Risikoen for hjertebetennelse øker dramatisk for unge med booster-skudd

0

Ny forskning tyder på at hjertebetennelse kan være mer vanlig enn først antatt, og blir mer sannsynlig blant unge med booster-skudd. Dette skriver Israel National News.

En sjelden bivirkning av mRNA SARS-CoV-2-vaksinene kan være mer vanlig enn tidligere antatt, ifølge en ny studie utført i Oregon, med ytterligere forskning som tyder på at risikoen for bivirkningen øker dramatisk blant menn under 40 med hver tilleggsdose av vaksinen.

Den første studien, utført av leger i Portland fra Kaiser Permanente helsepersonellnettverk, undersøkte hendelser med to typer hjertebetennelse – myokarditt og perikarditt – fra Kaiser Permanente-databasen.

Både Moderna og Pfizer-BioNTech mRNA-vaksinene har i en rekke tilfeller vært knyttet til hjertebetennelse, spesielt hos yngre mannlige mottakere av vaksinen.

Studien som blir ledet av hovedforsker Katie Sharff fant en rekke tilfeller som sannsynligvis ikke ville ha blitt inkludert i Centers for Disease Control (CDC)-estimat for forekomsten av myokarditt og perikarditt blant vaksinemottakere.

En annen studie, utført i Storbritannia, fant at sjøl om risikoen for myokarditt etter vaksinasjon generelt var mild sammenlignet med risikoen for personer infisert med SARS-CoV-2, har personer under 40, og spesielt menn under 40, betydelig høyere sannsynlighet for å bli rammet av hjertebetennelse etter vaksinasjon.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.