Tyskland kan komme til å innføre gassrasjonering

0

Tyskland er på kanten av å innføre gassrasjonering på grunn av konflikten med Russland. Fra 1. april har Russland sagt at «uvennlige» stater må betale i rubler for å betale for kjøp av russiske varer, inkludert olje og gass.

Tyskland får ikke tillatelse av USA til å kjøpe gass fra Russland, men landet er totalt avhengig av denne importen.

Denne situasjonen har fått Tyskland til å forberede unntakslover som vil styre rasjonering av gass i EUs største økonomi, skriver Financial Times.

Professor Volker Wieland ved Frankfurt universitet sier at dette kan føre til resesjon i Tyskland og en inflasjon på over 10%.

The New York Times skriver at Kreml har strukket ut en hjelpende hånd til Tyskland og tilbudt en omvei rundt problemet.

Russland har foreslått en plan som ville tillate Berlin eller andre europeiske kunder å fortsette å betale i euro. Planen ble formidlet av Vladimir Putin i en telefonsamtale med kansler Olaf Scholz, ifølge uttalelser som ble utgitt sent onsdag av den tyske regjeringa og av det russiske statlige nyhetsbyrået Tass.

I samtalen sa Putin at en ny russisk lov som krever at gassleveranser skal gjøres opp i rubler vil tre i kraft 1. april. Men «betalinger vil kan fortsette bli utført utelukkende i euro og overføres som vanlig til Gazprom Bank, som ikke er berørt av sanksjonene», ifølge en uttalelse fra Scholz’ kontor som oppsummerer samtalen. «Banken ville da konvertere pengene til rubler.»

Sammenbrudd i tysk industri

Industrilederen Frank Appel sier i et intervju med tyske Handelsblatt at han frykter sammenbrudd i deler av tysk industri hvis det blir en gassembargo. Tyskland opplever nå sin største inflasjon på 40 år på 7,3% og Handelsblatt skriver om «inflasjonssjokk». Den tyske statsgjelda setter også nye rekorder.

Dette bekrefter Michael Hudsons påstand om at de USA-styrte sanksjonene «mot Russland» først og fremst er rettet mot USAs europeiske allierte, og da i første rekke Tyskland.

Les: – Dollarhegemoniet tok slutt sist onsdag!

Er det noe USA for all del vil forhindre, så er det «et nytt Rapallo», altså en de facto allianse mellom Tyskland og Russland.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.