres, når soldater voldtar kvinner i de okkuperte byene – og vi har mange tilfeller av, dessverre, når russiske soldater voldtar kvinner i ukrainske byer – er det selvfølgelig vanskelig å snakke om effektiviteten til internasjonal lov, Kuleba fortalte et arrangement i Chatham House i London

https://www.reuters.com/world/foreign-minister-accuses-russian-soldiers-rape-ukrainian-cities-2022-03-04/

Selvfølgelig har våpenhandleren fra Kiev brukt løgnen.

Zelenskyj anklager russiske soldater for voldtekter

UKRAINA: President Volodymyr Zelenskyj sier ukrainske etterforskere har fått melding om hundrevis av voldtekter som er begått i områder kontrollert av russiske styrker.

Russian troops have been accused of widespread atrocities across the country, particularly in areas around Kyiv from which they have now withdrawn. Ukraine requests more weapons from the West to help end the Siege of Mariupol and prevent an expected Russian offensive in the East, as more reports of rape and brutality against Ukrainian civilians by Russian military Came to the fore

 

https://www.ndtv.com/world-news/ukrainian-president-volodymyr-zelensky-accuses-russian-troops-of-hundreds-of-rapes-2882340

Russiske myndigheter benekter påstandene

Russlands ambassadør til FN, Vassily Nebenzia benektet påstandene og i ren protest mot de grove beskyldningene marsjerte han ut av salen. (Mona Juul til venstre for Nebenzia på bildet).

As Michel continued to lambast Russia for the «barbaric» war, Moscow’s U.N. Ambassador Vassily Nebenzia — who in his own statement to the Council dismissed the accusations of sexual violence by Russian soldiers as lies — walked out in protest.

https://www.cbsnews.com/news/russia-ukraine-war-un-ambassador-storms-out-allegations-weaponizing-rape-food/

Skrekkpropaganda  som våpen

Skrekkpropaganda (Atrocities propaganda)  er spredning av informasjon om forbrytelsene begått av en fiende, som kan være saklig, men ofte inkluderer eller inneholder bevisste oppspinn eller overdrivelser. Dette kan innebære fotografier, videoer, illustrasjoner, intervjuer og andre former for informasjonspresentasjon eller rapportering.

Krigens iboende voldelige natur betyr at overdrivelse og påfunn av grusomheter ofte blir hovedbestanddelen i propagandaen  Patriotisme er ofte ikke nok til å få folk til å hate fienden, og propaganda er også nødvendig. «Så stor er den psykologiske motstanden mot krig i moderne nasjoner», skrev Harold Lasswell, «at enhver krig må fremstå som en forsvarskrig mot en truende, morderisk aggressor. Det må ikke være noen tvetydighet om hvem publikum skal hate.  Menneskelig vitnesbyrd kan være upålitelig selv under vanlige omstendigheter, men i krigstid kan det forvirres ytterligere av partiskhet, følelser og misforstått patriotisme.

https://en.wikipedia.org/wiki/Atrocity_propaganda

Intellektuell nedrustning

Våre myndigheter ser på egen befolkning som fiender, men er helt avhengig av vår støtte for å rettferdiggjøre  egne forbrytelser i Ukraina. Vi skal bli hjernevasket til å tro at det er en krig mellom de gode og de onde som foregår i Ukraina. Putin er den onde.

Siden «det onde mot det gode» er det eneste våpenet myndighetene har må budskapet tilpasset informasjonen vi blir servert om krigen.

Derfor er de avhengig av å få oss til å tro at sannheten er det myndighetene som må formidle. Medier som er kjent for å lyve om andre kriger vesten begår har nå fått godtattstempel fra våre myndigheter som formidlere av sannheten. Faktisk.no har filialer over hele verden som passer på at vi ikke blir servert «fake news». Russiske medier er bannlyst over hele Europa; Norge er faktisk unntaket.  Youtube, Twitter, Facebook,  er raske med å stenge ned kontoer om en sier eller skriver noe som kan tolkes som «Kreml-propaganda» eller alternativ sannhet om du vil.. Om en stiller spørsmålstegn ved det vi får servert fra aviser med pressestøtte. Siste er at Søreide har fremmet ideen om et sannhetsministerium. Hun har nok hentet ideen fra USA. Fra sannhetsministeren som nylig etablerte et slikt sannhetsministerium.

Løgnerne

«Kanskje jeg gikk for langt. Men jeg prøvde å oppnå målet om å overbevise verden om å skaffe våpen og legge press på Russland.» forsvarte Lyudmyla Denisova løgnene med.

Når hun lyver hvorfor skal vi da tro  Zelensky snakker sant? For Denisova har ikke funnet på løgnen alene. Det var en bestilling. Hvorfor skal vi tro at de andre historiene fra Bucha er sanne?

Hva med mediene?  Mediene har løyet om andre kriger og usannsynlige historier så hvorfor skal vi tro på dem nå?

Løgner eller ikke løgner- våpnene flyter i strie strømmer . De skal brukes mot de «onde»- for «We shall win this war” –

En annen versjon

YouTube player

Reportasje om saken fra RT. Som omtales som «en russisk propagandamaskin». Som EU har stengt ned. Som vi for all del ikke må se eller lytte til eller lese. (Og som vi heller ikke kan lenke til. Red.)

Forrige artikkelEr du forbannet på strømprisene? PST har deg i kikkerten
Neste artikkelDen bitre sannheten i Ukraina