NRK beklager til Pål Steigan og steigan.no

0
Fra Politisk kvarter 19. april 2022

– Steigan burde fått mulighet til å være til stede og svare på disse påstandene, sier programleder Bjørn Myklebust.

Under onsdagens sending av Politiske kvarter ga NRK en beklagelse til Pål Steigan og Steigan.no.

Bakgrunnen var Politisk kvarters sending 19. april om partiet Rødts forhold til Steigan.no.

– I løpet av sendingen ble det fremsatt en rekke påstander om innholdet på Steigan.no og redaktør Pål Steigan. Steigan burde fått mulighet til å være til stede og svare på disse påstandene. Vi beklager at dette ikke skjedde, sier programleder Bjørn Myklebust.

Steigan.no publiserte 20. april en tekst hvor vi krevde en unnskyldning fra NRK og daværende kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.

NRK bryter all presseskikk i sin kampanje mot steigan.no

NRK brukte hele morgensendinga på Politisk kvarter 19. april 2022 til å angripe steigan.no. Motstandere av vår nettavis fikk boltre seg fritt med en rekke heller tvilsomme påstander. Men målet for angrepet, steigan.no og vår sjefredaktør fikk ingen mulighet til å svare eller kommentere påstandene.

Dette er et totalt brudd med både vanlig folkeskikk og etablert presseskikk.

Sjefredaktør i steigan.no, Pål Steigan, rettet en henvendelse til kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen der han skrev:

Har ikke NRK brutt alt som er av presseskikk når dere lager et Politisk kvarter om meg og steigan.no der jeg ikke en gang er invitert til å svare på angrep, enn si delta på like fot med kritikerne?

Det står i veileder for presse.no at:

«Den angrepne skal gis en reell mulighet til samtidig imøtegåelse. Redaksjonene skal anstrenge seg for å få den angrepne i tale.»

Det kan ikke herske tvil om at når ei avis og avisas redaktør angripes så massivt som i dette tilfellet og utsettes for så sterke beskyldninger, så har avisa og dens redaktør en klar rett til samtidig imøtegåelse. NRK gjorde ingen forsøk på å gi Steigan denne muligheten.

Vi anmeldte også NRK til Pressens faglige utvalg med samme argumentasjon.

Nå har NRK gitt oss rett og beklager at vi ikke ble gitt muligheten til samtidig imøtegåelse.

Forrige artikkelDen tyske regjeringa velter krigskostnadene over på arbeiderklassen
Neste artikkelKriminell kraftbransje