Amnesty: – Israels apartheid mot palestinere: et grusomt system og en forbrytelse mot menneskeheten

0
Kilde: Amnesty International

I en rapport om Israel og palestinerne skriver Amnesty International Israel’s apartheid against Palestinians: a cruel system of domination and a crime against humanity.

Israelske myndigheter må holdes ansvarlige for å ha begått apartheidforbrytelsen mot palestinere, sier Amnesty International i en kritisk ny rapport. Deres undersøkelser beskriver hvordan Israel håndhever et system med undertrykkelse og dominans mot det palestinske folket uansett hvor det har kontroll over rettighetene deres. Dette inkluderer palestinere som bor i Israel og de okkuperte palestinske områdene (OPT), samt fordrevne flyktninger i andre land.

Den omfattende rapporten, Israels apartheid mot palestinere: grusomt system for dominans og kriminalitet mot menneskeheten, viser hvor massive beslagleggelser av palestinsk land og eiendom, ulovlige drap, tvangsoverføring, drastiske bevegelsesbegrensninger og nektelse av nasjonalitet og statsborgerskap til palestinere. komponenter i et system som utgjør apartheid under folkeretten. Dette systemet opprettholdes av brudd som Amnesty International fant utgjorde apartheid som en forbrytelse mot menneskeheten, som definert i Roma-statuttene og apartheidkonvensjonen.

Amnesty International ber Den internasjonale straffedomstolen (ICC) vurdere apartheidforbrytelsen i sin nåværende etterforskning i OPT og oppfordrer alle stater til å utøve universell jurisdiksjon for å stille gjerningsmennene til apartheidforbrytelser for retten.

«Det finnes ingen mulig rettferdiggjøring for et system bygget rundt institusjonalisert og langvarig rasistisk undertrykkelse av millioner av mennesker. Apartheid har ingen plass i vår verden, og stater som velger å ta hensyn til Israel vil finne seg på feil side av historien. Regjeringer som fortsetter å forsyne Israel med våpen og skjerme det fra ansvarlighet i FN, støtter et apartheidsystem, undergraver den internasjonale rettsordenen og forverrer lidelsene til det palestinske folket. Det internasjonale samfunnet må møte realiteten med Israels apartheid, og forfølge de mange veiene til rettferdighet som forblir skammelig uutforsket.»

Hele rapporten kan lastes ned her.

Forrige artikkelKan massevaksinering forlenge pandemien?
Neste artikkelSmittevernstaten truer rettsstaten