CNNs seertall stupte med opptil 90%

0
Atlanta, Georgia/ USA - June 22, 2016: Cable News Network (CNN) first went on the air in June 1980. Featured here is the giant CNN logo in front of the CNN Center (World Headquarters for CNN).

Det er full krise i den amerikanske hovedstrømskanalen CNN. Tall fra byrået Nielsen viser at kanalen har tapt 80% av sine seere siden i fjor. I viktige seergrupper var fallet katastrofale 90%.

Første uke i 2022 hadde CNN i gjennomsnitt 548.000. Det var et dramatisk fall fra gjennomsnittet på 2,7 millioner samme uke i 2021.

Det har vært en serie skandaler i CNN, som ifølge New York Post har bidratt til å undergrave tilliten til kanalen.

CNNs seertalsnedgang fulgte nettverkets nest mest sette år noensinne, rapporterte Daily Beast. Til tross for at det hadde et rekordår, gikk seertrenden nedover i andre halvdel av 2021. Ifølge Nielsen har CNN slitt med å få seere i beste sendetid, mellom 20.00 og 23.00, og registrert en nedgang på 83 % fra år til år. Den hadde totalt 4,2 millioner seere i primetime i løpet av den første uka i 2021 og bare 705.000 forrige uke. I løpet av årets første uke registrerte CNN en år-til-år-nedgang på 80 prosent av det totale publikummet.

Den mistet også 89 prosent av primetime-seerne blant de viktigste demografiske gruppene og 91 prosent av seerne i alderen 18 til 49 år.

Massiv mistillit til main stream media

Amerikanernes mistillit til nyhetsmediene har nådd enestående nivåer, viser en undersøkelse publisert i august 2020.

De «lave nivåene av offentlig tillit til nasjonens polariserte mediemiljø» er et nøkkelfunn i en undersøkelse utgitt av Knight Foundation og Gallup Inc., som har sporet offentlige mediepreferanser i årevis.

«De fleste amerikanere har mistet tilliten til media for å levere nyhetene objektivt,» sa Sam Gill, Knights senior visepresident og programsjef. «Dette er undergravende for vårt demokrati.»

Målinga rapporterer at republikanere (71 %) oftere enn demokrater (22 %) og uavhengige (52 %) har negative oppfatninger av media. Mer enn 4 av 5 amerikanere (86%) sier at nyhetsorganisasjoner forfekter politiske synspunkter i stedet for å rapportere nyhetene upartisk.

Kan det samme skje i Norge?

Norske medier har også opptrådt som propagandakanaler for myndighetene gjennom hele koronakrisa. Det er svært langt mellom journalister og medier som har evnet å stille så mye som et kritisk spørsmål til myndighetenes drastiske og ofte svært dårlig begrunnede «tiltak», sjøl når de er i strid med norsk lov og er uten både vitenskapelig begrunnelse og konsekvensutredning.

Vil også norske seere og lesere straffe norske medier for dette når det går opp for dem i hvor stor grad de er blitt ført bak lyset?

Forrige artikkel– Den britiske regjeringa har brukt skremselstaktikk for å få folk til å adlyde koronareglene
Neste artikkelVerdens ende mot Zephyrs «Vidar»