Anders Fogh Rasmussen blir rådgiver for Porosjenko

12

Oligarkpresident Petro Porosjenko trenger hjelp. Til det har han leid inn den tidligere danske statsministeren og Nato-generalsekretæren Anders Fogh Rasmussen som rådgiver.

Det er presidentkontoret i Kiev som melder dette i et dekret. Danske Politiken skriver:

Fogh Rasmussen bliver ikke en del af præsidentens stab, men er udpeget til at rådgive den ukrainske præsident med de betydelige problemer landet står over for.

I august 2015 kom meldinga om at den amerikanske investeringsbanken Goldman Sachs hadde kjøpt  Anders Fogh Rasmussen. Eller de har hyrt ham som rådgiver, som det heter i Berlingske.

Han skulle bidra til å «øke forståelsen for det politiske system i Danmark», som det het fra Goldman, eller bruke sine kontakter i dansk politikk for å fremme bankens sak i en sak som dreide seg om 1,5 milliarder danske kroner, som det naturligvis var.

Det framgår ikke av meldingene om Fogh har sluttet hos Goldman, eller om det er som deres mann han skal gi råd til den ukrainske presidenten.

I august 2014 plasserte redaktør Harald Stanghelle i Aftenposten Fogh der han hører hjemme.

Stanghelle tok utgangspunkt i at Anders Fogh Rasmussen var en av aktivistene bak propagandakampanjen som førte opp til Irak-krigen i 2003. Under tittelen Bløffmaker til Arendal skrev Stanghelle:

«Vi vet han (Saddam Hussein) har masseødeleggelsesvåpen, det er ikke noe vi tror», erklærte Fogh Rasmussen da han med like stor iver som blindhet støttet den katastrofale Irak-invasjonen i 2003.

Danskens krigsbegeistring var basert på etterretningsrapporter. Men en offiser med mer samvittighet enn plikttroskap sørget for å lekke de aktuelle rapportene til Berlingske Tidende. Da viste det seg raskt at de inneholdt klare forbehold Fogh Rasmussen hadde holdt for seg selv. Med sin sedvanlige skråsikkerhet misbrukte han etterretningsrapportene.

Gikk til krig på en løgn
Slik ble NATOs generalsekretær med i klubben av statsledere som gikk til krig på en løgn. Verre kan det ikke bli. Han ble av dem som ikke er til å stole på.

Denne mannen skal nå gi råd til en annen løgner og bløffmaker. Det må jo bli en suksess! Omtrent som Ukrainas økonomi.

 

KampanjeStøtt oss

12 KOMMENTARER

 1. Hva koster en Fogh Rasmussen i disse dage? En Fogh Rasmussen er vel litt dyrere enn en Schtoltenschnøvler, men litt billigere enn en Blair. Litt sånn i midtskiktet. Spørsmålet er om akvisisjonen er verdt utlegget.

  • For de som lager penger, er det alltid billig å kjøpe lojalitet. Det er de ubestikkelige som koster.

  • Han er enda høyere på seg selv enn jeg noen gang kunne ane. Slike må sparkes ned fra reiret.

 2. Poro kan få noen råd helt gratis her:

  1. Du skal ikke tro at du kan komme skadefri fra et politisk og økonomisk samarbeid med the Usual Suspects. De faller deg i ryggen så fort det passer dem.

  2. Du skal ikke tro at det er smart å være atomrakettbase for the Usual Suspects

  3. Du skal ikke innbille deg at norske oljepenger er verdt det som står trykket på dem

  4. Du skal ikke falle for den misforståelse at det er noen viktig forskjell på deres egne hjemmeavlede nazister, russiske nazister og de tilreisende jihadister, og i hvert fall ikke før sistnevnte gruppe blir en del større.

  5. Du skal strengt talt ikke være Ukraina. Håpløs posisjon. Selve navnet betyr noe i retning av «landet i mellom».

  Lykke til.

  Åh, hadde jeg fått en tusing for hvert ord med drit jeg kan produsere, slik som Foghegutten … Da skulle jeg kjøpt meg en sosialdemokrat eller to.

  • Litt av en fyr han der Fog Ra Smussen. Stas-minister`n som sørget for at de 6 store energiselskabene i Danmark ble til ên – for deretter å lobbe det over til Goldman Sachs. Ooops! – Dong har i disse dager varslet børsnotering, og hvem eier tilslutt hele «lufta» da? Som NATO-ekskrementær sikret han også Lockheed alias Goldman Sachs salg av det famøse F-35 – slik at de danske drenger, foruten å skatte til Goldman Sachs også må betale lønna til krigsprofitørens ansatte. Slik ble politiker`n bankier hos Martin Goldman L. Sachs.

 3. Jeg lurer på hvordan jeg skal få råd til resten av oppussingen her. Kanskje jeg skal bli korrupt, jeg også. Hvordan blir man korrupt? Annonserer man på Finn? Åkkesom, jeg skal gjøre mitt beste for å bli korrupt. Kom og kjøp meg!

  • Ikke kast bort tiden på Finn. Jeg tror du må satse på noe i Kina om mulig. Korrupsjon er det jo overalt, men den norske korrupsjonen er mer urettferdig enn mange andre steder. Alles penger er ikke like mye verd her. Her må du være innenfor på andre måter for å få lov å være med å være korrupt, og ikke minst for å få lov å betale de korrupte. Andre steder kan man kjøpe de som er til salgs uansett hvem man er, bare man kan bla opp der og da. Her later man overfor den gemene hop som om det ikke er korrupsjon og takker bryskt nei til fullstendig gode, brukbare penger. Få deg jobb i media eller forfalsk en partibok, så kan vi kanskje snakkes.

  • Man kan si hva hva man vil om norsk totalitarisme, byråkrati og barnehagementalitet, men korrupsjonen vår er i hvert fall gjennomregulert.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.