Pentagon slipper sannhetsbomber for å avverge full krig med Russland

0
US Pentagon in Washington DC building looking down aerial view from above

Av  Joe Lauria, 23. mars 2022

Joe Lauria.

Pentagon er engasjert i en intern strid med det amerikanske utenriksdepartementet og kongressen for å forhindre en direkte militær konfrontasjon med Russland, som kan utløse den mest katastrofale krigen som kan tenkes og utslette menneskeheten slik vi kjenner den.

President Joe Biden er fanget midt mellom de stridende i sin egen administrasjon. Så langt tar han parti med forsvarsdepartementet og sier at det ikke kan være en NATO-flyforbudssone over Ukraina som kjemper mot russiske fly fordi «det kalles tredje verdenskrig, ok? La oss få det riktig her, folkens. Vi vil ikke kjempe den tredje verdenskrigen i Ukraina.»

«President Biden har vært tydelig på at amerikanske tropper ikke vil kjempe mot Russland i Ukraina, og hvis du etablerer en flyforbudssone, må du i hvert fall engasjere russiske fly for å håndheve den. Og igjen, det ville føre oss i krig med Russland,» sa USAs forsvarsminister Lloyd Austin tidligere denne måneden. (Administrasjonens plan er å nedkjempe den russiske regjeringa gjennom et internt opprør og økonomisk krig, ikke en direkte militær konfrontasjon.)

Men presset på Det hvite hus fra noen medlemmer av kongressen, og spesielt pressekorpset, er nådeløst for uten skrupler å bringe NATO direkte inn i krigen. (Utenrikssekretær Antony Blinken, som i utgangspunktet støttet en plan om å sende NATO-fly fra Polen til Ukraina, har trukket seg tilbake og motsetter seg nå flyforbudssonen. Nancy Pelosi støttet også den polske flyplanen, som ble skutt ned av Pentagon. )

Ukrainas president Volodymyr Zelensky, som hylles som en virtuell superhelt i vestlige medier, har vaklet mellom åpenhet for å forhandle om en fredsløsning med Russland og oppfordring til NATO, igjen på fredag, om å «stenge himmelen» over Ukraina. For å redde landet sitt virker han villig til å risikere å sette hele verden i fare. 

(Pentagons evner vil bli testet hvis det kommer et kjemisk våpenangrep i Ukraina. Biden har sagt at Russland vil få betale en «alvorlig pris», uansett om gjerningsmennene ville kunne være være uklar.

I mellomtida rapporterer vestlige hovedstrømsmedier, nesten utelukkende avhengig av ukrainske kilder, at Russland taper krigen, med sin militære offensiv «stoppet», og har i frustrasjon bevisst angrepet sivile og jevnet byer med jorda.

Biden har kjøpt seg inn i denne delen av historien, og kalt Russlands president Vladimir Putin en «krigsforbryter». Han har også sagt at Russland planlegger et kjemisk angrep med «falsk flagg» for å ramme Ukraina. 

Pentagon lekker to saker som underminerer krgspartiets fortelling

Men på tirsdag tok Pentagon det dristige skrittet å lekke to historier til journalister som motsier disse fortellingene.

«Russlands oppførsel i denne brutale krigen forteller en annen historie enn det allment aksepterte synet om at Vladimir Putin er innstilt på å ødelegge Ukraina og påføre maksimal sivil skade – og den avslører den russiske lederens strategiske balansegang,» rapporterte Newsweek i en artikkel med tittelen, «Putins bombefly kan ødelegge Ukraina, men han holder igjen. Her er grunnen.»

Artikkelen siterer en ikke navngitt analytiker ved Pentagons Defense Intelligence Agency (DIA) som sier: «Kyivs hjerte har knapt blitt rørt. Og nesten alle langdistanseangrepene har vært rettet mot militære mål.»

En pensjonert US Air Force-offiser som nå jobber som analytiker for en Pentagon-kontraktør, la til: «Vi må forstå Russlands faktiske oppførsel. Hvis vi bare overbeviser oss selv om at Russland bomber vilkårlig, eller [at] det ikke klarer å påføre mer skade fordi dets personell ikke er på høyde med oppgaven eller fordi de er teknisk udugelig, så ser vi ikke den virkelige konflikten.»

Artikkelen sier:

«Fra den siste helgen, i løpet av 24 dager med konflikt, har Russland fløyet rundt 1400 flyangrep og levert nesten 1000 missiler (USA fløy flere tokter og leverte flere våpen den første dagen av Irak-krigen i 2003). …

En andel av disse angrepene har skadet og ødelagt sivile strukturer og drept og skadet uskyldige sivile, men nivået av død og ødeleggelse er lavt sammenlignet med Russlands kapasitet.

«Jeg vet det er vanskelig … å svelge at blodbadet og ødeleggelsene kunne ha vært mye verre enn det er,» sier DIA-analytikeren. «Men det er det fakta viser. Dette antyder i det minste for meg at Putin ikke med vilje angriper sivile, at han kanskje er oppmerksom på at han må begrense skaden for å få til forhandlinger.»

En annen pensjonert US Air Force-offiser sier:

«Jeg er frustrert over den nåværende fortellingen – at Russland med vilje retter seg mot sivile, at de ødelegger byer, og at Putin ikke bryr seg. Et slikt forvrengt syn står i veien for å finne en slutt før en virkelig katastrofe rammer oss eller krigen sprer seg til resten av Europa. Jeg vet at nyhetene stadig gjentar at Putin angriper sivile, men det er ingen bevis for at Russland med vilje gjør det. Faktisk vil jeg si at russere kunne drepe tusenvis flere sivile hvis de ville.»

Disse Pentagon-kildene bekrefter det Putin og det russiske forsvarsdepartementet har sagt hele tida: at i stedet for å ha blitt «stanset», utfører Russland en metodisk krigsplan for å omringe byer, åpne humanitære korridorer for sivile, og etterlate sivil infrastruktur som vann, elektrisitet , telefoni og internett intakt, og prøver å unngå så mange sivile tap som mulig.

Inntil disse Pentagon-lekkasjene var det vanskelig å bekrefte at Russland faktisk fortalte sannheten og at corporate media publiserte fabler kokt opp av Ukrainas propagandamaskin. 

Ingen bevis for kjemikalier

Den andre artikkelen undergraver direkte Bidens dramatiske advarsel om et kjemisk angrep med falskt flagg. Reuters rapporterte:

«USA har ennå ikke sett noen konkrete indikasjoner på et forestående russisk kjemisk eller biologisk våpenangrep i Ukraina, men overvåker nøye strømmer av etterretning for dem, sa en høytstående amerikansk forsvarstjenestemann.»

Den siterte Pentagon-tjenestemannen som sa: «Det er ingen indikasjon på at det er noe nært forestående i den forbindelse akkurat nå.» Verken The New York Times eller The Washington Post publiserte Reuters-artikkelen, som dukket opp i den mer obskure US News and World Report. 

La aldri fakta komme i veien for en god historie – selv om det kan føre til de mest ødeleggende konsekvensene i historien.

Joe Lauria er sjefredaktør for Consortium News og tidligere FN-korrespondent for Wall Street Journal, Boston Globe og en rekke andre aviser, inkludert The Montreal Gazette og The Star of Johannesburg. Han var undersøkende reporter for Sunday Times of London, finansreporter for Bloomberg News og begynte sitt profesjonelle arbeid som en 19 år gammel stringer for The New York Times.

Originalens tittel Pentagon Drops Truth Bombs to Stave Off War With Russia

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelPolens doble agenda i Ukraina
Neste artikkelHar det rablet for Klassekampen?
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.