Goldman Sachs kjøper Fogh Rasmussen

9

Den amerikanske investeringsbanken Goldman Sachs har kjøpt NATOs tidligere generalsekretær Anders Fogh Rasmussen. Eller de har hyrt han som rådgiver, som det heter i Berlingske.

I et forsøg på at øge forståelsen for det politiske system i Danmark har den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs hyret tidligere statsminister og NATO-generalsekretær Anders Fogh Rasmussen som konsulent og rådgiver.

Det oplyser Goldman Sachs-direktør Martin Hintze til Berlingske.

Goldman kjøper bevisst Rasmussens engasjement «low key», skriver Deutsche Wirtschafts Nachrichten. Det heter seg at Rasmussen skal hjelpe Goldman med å bedre kommunikasjonen med dansk politikk. I 2014 var det nemlig slik at Goldman kjøpte seg inn i det statlige energiselskapet Dong. Dette førte til at Socialistisk Folkeparti gikk ut av regjeringa og dermed utløste nyvalg. Det var en regelrett proteststorm i befolkninga, som riktignok ikke førte til noe, skriver DWN videre. Nå har Goldman 19% av Dong og kan dermed blokkere enhver viktig beslutning i selskapet, dersom de måtte ønske det.

Enhedslisten synes det er «problematisk» at Goldman sikrer seg Fogh på denne måten, mens Dansk Folkeparti «ikke vil blande seg i det». Noen ser vel en mulighet for at det kan være dem neste gang.

Mens dansk presse rimeligvis er mest opptatt av at enn av verdens største investeringsbanker, selveste monsterblekkspruten Goldman Sachs kjøper seg en tidligere statsminister «for å bedre kommunikasjonen med dansk politikk», legger DWN også vekt på at banken dermed skaffer seg NATOs forrige sjef.

Rasmussen var den aller skarpeste motstanderen av Russland, og har gjentatte ganger oppfordret NATO-land til å ruste opp sine hærer på grunn av den han kaller trusselen fra Russland. Han var hjernen i omstillingen av NATO mot Russland på toppmøtet i Wales.

Rasmussen er også godt informert om i hvilke segmenter våpenindustrien i Europa satser i de nærmeste årene. Rasmussen kjenner som ingen andre bakgrunnen til alle militære konflikter rundt om i verden, inkludert de amerikanske planene i nye områder som Ukraina eller Georgia. For Goldman som global investeringsbank er kunnskap om den geostrategiske utviklingen av uvurderlig betydning. Som enhver spiller vet, er det lettere å vinne i et spill hvis du har tilgang til fakta som ingen andre har.

Goldman Sachs har vist an fabelaktig evne til å plassere sine medarbeidere eller tidligere medarbeidere i maktposisjoner i Europa. Her er ei liste over Goldman-folk som har eller har hatt nøkkelposisjoner i Europa de siste årene:

Her er gutteklubben Golman Sachs, finanskapitalens junta som har tatt den direkte makta over europeisk politikk:

Karel van Miert, Belgia, tidligere EU-kommissær og internasjonal rådgiver for Goldman Sachs.

Otmar Issing, Tyskland
Tidligere styremedlem i Bundesbank og ECB. Var med på å skape euroen. Rådgiver i Goldman Sachs.

Mario Draghi, Italia, Sjef for Den europeiske sentralbanken, tidligere Managing Director i Goldman Sachs International

Petros Christodoulou, Hellas, Til 2012 leder for det organet som styrer gjelda til Hellas, så visenasjonalbanksjef i hellas. Begynte karrieren i Goldman Sachs.

Lucas Papademos, Hellas. Statsminister i Hellas 2011–2012. Ledet sentralbanken da Goldman Sachs hjalp landet med å trikse for å skjule gjeld.

Mario Monti, Italia. Statsminister i Italia 2011–2013. Tidligere internasjonal rådgiver i Goldman Sachs.

Antonio Borges, Portugal/Frankrike. Ledet privatiseringa i Portugal sammen med Troikaen. Direktør for IMF Europa. Tidligere visepresident i Goldman Sachs. Døde i 2013.

Peter Sutherland, Irland. Tidligere riksadvokat i Irland. I styringskomiteen for Bilderberggruppa. Direktør i Goldman Sachs International.

