Anders Fogh Rasmussen blir rådgiver for Porosjenko

0

Oligarkpresident Petro Porosjenko trenger hjelp. Til det har han leid inn den tidligere danske statsministeren og Nato-generalsekretæren Anders Fogh Rasmussen som rådgiver.

Det er presidentkontoret i Kiev som melder dette i et dekret. Danske Politiken skriver:

Fogh Rasmussen bliver ikke en del af præsidentens stab, men er udpeget til at rådgive den ukrainske præsident med de betydelige problemer landet står over for.

I august 2015 kom meldinga om at den amerikanske investeringsbanken Goldman Sachs hadde kjøpt  Anders Fogh Rasmussen. Eller de har hyrt ham som rådgiver, som det heter i Berlingske.

Han skulle bidra til å «øke forståelsen for det politiske system i Danmark», som det het fra Goldman, eller bruke sine kontakter i dansk politikk for å fremme bankens sak i en sak som dreide seg om 1,5 milliarder danske kroner, som det naturligvis var.

Det framgår ikke av meldingene om Fogh har sluttet hos Goldman, eller om det er som deres mann han skal gi råd til den ukrainske presidenten.

I august 2014 plasserte redaktør Harald Stanghelle i Aftenposten Fogh der han hører hjemme.

Stanghelle tok utgangspunkt i at Anders Fogh Rasmussen var en av aktivistene bak propagandakampanjen som førte opp til Irak-krigen i 2003. Under tittelen Bløffmaker til Arendal skrev Stanghelle:

«Vi vet han (Saddam Hussein) har masseødeleggelsesvåpen, det er ikke noe vi tror», erklærte Fogh Rasmussen da han med like stor iver som blindhet støttet den katastrofale Irak-invasjonen i 2003.

Danskens krigsbegeistring var basert på etterretningsrapporter. Men en offiser med mer samvittighet enn plikttroskap sørget for å lekke de aktuelle rapportene til Berlingske Tidende. Da viste det seg raskt at de inneholdt klare forbehold Fogh Rasmussen hadde holdt for seg selv. Med sin sedvanlige skråsikkerhet misbrukte han etterretningsrapportene.

Gikk til krig på en løgn
Slik ble NATOs generalsekretær med i klubben av statsledere som gikk til krig på en løgn. Verre kan det ikke bli. Han ble av dem som ikke er til å stole på.

Denne mannen skal nå gi råd til en annen løgner og bløffmaker. Det må jo bli en suksess! Omtrent som Ukrainas økonomi.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.