Den nye nett-tariffen – og noe til

0
Tegning: Dominika Miklar for steigan.no

Av Odd Handegård.

Kraftselskapene med Energi Norge og adm.dir. Knut Kroepelien i spissen, har gått amok om avtalen mellom regjeringen og SV om å utsette den foreslåtte effekt-tariffen. Og ufattelig nok er også EU mobilisert (RME): «Systemene er allerede endret. Det er snakk om en omfattende systemomlegging og våre medlemmer sier at det ikke lenger kan endres». – Bare tull. Selvfølgelig kan alle nettselskaper bruke den tariffen de har brukt i mange år, og i samme slengen legge det planlagte systemet tilbake i arkivet. Det er bare å trykke på et par taster. Hvis direktørene ikke klarer det, får de søke seg ny jobb i en annen bransje.

Det er ikke stort mer komplisert å droppe den vanvittige og kostbare nye nett-tariffen, enn å legge ribba i frysen, og i stedet ta fram et Fjordland-produkt fra kjøleskapet. Da blir det riktignok ikke julaften på energibransjen, men det kan jo en fordel for mange andre som kanskje kan få råd til både ribbe og poteter. Ellers er det ganske ufattelig at kraftnæringen åpenbart mener at det er umulig å endre på vedtak fattet av Solberg-regjeringen. Stortinget skal behandle ordningen på tirsdag. – Her er et av mange innlegg om saken:

Energi Norge: Ikke mulig å utsette innføringen av ny nettleieordning

Les også:

Flere irrelevante argumenter i energidebatten

Ingen «vidunderkur mot høye strømregninger»

Det handler ikke om klima, men om å endre norsk økonomi til det verre

Forrige artikkelMoskvas røde linjer er ikke et forhandlingsutspill
Neste artikkelØnsker USA krig? Hvor er Europa?