George W. Bush kom i skade for å si sannheten om Irak-krigen

0

Da USAs tidligere president George W. Bush under en tale skulle fordømme Russlands krig mot Ukraina, forsnakket han seg.

– Politiske motstandere fengsles eller fjernes på andre måter fra den politiske prosess. Resultatet er mangel på motvekt i maktfordelingen i Russland, og én manns beslutning om å iverksette en brutal og fullstendig grunnløs invasjon av Irak …jeg mener Ukraina, sa Bush. Dernest la han til «Irak også», til latter fra salen.

YouTube player

Ifølge USA Today, ble det kommentert på sosiale medier at forsnakkelsen var en såkalt «freudiansk glipp» og at Bush sine underbevisste følelser ved et uhell kan ha kommet til overflaten. Bærer han på en nagende skyldfølelse over å ha invadert og destabilisert Irak?

Irak-krigen førte med seg mye død og lidelse. Iraq Body Counts har funnet at minst 186.000 sivile har dødd en voldelig død som en konsekvens av krigen siden starten i 2003. Maktvakuumet som oppsto da Iraks diktator Saddam Hussein ble styrtet, gjorde også at en gruppe som den IS (Den islamske staten) kunne etablere sitt såkalte kalifat.

Amerikanerne hevdet at de invaderte fordi Saddam Hussein var i besittelse av masseødeleggelsesvåpen. Denne påstanden har vist seg å mangle reelt grunnlag.

Russell Brand kommenterer forsnakkelsen:

YouTube player

Forrige artikkelHemmelig britisk «svart propaganda»-kampanje rettet mot fiender i den kalde krigen
Neste artikkelDokumenter avslører Storbritannias aktive innsats for å underminere Russland