Staten vil snoke i kjøleskapet ditt

0

Helse- og omsorgsdepartementet har i disse dager nettopp avsluttet høringsbehandlingen av et svært oppsiktsvekkende forslag.

Dette skriver Hans Petter Graver, professor ved Det juridiske fakultet, UiO i en kronikk i Dagbladet.

Graver skriver:

Helse- og omsorgsdepartementet har i disse dager nettopp avsluttet høringsbehandlingen av et svært oppsiktsvekkende forslag. Forslaget er at Mattilsynet skal kunne gå inn i din og min bolig og foreta undersøkelser «når det er nødvendig for å forebygge eller oppklare utbrudd av alvorlig sykdom hos mennesker som kan skyldes næringsmidler».

Hvis dette blir vedtatt vil Mattilsynet uten invitasjon kunne ta seg inn i private hjem og lete etter og ta prøver av mat og matrester.

En slik myndighet til kontroll uten forhåndsvarsling vil være et betydelig inngrep i den private rettssfære. Departementet framstiller forslaget som «noen presiseringer i de lovbestemmelsene Mattilsynet benytter når de medvirker til smitteoppsporing og bekjempelse av sykdom, og anser det ikke som mer inngripende «å gå inn i privates eiendom og ta prøver av matvarer enn den nåværende adgangen til å ta prøver av privatpersoners dyr eller planter».

Smittevernstaten griper inn på område etter område

Graver som var den første til å peke på hvordan Smittevernstaten har skjøvet rettsstaten til side de siste to årene, skriver videre:

Det er fristende å se forslaget i lys av situasjonen vi har levd i nå snart to år. Hensynet til å bekjempe smitte og sykdom er nå blitt så overordnet at kryper inn også på andre områder enn det rene smittevernet.

Det er også bemerkelsesverdig at heller ikke på matsikkerhetsområdet tar myndighetene seg bryet med å identifisere hvordan inngripende hjemler griper inn i Grunnloven og menneskerettighetene, eller å foreta noen utredning av om inngrepene kan forsvares på juridisk grunnlag. Her er det ikke bare snakk om en svak vurdering, den er totalt uteblivende.

Les også: Graver: – Det tok mindre enn ett år: Rettsstaten er underordnet smittevernstaten

OCD fra helvete

Vår leser Ragna klarer ikke la være å se det absurd-komiske i Helse- og omsorgsdepartementets forslag:

Mattilsynet vil erklære global pandemi momentant om de stikker huet sitt inni kjøleskapet mitt. Bare så synd de ikke er vaksinerte mot alt det rare jeg har dyrka fram gjennom årenes løp – sannsynligvis vil de falle døde om før de rekker å fylle ut kjøleskaps-rapporten sin 🥳

Ikke minst gleder jeg meg til den neste høringen omkring manuell telling av dasspapirtørk ved dobesøk – hvor de som bretter papiret får stjerne i boka, mens de som krøller papiret får 8% tilleggsskatt. Og det beste av alt – endelig får de sjekka om man vasker seg på henda etterpå – eller bare later som – eller rett og slett gir totalt faen. 😜

Og hadde de tatt seg bryet med å grafse litt rundt inni hodet mitt – hadde jeg blitt henta ut med tang og hazmat suit. ❤

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkel– Lukter ikke bra
Neste artikkelMike Yeadon: Det er noe ekstremt urovekkende med vaksineskadene