NRK bryter all presseskikk i sin kampanje mot steigan.no

0
Fra Politisk kvarter 19. april 2022

NRK brukte hele morgensendinga på Politisk kvarter 19. april 2022 til å angripe steigan.no. Motstandere av vår nettavis fikk boltre seg fritt med en rekke heller tvilsomme påstander. Men målet for angrepet, steigan.no og vår sjefredaktør fikk ingen mulighet til å svare eller kommentere påstandene.

Dette er et totalt brudd med både vanlig folkeskikk og etablert presseskikk.

Sjefredaktør i steigan.no, Pål Steigan, rettet en henvendelse til kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen der han skrev:

Har ikke NRK brutt alt som er av presseskikk når dere lager et Politisk kvarter om meg og steigan.no der jeg ikke en gang er invitert til å svare på angrep, enn si delta på like fot med kritikerne?

Det står i veileder for presse.no at:

«Den angrepne skal gis en reell mulighet til samtidig imøtegåelse. Redaksjonene skal anstrenge seg for å få den angrepne i tale.»

Det kan ikke herske tvil om at når ei avis og avisas redaktør angripes så massivt som i dette tilfellet og utsettes for så sterke beskyldninger, så har avisa og dens redaktør en klar rett til samtidig imøtegåelse. NRK gjorde ingen forsøk på å gi Steigan denne muligheten.

NRK og Politisk kvarter har dermed brutt den presseskikken de har forpliktet seg til å følge. Det er også et svik mot leserne og seerne.

Vi forventer en beklagelse fra kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen og at Steigan får mulighet til å svare på påstandene, fortrinnsvis i Politisk kvarter.

Redaksjonen i steigan.no

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.