Anders Fogh Rasmussen blir rådgiver for Porosjenko

0

Oligarkpresident Petro Porosjenko trenger hjelp. Til det har han leid inn den tidligere danske statsministeren og Nato-generalsekretæren Anders Fogh Rasmussen som rådgiver.

Det er presidentkontoret i Kiev som melder dette i et dekret. Danske Politiken skriver:

Fogh Rasmussen bliver ikke en del af præsidentens stab, men er udpeget til at rådgive den ukrainske præsident med de betydelige problemer landet står over for.

I august 2015 kom meldinga om at den amerikanske investeringsbanken Goldman Sachs hadde kjøpt  Anders Fogh Rasmussen. Eller de har hyrt ham som rådgiver, som det heter i Berlingske.

Han skulle bidra til å «øke forståelsen for det politiske system i Danmark», som det het fra Goldman, eller bruke sine kontakter i dansk politikk for å fremme bankens sak i en sak som dreide seg om 1,5 milliarder danske kroner, som det naturligvis var.

Det framgår ikke av meldingene om Fogh har sluttet hos Goldman, eller om det er som deres mann han skal gi råd til den ukrainske presidenten.

I august 2014 plasserte redaktør Harald Stanghelle i Aftenposten Fogh der han hører hjemme.

Stanghelle tok utgangspunkt i at Anders Fogh Rasmussen var en av aktivistene bak propagandakampanjen som førte opp til Irak-krigen i 2003. Under tittelen Bløffmaker til Arendal skrev Stanghelle:

«Vi vet han (Saddam Hussein) har masseødeleggelsesvåpen, det er ikke noe vi tror», erklærte Fogh Rasmussen da han med like stor iver som blindhet støttet den katastrofale Irak-invasjonen i 2003.

Danskens krigsbegeistring var basert på etterretningsrapporter. Men en offiser med mer samvittighet enn plikttroskap sørget for å lekke de aktuelle rapportene til Berlingske Tidende. Da viste det seg raskt at de inneholdt klare forbehold Fogh Rasmussen hadde holdt for seg selv. Med sin sedvanlige skråsikkerhet misbrukte han etterretningsrapportene.

Gikk til krig på en løgn
Slik ble NATOs generalsekretær med i klubben av statsledere som gikk til krig på en løgn. Verre kan det ikke bli. Han ble av dem som ikke er til å stole på.

Denne mannen skal nå gi råd til en annen løgner og bløffmaker. Det må jo bli en suksess! Omtrent som Ukrainas økonomi.

 

Forrige artikkelSyrias kristne: – Gjør slutt på sanksjonene mot Syria og syrerne!
Neste artikkelStillhet: Krig forberedes
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).