Anders Fogh Rasmussen tar til orde for å ødelegge Russland en gang for alle

0

Av Jan Oberg.

Den 9. marts 2022 blev tidligere statsminister og tidligere NATO Generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, interviewet i programmet Lippert i TV2. Se et klip og dele af hvad han siger hér.

Det er dybt chokerende af tre grunde. For det første hvad han faktisk siger:

“Hvis vi sender fly af sted, så er det for at beskytte det ukrainske luftrum, og så skal vi være klar til at skyde russiske fly ned. Det vil unægtelig betyde krig imellem NATO og Rusland.”

Det bekymrer ham ikke. Han siger ikke at dét bør Vesten/NATO derfor afstå fra. Se længere nede hvorledes han mener det vil gå.

“Jeg tror, at hvis det skal virke afskrækkende på Putin, så skal vi ikke udelukke noget som helst. Og jeg hører til dem, der siger, at vi skal holde Putin i maksimal usikkerhed.”

At ikke udelukke noget som helst betyder indiskutabelt at brugen af atomvåben også en mulighed. Og det véd han som forhenværende NATO-generalsekretær.

Fogh Rasmussen nævner ikke atomvåben. Det gør man jo helst ikke. Men han ved jo godt at NATO er baseret på atomvåben og forbeholder sig retten til at være den første til at bruge dem også mod konventionelle angreb, så er det dét han mener. Netop med den baggrund han har.

At holde en modstander i “maksimal usikkerhed” i en konflikt er fra et risiko-analytisk perperspektiv en afsindig og farlig filosofi. Konflikten er allerede stærkt militariseret og begge sider har store arsenaler af atomvåben; desuden gør alle vestlige medier og kommentatorer nu gældende at Putin formentlig er blevet gal i betydning vanvittig.

Det er således ikke blot en fuldstændigt uansvarlig filosofi. Udsagnet vidner om at Fogh Rasmussen, sin baggrund til trods, er konflikt-analfabet.

“Ukrainerne har vist en fantastisk kampvilje, og vi vil støtte dem til det sidste.”

Til det sidste? Indenfor rammerne af hans optrapningstanke og er det rimeligt at antage at han også med den formulering mener bombning med atomvåben af Rusland så det stopper sine militære aktiviteter i Ukraine.

Interesting too? The BAN Treaty – it’s significance and why some have isolated themselves from civilisation

Det siger også at i Fogh Rasmussens optik er Ukraine i praksis et NATO-medlem, som vi skal støtte – selvom det jo formelt ikke er det. Han understreger ikke at Vesten ikke har nogen forpligtelse til at støtte Ukraine eftersom det ikke er NATO-medlem og dermed omfattet af NATOs musketér-ed.

TV2 fortsætter: Og skulle den russiske præsident ende med at tolke Vestens våben som en krigserklæring, så er den tidligere generalsekretær da heller ikke i tvivl om, hvem der i sidste ende ville vinde.

– “Putin vil blive slået til plukfisk af NATO. Når først NATO bevæger sig, så er det med en enorm kraft. Man skal huske på, at de investeringer, vi foretager i forsvaret, er ti gange så store som Putins,” siger han.

Hvad der altså ikke hidtil er blevet nævnt i danske og vestlige medier kommer her pludselig ud: Rusland er en militær dværg i forhold til NATOs 30 medlemmer.

Den eksakte situation lige nu, kan jeg oplyse, er at Ruslands militære udgifter er 8% af NATOs – nemlig US$ 66 milliarder. Der vil nu blive en gigantisk yderligere over-rustning inden for NATO. Tyskland har smidt alle begrænsninger over bord og vil fremover have et militærbudget på US$ 112 – altså det alene næsten det dobbelt af Ruslands.

Hér taler Fogh Rasmussen altså som den pludseligt militært overlegne, sejrssikre militarist, der i virkeligheden slet ikke ser Rusland som en trussel men er sikker på at den formidable alliance kan slå Putin – hermed mener han per definition hele Rusland og dets befolkning – til “plukfisk.”

Jeg skrev “chokerende” ovenfor.

Det er dybt chokerende hvad der faktisk siges hér: Atomkrig i Europa er helt OK, omend det ikke er noget Fogh Rasmussen ønsker. Men den dér satan i Moskva kan vi alligevel godt både trænge helt op i hjørne så han måske overreagerer igen – og så slår vi ham til plukfisk.

Interesting too? Endnu mere USansk selvødelæggelse: Det nye kærnevåbenkapløb mod Rusland og Kina

Rusland, som vi i årtier har hørt er en gigantisk trussel mod os, skal knuses med vores overmagt. Vi er ikke en pind bange for Putin Plukfisk!

Det andet chokerende er at TV2 selv ikke forstår hvad de laver.

Han får mulighed for at sige dette uimodsagt, uden at det problematiseres, uden at andre bliver bedt om at kommentere disse ekstremistiske standpunkter eller påpege at Anders Fogh Rasmussens udsagn er fuldstændigt uacceptable såvel fagligt som etisk.

Hvor længe vil TV2 – og stort set alle andre medier – fortsætte med at heppe på Vestens selvretfærdige hævnkrig? Hvor langt vil man gå? Bevidst eller fordi redaktører og journalister ikke har nogen form for relevant fagkundskab om krig – og slet ikke om fred – men hovedsageligt tænker i seertal.

Og så er det chokerende af en tredje grund.

Hvis det var kommet frem at Fogh Rasmussen for tyve år siden havde lagt sin hånd på en kvindes lår ville den danske presse stå med fråden om munden og fordømme ham i mediedomstolen.

Hidtil har han – kun – været medansvarlig for millioners lidelse i Irak og Libyen, helt i strid med folkeretten og FN-Traktaten.

Nu siger han – kun – at vi skal vinde over Rusland én gang for alle også om det betyder storkrig.

Atomkrig.

Og ingen reagerer.

I den danske andedam og dens medier betragtes han som en stor statsmand, der siger kloge ord.

Om atomkrig for de gode demokratiers skyld.

Denne artikkelen ble først publisert på bloggen til Jan Oberg.

Les også: Goldman Sachs kjøper Fogh Rasmussen

Anders Fogh Rasmussen blir rådgiver for Porosjenko

Forrige artikkelPrøver WHO å bli «verdensregjering»?
Neste artikkelBeretninger etter vaksinering