Varsel til Faktisk.no

0
Illustrasjon: T.Vestaas

Av Thomas.

Det er et nettsted som propagerer for at de besitter fakta om alt mellom himmel og jord. Blant annet har de et syn på dissens og debatt om vitenskapelige teorier som noe negativt. De finner «eksperter» innen ulike fagområder til å kritisere innholdet i hva en eller annen har hevdet om dette og hint. De som blir faktasjekket får ekstremt dårlig tid til å levere tilsvar. Gjerne under 24 timer fra dette nettstedet sier de vil skrive om vedkommendes tankekriminalitet.

Flere av faktaene de har «motbevist» har i ettertid vist seg å være korrekte og de har derfor begynt med «holdbarhetsdato» på disse evige sannheter de hevder å forsvare. Som borger i et demokratisk land føler jeg derfor at det er min plikt å informere dere om dette nettstedet. De ettergår Hvermansens facebookinnlegg, de faktasjekker uten å vise til kilder annet enn disse før nevnte eksperter og gjerne hevde at dette har vært tilbakevist tidligere, men uten å linke til artikler som skal vise dette. Jeg er alvorlig bekymret for disse unge journalistenes integritet og fremtidige karriere innen journalistikk. Det blir stadig færre som leser innleggene på dette nettstedet som annet enn underholdende forsøk på å propagere Sannheten.

Som bekymret borger mener jeg dere bør se litt nærmere på arbeidsmetodene til dette nettstedet, som mottar økonomisk støtte fra ulike hold, blant dem offentlige skattekroner og samrøre med ulike mediehus.

Det er viktig at samfunnsdebatten består av ulike stemmer med forskjellig syn på f eks vitenskap. Vi vet jo at en hypotese eller teori ikke er uforanderlig og skrevet i sten. Thomas Kuhn har jo vist dette gjennom sin bok «The structure of scientific revolutions» Der man forsvarer vitenskap på samme måte som en prest vil forsvare Bibelen er uheldig og ikke egnet til annet enn å forvirre innbyggerne i dette landet som snart ikke vet hvem de skal tro på. 

Jeg håper inderlig dere vil faktasjekke dette nettstedet. Url’en til denne hjernevaskingsmaskinen er www.faktisk.no

Med vennlig hilsen Thomas Fakta Faen

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.