Hvorfor tviholder Støre på tiltak som er både ulovlige og splittende?

0

Av Roger Dyrøy.

Det nye året har vært litt av en reise så langt, og ytringsfriheten er under press som aldri før, og det nye året føles som begynnelsen på et tredje år med nedstenging og såkalte tiltak. Men jeg ser også lyspunkt, nå som sannheten blir stadig mer åpenbar.

Folk er lei av å la seg diktere på bekostning av friheten som vi i Norge har så kjær. Når stadig flere av tiltakene viser seg å være basert på det som i beste fall kan betegnes som et dårlig grunnlag, så skjønner de fleste at noe er galt. Fagmiljø etter fagmiljø slår alarm og setter foten ned, dette til tross for «fagmyndigheten» og de mange krumspring fra lokale politikere som har lite innsikt.

Det som en gang var verdens fremste demokrati er på mange måter blitt en skygge av seg selv. Den franske presidenten Emmanuel Macron er ingen velsignelse for landet, det viste han tydelig da han hånte President Trump ved sitt besøk til landet noen år tilbake. Macron mente blant annet at «nasjonalisme» ikke var patriotisk, dette er velvalgte ord som er egnet til å undergrave den nasjonale stoltheten, som han vet utmerket godt det amerikanske folket har. Siden den gang har det ikke vært annet enn problemer og protester i Par(ad)is.

Basert på utspillet fra den franske presidenten om å «plage de 5 millioner uvaksinerte» i Frankrike, og EU-kravet om 3 doser, vil jeg fraråde folk å ta flere vaksiner. Han står på sitt, og sier videre at «uvaksinerte» er ikke franske borgere. Det bare dråpen som får begeret av overgrep til å renne over. Nå strekkes strikken med det såkalte Koronasertifikatet også, fra 10. februar krever også Støre og kompani at folk skal ta minimum 3 doser i henhold til EU-reglene. Det er et overgrep satt i system, og det er åpenbart at det ikke handler om helse når det ikke hindrer smitte. Fagfolk fortviler, og friheter innskrenkes samtidig som NRK og massemediene fremstiller det som «store lettelser» når det i realiteten er en historisk knebling av demokratiet slik vi kjenner det. For det er nettopp det det er, hele Korona-opplegget, fra utviklingen av viruset til vaksinepresset som enhver nordmann også har fått kjenne på.

Det er vanskelig å forstå at myndighetene skal utøve press på en befolkning som er vaksinert med både en og to og tre doser av en vaksine som fremdeles ikke er formelt godkjent for bruk i befolkningen etter ordinære prosedyrer. 90% av befolkningen er vaksinert med både en og to doser, og det kvalifiserer til flokkimmunitet. Likevel setter Regjeringen nå inn Forsvaret for å vaksinere barn mot et virus som har 99,99% overlevelsesrate. Selv Folkehelseinstituttet snakker nå om naturlig immunitet. Hvorfor har Støre sånn hastverk? Vi bør spørre oss selv, ønsker vi virkelig slike tilstander?  

Selvsagt skal folk få velge selv, det er selve grunnpilaren vår. Det er nettopp det som er problemet, at disse norske verdiene om frihet er under press. Friheten til å velge er like selvskrevet som ytringsfrihet i frie demokratier som Norge. Det vil vi fortsatt kjempe for, frihet til å velge, helt uten press eller påvirkning fra myndigheter. 

Det er forunderlig at ikke norske myndigheter kommer med noen form for anbefalinger utover disse vaksinene. Hva med kosthold, kosttilskudd? Det finnes jo en tsunami av kunnskap på alle disse områdene som Sintef bemerket for snart et år siden.

Endelig kom det et rimelig, fornuftig tiltak den 14. januar, til tross for fortsatt nedstenging av landet som genererer inntekter til eliten i Oslo, og strømregningene deres.

Roger Dyrøy

Forrige artikkelUavhengig journalistikk uønsket hos store aktører for folkefinansiering
Neste artikkelPå den gale siden