Ny studie: – Covid-vaksiner hindrer dannelsen av antistoffer og svekker immunsystemet

0

Av Politikeren.

Det er en studie med potensiell eksplosiv kraft som US National Institutes of Health and Moderna publiserte som et forhåndstrykk (ennå ikke fagfellevurdert) i april 2022. Dataene deres tyder på at Covid-vaksinasjon svekker kroppens evner å produsere en essensiell type antistoff.

Imidlertid vil disse sannsynligvis spille en viktig rolle i kroppens immunrespons mot viruset – spesielt i nærvær av mutasjoner.

Den nevnte studien er basert på data samlet inn under Modernas randomiserte kontrollstudie av mRNA SARS-CoV-2-vaksine fra juli 2020 til mars 2021. Studien undersøkte spesifikt antistoffrespons mot nukleokapsidproteinkjernen til Coronavirus.

Forskerne gjorde en urovekkende oppdagelse; det var en markant forskjell i anti-nukleokapsid-antistoffkonsentrasjoner mellom vaksinerte deltakere og uvaksinerte medlemmer av placebo-kohorten.

Uvaksinerte deltakere hadde signifikant høyere nivåer av disse antistoffene enn vaksinerte deltakere med samme virusmengde. Mens antistoffene ble påvist hos 60 % av de uvaksinerte som opplevde svært mild covid-infeksjon med lav virusmengde, var det bare 10 % av de vaksinerte som gjorde det.

Med høyere virusmengde og mild sykdom utviklet 71 % av de uvaksinerte anti-nukleokapsidantistoffer – sammenlignet med bare 15 % av de vaksinerte. Ved alvorlige infeksjoner med svært høy virusmengde utvikler vaksinerte også flere av disse antistoffene.

Alex Berenson og Dr. Robert Malone bemerker i en nylig artikkel:

«En uvaksinert person har nesten 60 % sjanse for å utvikle antistoffer selv fra en ekstremt mild infeksjon; en vaksinert person trenger nesten 100 000 ganger så mye virus i blodet for å ha samme sjanse.»

Forskerne tilskrev disse observasjonene til en vaksineindusert reduksjon i serokonversjon – det vil si at vaksinasjon hemmer kroppens immunrespons ved å redusere forekomsten av spesifikke antistoffer.

Studieforfatterne vurderte konsentrasjonen av vaksinen på spikeproteinet til SARS-CoV-2 som en mulig årsak.

De påpekte også at den reduserte anti-nukleokapsid-antistoffresponsen hos vaksinerte kan føre til underrapportering av vaksinegjennombrudd når de måles ved antistoffanalyser.

Den nøyaktige medisinske betydningen av disse antistoffene er hovedsakelig uutforsket. Berenson og Malone skriver:

“Den langsiktige immunologiske og medisinske betydningen av fraværet av disse antistoffene er enda mindre klar. Legemiddelprodusenter målrettet primært piggproteinet i stedet for nukleokapsidet fordi Sars-Cov-2 er avhengig av piggen for dets avgjørende innledende angrep på utsiden av menneskelige celler. Det eksponerer nukleokapsidproteinet først etter at det har levert sitt mRNA inn i selve cellen.”

“Det er imidlertid noen bevis for at antistoffer mot nukleokapsiden senere spiller en viktig rolle i immunresponsen vår. Og spikeproteinet i koronaviruset muterer raskt, noe som potensielt gjør antistoffer mot det ubrukelige. For eksempel er toppen til Omicron ganske forskjellig fra tidligere varianter. Nukleokapsidproteinet muterer mye langsommere og gir en potensiell andre forsvarslinje.”

Dette kan nå være svekket hos vaksinerte personer.

Studien er et forhåndstrykk og har ennå ikke blitt fagfellevurdert. Den rapporterer om ny medisinsk forskning som ennå ikke er evaluert og som ikke bør brukes til å veilede klinisk praksis.

Last ned studien her. 

Denne artikkelen ble publisert på Politikeren.

Forrige artikkelIransk ingeniør drept i droneangrep på militæranlegg nær Teheran
Neste artikkelLøsning på kryssord i steigan.no