Brasil må utsette koronapasset på grunn av hackerangrep

0
Politikontroll på Copacabana. Illustrasjonsfoto.

Helsedepartementet i Brasil meldte 10. desember 2021 at datasystemet til det varslede koronapasset hadde blitt rammet av et hackerangrep, og systemene som styrer vaksinasjonsprogrammet og de digitale koronapassene var blitt satt ut av spill. Dette melder Noticias.r7 og Reuters.

Det var ei hackergruppe som kaller seg Lapsus$ Group som hacket databasene og de har tatt 50TB med data. I ei melding til myndighetene skrev de: «Kontakt oss hvis dere vil ha dataene tilbake.» Og skjermene i helsedepartementet så slik ut:

Minst 20 brasilianske storbyer krever en eller annen type vaksinepass for å delta i arrangementer eller visse typer virksomheter.

Det var omikron som ga utslaget – total overreaksjon

Fra Brasil meldes det at det var registrering av personer med den såkalte omikron-versjonen av viruset som førte til vedtakene om vaksinepass.

En rapport fra Sør-Afrikas institutt for smittsomme sykdommer viser at bare 30 prosent av alle som er innlagt med covid-19 de siste ukene, har vært alvorlig syke. Det er under halvparten så mange som under tidligere smittebølger.

Den gjennomsnittlige liggetiden for covid-19-pasienter er også betydelig kortere, 2,8 dager mot 8 dager tidligere. Dette melder NRK.

Dette viser at de drakoniske tiltakene mot omikron er en total overreaksjon, og i tidligere tider hadde en så lett sjukdom neppe vært nyhetsstoff.

Pfizer-BioNTechs «vaksine» meldes å være enda mindre effektiv mot omikron enn mot delta. Foreløpige studier sier at den er fire ganger mindre effektiv, sjøl med tre doser.

Tar Lapsus$ Group konsulentoppdrag?

Med hel- og halvfascistiske koronaregler på innmarsj i land etter land, spør flere seg om Lapsus$ Group tar konsulentoppdrag.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.