Mark Carney, Storbritannia. Tidligere leder av Bank of Canada. Direktør i Goldman Sachs. Sjef for Bank of England.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


9 KOMMENTARER

 1. Det hører med i bildet at Storbritannias tidligere statsminister Tony Blair , som nå fungerer som rådgiver for Ukrainas regjering, også står på lønningslista til Goldman Sachs.

 2. Bare en liten faktakorreksjon. Det er riktig at SF gikk ut av regjeringen som følge av salget av DONG, men det førte ikke til noe nyvalg. Socialdemokraterne og Radikale Venstre holdt det gående i regjering i over ett år før det måtte utlyses nyvalg, og da på grunn av valgreglene, som sier at regjeringen må utlyse nyvalg senest fire år etter forrige valg.

 3. Gjennom kjøpet av «Fog of War» Rasmussen skaffar Goldman Sachs seg ein fot inn i verdas største militærmaskin gjennom det kontaktnettet denne agenten for vestleg imperialisme utvilsomt har.

  Slik befestar Goldman Sachs seg som: The bank that rules the world

  Al Jazeera har utan tvil sine eigne agendaer, men denne videoen gir eit heilt utrulg innsyn i den totale kontrollen finansinstitusjonane har fått over utviklinga i seinkapitalismen, og då spesielt denne eine banken: Goldman Sachs.
  Journalistikk slik det skal vere, så ta deg tid til å sjå historia om Goldman Sachs!
  Det vil verkeleg opne augene for kva krefter som eigentleg regjerer i verda.

  Ikkje minst blir koryféane bak EU og €uroprosjektet kledd grundig nakne, som det dei eigentleg er: Agentar for finanskapitalen, og særskilt for denne eine banken som er i ferd med å overta som den reelle globale regjeringa.

  Den totale finansialiseringa av kapitalismen fører med seg finansielle fordringar på dei underliggande realverdiane som langt overstig avkastingane i den reelle økonomien. Organisk vekst i realøkonomien ( som sjølvsagt heller ikkje vil kunne fortsette stort lenger, som Steigan skriv godt om i 1950 var året da det ble så bratt ) vil ikkje lenger gi den naudsynte avkastninga på finaskapitalen, som på den måten har blitt eit gigantisk pyramidespel.

  Og: Eit pyramidespel let seg ikkje trappe ned, det har berre ein mogleg utgang: Kollaps.

  Så sjølv om Goldman Sachs er i ferd med å bli den de facto globale regjeringa så inneber ikkje dette at dei styrer etter ein plan, og at den komande kollapsen er eit tilsikta utfall. Tvert om, situasjonen er heilt ute av kontroll, finansialiseringa er eit desperat forsøk på å halde det gåande ei stund til, når spelet tek slutt står berre rein militærmakt tilbake.
  Kapitalismen vil nå sitt logiske sluttpunkt: Den nakne fascismen.

  Som agent for det utfallet er frosken Rasmussen heilt klart eit godt kjøp …

 4. «Goldman Sachs kjøper Fogh Rasmussen»

  Det er helt etter skjemaet for «revolving door policy» fra USA – nå også stadig mer utbredt i Eruopa.

  Norge neste. – NATO-pressesekretær Stoltenberg (aka. «Skammenberg») er sosialøkonom og snart klar for oppdrag fra verdensmanipulatorene i «Gold-Sacks»-banken.

  Som Matt Taibbi har sagt det:
  «The first thing you need to know about Goldman Sachs is that it’s everywhere. The world’s most powerful investment bank is a great vampire squid wrapped around the face of humanity, relentlessly jamming its blood funnel into anything that smells like money.» :-]
  Jf. http://www.rollingstone.com/politics/news/the-great-american-bubble-machine-20100405

  For «Gullsekkene» bør vi anta at et relativt velordnet, velstyrt og rikt land som Norge «smells like money». For Norge kan også knuses, slaktes og få verdiene (s.s. olje, fisk, naturressurser, høyutdannet arbeidsstokk) de facto beslaglagt, mens befolkningen påføres unødig lidelse ‘en masse’. – «It can’t happen here» er altfor ofte «famous last words».

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.