Iransk ingeniør drept i droneangrep på militæranlegg nær Teheran

0
Et israelsk quadcopter. Foto: Pars News

Ingen har påtatt seg ansvaret for angrepet, men Israel er mistenkt på grunn av sin historie med liknende angrep inne i Iran.

Av Dave DeCamp, AntiWar.

En iransk ingeniør ble drept i et droneangrep på et iransk militært anlegg utenfor Teheran onsdag, rapporterte The New York Times fredag .

Rapporten siterte tre iranere med kunnskaper om hendelsen og en amerikansk tjenestemann. Iranerne sa at sjølmordsdroner traff militærkomplekset Parchin, som ligger omtrent 37 mil sørøst for den iranske hovedstaden. Det iranske forsvarsdepartementet rapporterte først hendelsen som en ulykke, men sa seinere at de så på det som et angrep.

Dronene eksploderte inn i en bygning som ble brukt av Irans forsvarsdepartement til droneutvikling, og drepte en ung ingeniør som jobbet for departementet og skadet en annen person. Iranske kilder sa at angrepet må ha blitt lansert innenfor Irans grenser siden quadcopter-droner av den typen som ble brukt har kort rekkevidde.

Ingen har tatt ansvar for droneangrepet, men Israel er mistenkt siden det har gjennomført liknende angrep inne i Iran tidligere. Ifølge Times utførte Israel i februar et quadcopter-angrep på et anlegg som produserer droner nær den iranske byen Kermanshah. I juli 2021 traff Israel et iransk atomanlegg i byen Karaj med en quadcopter-drone, som skadet kameraer som tilhører Det internasjonale atomenergibyrået.

Hvis Israel er ansvarlig for onsdagens droneangrep, vil det være det andre israelske angrepet inne i Iran på bare én uke. Søndag ble en oberst i Irans revolusjonære islamske gardekorps (IRGC) skutt ned i Teheran. The Times rapporterte at Israel har informert USA om at de sto bak attentatet .

Begge hendelsene kom ettersom indirekte forhandlinger mellom USA og Iran for å gjenopplive atomavtalen, kjent som JCPOA, har stoppet. Israelske tjenestemenn har presset Biden-administrasjonen til ikke å gå tilbake til avtalen, og angrepene på Iran kan være et forsøk på å avspore samtalene for godt.

Denne artikkelen ble først publisert av Anti-War.

Forrige artikkelAlgerie undertegner stor olje- og gassavtale med Kina
Neste artikkelNy studie: – Covid-vaksiner hindrer dannelsen av antistoffer og svekker immunsystemet