Tysk kjemigigant: – Tyskland vil oppleve en total kollaps dersom gassen fra Russland stanses nå

0
Martin Brudermüller, toppsjef i tyske BASF. Arkivbilde BASF

Administrerende direktør i Tysklands multinasjonale BASF SE, verdens største kjemikalieprodusent, har advart om at å dempe eller kutte energiimporten fra Russland vil kunne utslette små og mellomstore energiselskaper, og trolig føre til at Tyskland opplever sin «mest katastrofale økonomiske krise siden slutten av andre verdenskrig».

Selskapets administrerende direktør Martin Brudermüller sa dette i et intervju med avisa Frankfurter Allgemeine rett før tyske regjeringstalsmenn ga industrien og befolkninga et «tidlig advarsel» om mulig mangel på naturgass, da Russland ser ut til å være klar til å holde fast ved Putins nylige erklæring om at «uvennlige land» må gjøre opp energibetalinger i rubler. Dette var en beslutning Russland tok etter at USA stjal over 300 milliarder av Russlands utenlandsformue.

Brudermüller sa at «Det er ikke nok at vi alle skrur ned oppvarmingen med 2 grader nå» siden «Russland dekker 55 prosent av tysk naturgassforbruk.» Han understreket at dersom russisk gass forsvant over natta, ville «mange ting kollapse her» – «vi ville få høy arbeidsledighet, og mange selskaper ville gå konkurs. Dette ville føre til irreversible skader.» Han fortsatte:

«For å si det rett ut: Dette vil bringe tysk økonomi inn i den verste krisa siden slutten av andre verdenskrig og ødelegge velstanden vår. Spesielt for mange små og mellomstore bedrifter kan det bety slutten. Vi kan ikke risikere det!»

Intervjuet i FAZ har tittelen: Vil vi med åpne øyne ødelegge hele vår økonomi?

Andre kilder sier at dersom gasstilførselen til BASF reduseres betydelig vil anlegget deres i Ludwigshafen alene komme til å si opp 40.000 arbeidere.

BASF produserer kunstgjødsel og Brodermüller sier at siden mye av årets kunstgjødselproduksjon er solgt allerede, er det særlig i 2023 at dette vil ramme med full tyngde, ikke minst i fattige land i Afrika: «Det er stor fare for sult.»

Så den sanksjonspolitikken som alle norske partier slutter entusiastisk opp om vil ramme arbeiderklassen og de fattigste aller hardest. Vi snakker om ei sjølpåført krise av historiske proporsjoner.

Forrige artikkel«Laptopen fra helvete» – Hunter Bidens milliondollarklipp i Kina blir gransket
Neste artikkelFreedom Convoy Norway 2