Zelenskij tryglet Kongressen i USA om tredje verdenskrig og fikk stående applaus

0

Ukrainas president Vladimir Zelenskij holdt en engasjert tale til Kongressen i USA der han ba USA om å opprette en flyforbudssone over Ukraina. President Joe Biden sa at det «ville bety å starte den tredje verdenskrig».

I talen hentet Zelenskij fram Martin Luther Kings berømte ord «I have a dream». Men mens King drømte om fred og «the promised land», drømmer Zelenskij om «flyforbudssone».

Dette er et krav som også er kommet fra Estland og Litauen.

President Joe Biden har stått kategorisk imot kravet om en slik sone, og han har gjort det klart hva det ville bety.

Pressetalskvnne for Det hvite hus, Jen Psaki, sa ettertrykkelig på vegne av presidenten at han ikke har noen intensjoner om å innføre en flyforbudssone. «Det kan føre til en direkte konflikt og «potensielt en krig med Russland, som er noe vi ikke planlegger å være en del av».

«En flyforbudssone vil bety direkte kamp mellom USA og Russland, som fører til en bredere europeisk krig som involverer land med atomkraft,» sa Veterans for Peaces’ administrerende direktør Garett Reppenhagen i en uttalelse. «Vi trenger deeskalering og diplomati for å få slutt på denne forferdelige krigen så snart som mulig.»

Også representanten Ilhan Omar (Dem) tok avstand fra ideen om en flyforbudsone.

«Som presidenten sa, en flyforbudssone vil bety at USA går inn i krigen,» la hun til. «Det ville bety begynnelsen på tredje verdenskrig. Vi må avvise dette fullstendig.»

«Innsatsene er utrolig høye,» påpekte hun. «Det har aldri vært en krig på denne jorden mellom to eller flere atommakter – og det er en grunn til dette. Selv i den kalde krigens galskap forsto ledere over hele verden at atomkrig ville bety utslettelse av menneskeheten.»

War on The Rocks: – Den farlige dragningen mot flyforbudssone

Tidsskriftet War on The Rocks, som står Pentagon svært nær, advarer også kraftig mot flyforbudsone. De militære skjønner hva dette forslaget betyr.

Mike Pietrucha og Mike Benitez skriver:

Det ville være «en direkte eskalering mot Russland og en generell utvidelse av konflikten til å inkludere NATO som en direkte stridende.»

De sammenlikner dette forslaet med den typen handlinger som førte verden inn i første verdenskrig og konkluderer:

«Flyforbudssonen er feil verktøy for feil jobb og vil skape farlige og destruktive utfall for USA og dets NATO-allierte.»

Flyforbudssone betyr i dette tilfellet verdenskrig

En ting var for USA å erklære flyforbudssone over Irak. Irak hadde ingen mulighet til å ta igjen, og USA behersket luftrommet. Det er en helt annen sak når motstanderen er Russland. Da ville fly fra USA ikke bare bli nødt til å skyte ned russiske fly, men også bombe de basene i Russland og eventuelt Hviterussland som ville rette skytset mot dem. Og Russland ville svare med å skyte ned amerikanske fly og bombe de basene de kom fra.

Vladimir Putin har tidligere gjort det klart at dersom Russland skulle bli utsatt for denne typen angrep, ville ikke landet nøle med å utslette ikke bare de basene slike angrep kom fra, men også de kommandosentralene som hadde beordret et slikt angrep.

Kommentatoren Andrei Martyanov håper på at det fortsatt kan finnes noen oppegående og edruelige folk i reelle maktposisjoner i USA, som for eksempel general Milley, som skjønner at et angrep på Russland ikke bare vil bety at Russland ødelegger de våpnene som blir avfyrt mot landet, men også vil ødelegge de kommandosentralene som har sendt dem, enten de befinner seg i Kiev, Warszawa, Brussel eller Washington DC. Martyanov føler seg sikker på at general Gerasimov har forklart dette i tydelige ordelag overfor general Milley.

«Hvis ikke,» skriver Martyanov, «så Gud hjelpe oss alle, da er krig uunngåelig!«

Må folk ha det inn med teskje?

Å gå inn for flyforbudssone i denne krigen er å foreslå krig mellom USA og Russland, noe som ville være den tredje verdenskrig. En slik krig ville svært fort eskalere til en kjernefysisk krig, og da ville faren for utslettelse av menneskeheten slik vi kjenner den, være høyst reell.

Det rystende er at dette forslaget gir stående ovasjoner i Kongressen og blir vedtatt av land som Estland og Litauen, land som sjøl ville være i akutt fare for å bli utslettet dersom en slik krig virkelig blir igangsatt.

Les også: Senator i USA «vil ikke utelukke atomangrep på Russland»

Putins militære advarsel til Vesten

Forrige artikkelKrigen i Ukraina – hvilken rolle spiller Kina?
Neste artikkelRussland – Å forstå er ikke å forsvare