Frode Bygdnes: Steigan-kritikken er urimelig

0

Det virker som Rødt mener problemet er at jeg legaliserer steigan.no, sier Rødts politiker i Harstad, Frode Bygnes til iHarstad. Det får jeg bare ta som et kompliment, sier Frode Bygdnes om kritikken rundt han de siste dagene. Jeg tror jeg har bidratt til partiets fremgang.

Frode Bygdnes er fast skribent i steigan.no og leverer hver måned gode artikler fra nordnorsk perspektiv.

Les Frode Bygdnes på steigan.no.

Rødt-leder i Troms, Anne-Marith Rasmussen, sa mandag at det var innkalt til styremøte samme kveld der saken skulle behandles. Innkaller til møte om Harstad-politiker: – Ødeleggende for demokratiet og klassekampen.

Bygdnes selv mener kritikken mot han er urimelig.

– Jeg blir kritisert av lederne i Harstad og Troms Rødt for å skrive i nettavisa steigan.no. En må kunne skrive i enhver nettavis eller papiravis uten å måtte ta standpunkt til alle andre artikler en ikke har noe med, sier han i en uttalelse oversendt iHarstad.

– Får ta det som et kompliment

Bygdnes sier han ønsker å få publisert artiklene sine for flest mulige lesere, og at det betyr på flest mulig plattformer.

– Jeg tror faktisk alle mine innlegg har vært med på å gi Rødt den tilliten, og fremgangen, de har hatt, sier han

Han ønsker kritikk velkommen dersom innholdet i det han skriver er kritikkverdig, men mener det virker som at Rødt-lederne synes at innholdet heller er for bra. – Det virker som de mener at problemet er at jeg legaliserer steigan.no. Det får jeg bare ta som et kompliment.

– Har ingenting med partibygging å gjøre

Videre forteller Bygdnes at da han ble med som aksjonær i Mot Dag AS var det for å støtte oppbygginga av en alternativ informasjonskanal, spesielt på internasjonal politikk.

– Denne mediekanalen har ingen ting med partibygging å gjøre, som det virker Rødt-ledelsen er redd for. Mye av den usaklige kritikken som er kommet, kan tyde på at en ikke har skjønt at det er kun et medieforetak.

Bygdnes mener steigan.no har vært en viktig informant om stormaktenes rivalisering i verden.

– Få nettsider eller aviser har klart å gi en forståelig og treffende analyse. Klarest ser vi i disse dagene den handelskrigen som kamufleres som straffetiltak mot Russland. Straffetiltakene er posisjonering for USA og svekking av Europa. Så er vi og inne på hvor kampanjen mot steigan.no kom fra. Faktisk.no tok opp Pentagon sitt råkjør mot frittstående medier. Jeg vi bare minne om overgrepene som for tiden skjer mot redaktøren av WikiLeaks, Julian Assange. I begge disse sakene ser det ut til at ytringsfriheten er ofret.

Han mener det er spesielt skuffende at Rødt-tillitsvalgte ikke ser klasseinteressene i disse angrepene, men snur det hele på hodet.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelMillioner deltok i Sri Lankas generalstreik med krav om Rajapakse-regjeringens avgang
Neste artikkelDen vesle øystaten fant en ny partner. Like etter kom truslene fra Washington.