Verdens ende mot Zephyrs «Vidar»

0
Fra Verdens ende, privat foto

Av Christina Fjeldavli.

Christina Fjeldavli.

«Hvis ingen reiser seg så vil et gigantisk havvindanlegg gjøre det. Mellom 66 og 91 vindturbiner på 340 meter, fordelt på et område på dobbel størrelse av Tønsberg kommune», advarer Jan Gunnar Berg i et mye delt innlegg på Facebook.

Søndag 16. januar reiser vi oss på Verdens ende for å markere motstand mot Zephyr Vind AB sitt havvindprosjekt «Vidar»: https://fb.me/e/1kCFoVg2w. Vi har fått tillatelse av Færder kommune til å stå ved siden av vippefyret, et kjent landemerke i området. Det offisielle programmet starter klokken 12 og vil vare til klokken 15 seinest. Mest sannsynlig vil vi nok være ferdige i 14-tiden, men det gjenstår å se. Det hender at appellanter melder seg på like før et arrangement starter.

Fra Motvind Norge stiller Dag Bremnes som appellant. Også La Naturen Leve, som er formell arrangør i samarbeid med Ida Kristiansen Balle, og Norges Miljøvernforbund stiller med appeller. Fra BirdLife Vestfold kommer Ragnar Syvertsen som vil holde et innlegg om fugletrekket i den ytre delen av Oslofjorden. Syvertsen åpner for spørsmål etter innlegget sitt.

Alle partiene på Stortinget har mottatt invitasjoner. Det samme har Færders lokallag for Høyre, Arbeiderpartiet, FrP, Senterpartiet, KrF, SV, MDG og Rødt. Fra sistnevnte parti stiller Jørn Magdahl, som representerer Rødt Tønsberg og Færder.

Kunstneriske innslag blir det også. Blant annet vil Sara Andersen stille med et innslag. Den Tjøme-baserte poeten Ida Kristiansen Balle vil lese et dikt hun har skrevet spesielt for anledningen. Musikalske innslag får vi fra Martine Biong, en erfaren sanger og låtskriver som er godt kjent i Vestfold.

Etter at det offisielle programmet er over, kan de som vil møtes i kaféen til Stallen Verdens ende. Her vil det bli gitt nyttige råd knyttet til skriving av høringssvar, og det vil være mulig å kjøpe kaffe og vafler.

Parkering: Det er god plass til å parkere rett utenfor Stallen Verdens ende, som ligger fem minutters gange fra vippetårnet.

Jan Gunnar Berg maner til økt engasjement med følgende oppfordring, først delt via Facebook og gjengitt her etter avtale: «Hvor er dere? Biologer, båtfolk, fugleinteresserte, journalister, hyttefolk, innbyggere i Oslo, Viken og Vestfold / Telemark, miljøvernere, naturvenner, politikere, politisk engasjerte, samfunnsengasjerte, seilere m. fl. som er å finne på min venneliste. Hvor er dere? Hvis ingen reiser seg så vil et gigantisk havvindanlegg gjøre det. Mellom 66 og 91 vindturbiner på 340 meter, fordelt på et område på dobbel størrelse av Tønsberg kommune.»

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Les også: Si nei til den gigantiske vindparken utenfor Færder-kysten!

Forrige artikkelCNNs seertall stupte med opptil 90%
Neste artikkelRisikoen for hjertebetennelse øker dramatisk for unge med booster-skudd