Målene til neocons

0

En krigspropaganda jeg aldri har sett maken til. Planlegger de en kjernefysisk eksplosjon?

Av Oliver Stone, filmskaper og forfatter.

Jeg har fulgt situasjonen i Ukraina siden 2014 med Robert Parry som leder og som lærer. Jeg har fulgt brenningene i Odessa, forfølgelsen uten juridiske rettigheter og drap på journalister, ordførere, politikere og innbyggere. Jeg har fulgt forbudet mot hovedopposisjonspartiet, som hadde høyere meningsmålinger enn Zelenskij-regjeringen.

Jeg har blitt sjokkert over det rene hatet som er uttrykt mot den russisk-ukrainske minoriteten. Det er en lang og trist historie som stammer fra kuppet i 2014, co-designed av USA, som fratok Ukraina dets nøytralitet og gjorde det høyrøstet anti-russisk; I løpet av de åtte årene siden har rundt 14.000 uskyldige mennesker i Ukraina blitt drept, ingen av disse ble alvorlig dekket av våre medier.

Jeg har sett med økende frykt de siste ukene da Victoria Nuland nok en gang dukket opp ut av det blå, og advarte russerne og oss – målgruppa – om at hvis russerne bruker en atomanordning av noe slag, vil det bli et helvete å betale. Dette ble raskt plukket opp av en rekke administrasjonstjenestemenn og TV-kanaler de påfølgende dagene, og forsterket den samme ideen – Russland går kjernefysisk. Alt dette kommer på grunn av Putins omformulering av Russlands atompolitikk, som forresten ikke er like aggressiv som vår atomholdning. Dette fikk meg til å lure på hvorfor gjenta dette om og om igjen? For det første var det alle anklagene om krigsforbrytelser som kom raskt og rasende og trenger seriøs etterforskning og bevis.

Som et resultat av dette, lurer jeg på om USA tilrettelegger scenen for en lavintensiv atomeksplosjon, av ukjent opprinnelse, et sted i Donbass-regionen, som dreper tusenvis av ukrainere? Selvfølgelig, hvis det skjedde, Gud forby, ville all verdens øyne bli trent, som en Pavlov-hund, til å klandre Russland. Den anklagen er allerede satt opp på forhånd, uavhengig av hvem som lanserte eksplosjonen. Denne bruken vil helt sikkert påvirke de resterende 50% av verdensopinionen, som ikke er i den vestlige leiren. Russland ville være Satan, Beelzebub. Husk at det er vanskelig å vite hvor en kjernefysisk enhet avfyres fra, spesielt i en situasjon som utvikler seg så raskt som denne krigen, der det ser ut til at Russland kan bli anklaget for enhver forbrytelse, uansett hvor absurd den er. Det vil sannsynligvis ta noen dager å finne ut sannheten, men sannheten er ikke viktig. Oppfatningen er, og USA kjører en persepsjonskrig med stor dyktighet og massiv kraft, og metter CNN/Fox eteren og våre satellittland i Europa og Asia på en måte jeg aldri har sett før.

Ved å gjøre dette vil vi være et skritt nærmere å få det vi håper er en ny Jeltsin, som kan skape enda en enorm ideologisk og forretningsmulighet for vårt land. Men, enda viktigere, i handelen, isolere Kina fra Russland. Selvfølgelig vil Kina være det neste målet hvis Russland faller. Dette tror jeg er drømmescenarioet til de neokonservative anarkistene i vår regjering for å gjøre det de anser til en bedre «regelbasert verden».

Teksten er oversatt fra et Facebook-innlegg av Oliver Stone.

Abby Martins fascinerende intervju med Oliver Stone

Oliver Stone: Ukraine on Fire

Forrige artikkelKrigsdagbok del 3, 3. til 6. mars 2022  
Neste artikkelKrigen mot Russland i Ukraina ledes fra USAs EUCOM Control Center
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.